Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την συνεργασία μας με την εταιρεία “Rizoulis Fishing Sport” που θα αφορά την παρουσίαση των προϊόντων της πολωνικής Dragon για την τεχνική του spinning μέσα από τις σελίδες του site μας. Συγκεκριμένα ήρθαν στα χέρια μας πέντε διαφορετικά μοντέλα spinning καλαμιών εκ των οποίων τα δυο είναι καινούργια για το 2016, πέντε spinning μηχανισμοί εκ των οποίων ο ένας είναι επίσης καινούργιος για το 2016 και τέλος μια πλήρη γκάμα απαραίτητων αξεσουάρ και παρελκόμενων που αφορούν όλους τους spinners.Όσον αφορά τα καλάμια έχουμε στην διάθεση μας τα μοντέλα Fishmaker jig, Express Spinn, Guide Select Cobra και τα ολοκαίνουργια NanoForce Spinn και X-treme Spinn! Για το καθένα ξεχωριστά θα κάνουμε εκτενή παρουσίαση αλλά σαν πρώτη εντύπωση οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βρήκαμε πολλές καινοτομίες αλλά και... γιαπωνέζικη ποιότητα! Ειδικά τα καινούργια μοντέλα έχουν κατασκευαστεί με την βοήθεια της επιστήμης της νανοτεχνολογίας από τον ιαπωνικό κολοσσό Toray ενώ και οι οδηγοί καθώς και η βάση μηχανισμού είναι της γνωστής σε όλους μας, ιαπωνικής εταιρείας Fuji.

nea_dragon1

Οι μηχανισμοί είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακοί με καινοτομίες, κεραμικά ρουλεμάν, carbon φρένα και γενικά πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας. Στα χέρια μας έχουμε τους Metal Guide II, Maxima HS Spinn, Ultima II, Fishmaker II FD και το ολοκαίνουργιο Nanolite XT.

nea_dragon2

Κάτι που επίσης αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η Dragon δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τους μηχανισμούς της και δυο χρόνια εγγύηση για τα καλάμια της!! Για να πάρετε μια γεύση και να έχετε και εσείς μια πρώτη γνωριμία με την Dragon, σας παραθέτουμε λίγα λόγια για το καθένα από αυτά που ήρθαν στα χέρια μας. Περισσότερα φυσικά θα πούμε στις δοκιμές και τις παρουσιάσεις μας.

Καλάμι X-treme Spinn

nea_dragon3

Νέο μοντέλο για το 2016 με carbon της Toray που έχει εφαρμοστεί νανοτεχνολογία, Fuji Alconite KR οδηγοί, Fuji DPS βάση μηχανισμού και λαβή από σκληρό EVA υψηλής ποιότητας και φελλό. Στα χαρακτηριστικά του έχουμε την X-fast δράση, μήκος 2,70 μέτρα, c.w. 6-28 γρμ και βάρος μόλις 136 γρμ.. Ένα πραγματικό πολύ εργαλείο που θα καλύψει το 90% των αναγκών μας στο spinning σε οποιοδήποτε τερέν ή είδος ψαριού. Με σοβαρή εμφάνιση και ποιοτικά χαρακτηριστικά μπορεί να συναγωνιστεί στα ίσα seabass καλάμια της ιαπωνικής αγοράς στην ίδια αλλά και ακριβότερη τιμή απόκτησης!

Μηχανισμός Fishmaker II FD

nea_dragon4

Η σειρά αυτή αποτελεί την αιχμή της Dragon στους μηχανισμούς για αυτό συγκεντρώνει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά. Τον μηχανισμό αυτό, ήδη τον έχουμε παρουσιάσει στο site μας και εκεί μπορείτε να τον δείτε πολύ πιο αναλυτικά : Παρουσίαση Fishmaker II. Σε γενικές γραμμές οι τεχνολογίες που ενσωματώνει ο Fishmaker είναι οι εξής: Ειδικά επεξεργασμένος άξονας (Wormshaft system), ακαριαία αντεπιστροφή (infinity anti-reverse system), αντικραδασμικό σύστημα ελεγμένο σε κομπιούτερ (Dynamic balance SBS), ατσάλινα γρανάζια υψηλής ποιότητας (HEG-High Efficiency Gear), ελατήρια από ανοξείδωτο ατσάλι, pick-up ενισχυμένου ατσάλινου σύρματος με επικάλυψη τιτανίου και anti-twist line roller με ανοξείδωτο ρουλεμάν και επικάλυψη τιτανίου. Όλες οι παραπάνω προδιαγραφές κάνουν τον Fishmaker II έναν μηχανισμό για σκληρή χρήση με συνολικό βάρος μόλις 307 γραμμάρια!

Καλάμι Guide Select Cobra

nea_dragon5

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο καλάμι που αρχικά δημιουργήθηκε για να αντεπεξέλθει σε μάχες με τα τεράστια ψάρια του γλυκού νερού όπως είναι οι δεκάκιλες τούρνες και zander ή και ακόμα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη γουλιανού. Πια χρησιμοποιείται κατά κόρον στην θάλασσα όπου υπάρχει ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε δυνατούς αντιπάλους όπως τονοειδή, λίτσες κ.α.. Το blank του είναι της εταιρείας Toray και το χαρακτηριστικό του είναι το πολύ λεπτό και ελαφρύ σώμα, η στιβαρότητα και δύναμη αλλά και μια καινοτομία στη λαβή με την ονομασία Resonance System η οποία χρησιμεύει στην πράξη ώστε να έχουμε καλύτερη και πιο άμεση αντίληψη στο χέρι μας της πλεύσης του τεχνητού και του χτυπήματος του αρπαχτικού. Στα επιμέρους χαρακτηριστικά έχουμε άριστης ποιότητας μαύρου χρώματος Fuji Alconite οδηγούς, βάση μηχανισμού επίσης της Fuji, μήκος 2,75 μ., c.w. 18-50 γρμ. και βάρος μόλις 191 γρμ.!

Μηχανισμός Nanolite XT60C FD

nea_dragon6

Ο μηχανισμός αυτός αποτελεί την αιχμή της εταιρείας στο spinning και συγκεντρώνει πολλά καινοτόμα πλεονεκτήματα και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή, με αποτέλεσμα να κοντράρει στα ίσα μηχανισμούς από εταιρείες κολοσσούς! Το πρώτο χαρακτηριστικό του είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο, το carbon XT60C που του προσδίδει πολύ χαμηλό βάρος (μόλις 258 γρμ. το 3000 μέγεθος!) αλλά και αντοχή. Αλλά σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι το κεραμικό (!) ρουλεμάν στο roller, η υβριδική κωνική μπομπίνα ''V'' από ντουραλουμίνιο και carbon, η υψηλή απόδοση μετάδοσης της κίνησης από το σύστημα HEG με γρανάζια από κατεργασμένο ορείχαλκο και superduralouminium, το Αnti-twist line roller τιτανίου με ειδική σχεδίαση ώστε να μην στρίβει τα νήματα, το ενισχυμένο πικ-απ με ατσάλινο σύρμα και επικάλυψη τιτανίου και τέλος τα ακριβείας μπροστινά φρένα πολλαπλών δίσκων Carbon διατομής με μικρορύθμιση και υψηλή απόδοση καθώς και η υπάρξη τσιμούχας αδιαβροχοποίησης τους. Αν δεν σας φτάνουν αυτά έχουμε 9+1 ρουλεμάν Ιαπωνικής προέλευσης, έξτρα μπομπίνα και ελατήρια από ανοξείδωτο ατσάλι! Τέλος, το πακέτο συμπληρώνει μια hi-tec εμφάνιση που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη.

Καλάμι NanoForce Spinn 35

nea_dragon7

Επίσης νέο μοντέλο για το 2016 που πραγματικά εντυπωσιάζει όπως και το X-treme. Μοιράζονται τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως ιαπωνικό blank με νανοτεχνολογία από την Toray, oδηγούς Fuji Alconite KR-Series όπως και βάση μηχανισμού που είναι επίσης της εταιρείας Fuji (Fuji IPS reel seat). Η εμφάνιση του είναι πολύ καλή και σοβαρή με το γκρι να κυριαρχεί και το μαύρο να συμπληρώνει ενώ υπάρχουν πολλές μπλε διακοσμητικές λεπτομέρειες σε όλο το μήκος του καλαμιού. Λόγω της νανοτεχνολογίας το c.w. έχει ανοιχτό εύρος 8-35 γρμ., μήκος 2,60 μ. (1,34 μ. κλειστό) και βάρος μόλις 147 γρμ. αντίστοιχο με αυτό των ιαπωνικών καλαμιών διπλάσιας και τριπλάσιας τιμής απόκτησης. Κάτι που επίσης δύσκολα συναντάμε είναι ο μεγάλος αριθμός οδηγών οι οποίοι είναι έντεκα όταν στα άλλα καλάμια είναι οχτώ ή εννέα ή το πολύ δέκα. Τέλος η λαβή είναι από σκληρό ποιοτικό EVA.

Μηχανισμός Metal Guide II

nea_dragon8

Ο μηχανισμός αυτός είναι ένας πολύ σπάνιος ολοκληρωτικά Full Metal Body μηχανισμός. Το μέταλλο (ντουραλουμινίου και ατσάλι) κυριαρχεί παντού, ακόμα και στον ρότορα και αυτό είναι που τον κάνει σπάνιο καθώς πολύ μηχανισμοί ισχυρίζονται ότι είναι Full Metal Body αλλά πολύ λίγοι (και πανάκριβοι) διαθέτουν μεταλλικό ρότορα! Η δε εμφάνιση του είναι εντυπωσιακή ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, κάνοντας τον να μοιάζει με custom μηχανισμό. Στα επιμέρους χαρακτηριστικά του έχουμε 9 +1 γιαπωνέζικα ανοξείδωτα ρουλεμάν, ακαριαία αντιεπιστροφή (Infinity anti-reverse system), υψηλής απόδοσης μετάδοση κίνησης (HEG-main gear) με γρανάζια από ορείχαλκο και ατσάλι, Αnti-twist line roller με μικρό ανοξείδωτο ρουλεμάν και επικάλυψη τιτανίου, ακριβείας κούμπωμα του πικ-απ και ενισχυμένο ατσάλινο σύρμα με επικάλυψη τιτανίου, δύο μπομπίνες ενισχυμένου αλουμινίου (Duraluminium) με τρία στάδια κατασκευής και κωνικά ''χείλη'' (Hybrid V shaped) με επικάλυψη τιτανίου, ελατήρια από ανοξείδωτο ατσάλι, αντικραδασμικό σύστημα ελεγμένο με κομπιούτερ (Super balance System SBS) και τέλος βάρος σε λογικά επίπεδα για τέτοια μεταλλική κατασκευή που όμως είναι λιγότερο από αντίστοιχους μηχανισμούς.

Καλάμι Fishmaker jig

nea_dragon9

H σειρά καλαμιών Fishmaker Jig είναι μια κατηγορία καλαμιών Spinning με μαλακές μασίφ κορυφές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά από τα ψαρέματα μας. Βασικά είναι αυτά τα ιδιαίτερα καλάμια που μου αρέσουν εμένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να “ξεκλειδώσουν” καχύποπτα μεγάλα λαβράκια με μικρού βάρους τεχνητά δολώματα και σιλικόνες. Μοιάζουν πολύ με τα LRF καλάμια αλλά έχουν την δύναμη να αντεπεξέλθουν με δυνατά ψάρια χωρίς να χάνουν τίποτα από την αίσθηση της πλεύσης μικρών δολωμάτων. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο Eging με τέτοια επιτυχία που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για την απόδοση των eging καλαμιών σας... Το καλάμι που έχουμε στα χέρια μας έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά με πρώτο το βασικό υλικό κατασκευής που είναι το 100% CGT (Ceramic Graphite Technology) Carbon της Ιαπωνικής εταιρείας Toray. Το υλικό αυτό είναι τόσο σπάνιας ποιότητας που συναντάται μόνο σε κατά παραγγελία custom καλάμια και προσδίδει στο καλάμι χαμηλό βάρος αλλά και μεγάλη δύναμη! Στα επιμέρους χαρακτηριστικά έχουμε c.w. 3-18 γρμ., μήκος 2,60 μ., action X-Fast, Fuji Alconite οδηγούς, Fuji θέση μηχανισμού, ποιοτικό (ΑΑΑ) πορτογαλικό φελλό στην λαβή και βάρος μόλις 130 γρμ.! Κατά κάποιο τρόπο, τα καλάμια αυτά είναι η ευρωπαϊκή απάντηση, κυρίως στα ιαπωνικά LRF καλάμια αλλά και στα eging.

Μηχανισμός Ultima II

nea_dragon10

To Ultima ΙΙ είναι ένας μηχανισμός σκληρής χρήσης που κατασκευάστηκε με γνώμονα να καλύψει τις ανάγκες του μέσου spinner και όχι μόνο στο θέμα της αξιόπιστης λειτουργίας, διάρκειας στον χρόνο και τέλος : φρένων που να μπορείς να βασιστείς κατά την μάχη. Διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά με πολύ καλή επιλογή χρωμάτων αλλά και σχεδίαση. Στα επιμέρους χαρακτηριστικά διαθέτει 7 +1 ανοξείδωτα air bail ρουλεμάν Ιαπωνίας, Infinity anti-reverse system, υψηλής απόδοσης μετάδοση κίνησης με ατσάλινα γρανάζια υψηλής ποιότητας (HEG-High Efficiency Gear), carbon και μεταλλικό χερούλι μηχανικής επεξεργασίας με εργονομική λαβή, ακριβείας κούμπωμα του πικ-απ και ενισχυμένο ατσάλινο σύρμα με επικάλυψη τιτανίου, Αnti-twist line roller με μικρό ανοξείδωτο ρουλεμάν και επικάλυψη τιτανίου, ακριβείας μπροστινά φρένα πολλαπλών δίσκων με απίστευτη μικρορύθμιση, δύο μπομπίνες από Carbon και Duraluminium με τρία στάδια κατασκευής και κωνικά ''χείλη'' (V shaped) με επικάλυψη τιτανίου, ρουλεμάν στο σημείο επαφής της μπομπίνας με τον άξονα για τέλεια λειτουργία ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αντικραδασμικό σύστημα ελεγμένο με κομπιούτερ (Dynamic balance SBS), ελατήρια από ανοξείδωτο ατσάλι και σώμα και ρότορα κατασκευασμένα από σκληρό γραφίτη και Duraluminium.

Καλάμι Expert Spinn

nea_dragon11

Το καλάμι αυτό αποτελεί την σχετικά οικονομική πρόταση της εταιρείας για όποιον θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με το spinning. Παρόλα αυτά όμως, δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην ποιότητα ούτε εδώ καθώς το blank του καλαμιού είναι κατασκευασμένο από ΙΜ6 carbon που για όσους γνωρίζουν πρόκειται για ένα από πολύ ποιοτικό υλικό που δίνει στο καλάμι γρήγορη δράση και καλή δύναμη. Οι οδηγοί είναι sic τύπου Κ και η λαβή είναι split με φελλό καλής ποιότητας. Στα χαρακτηριστικά του αξίζει να πούμε ότι είναι ιδανικά για να μπείτε στην τεχνική αφού το μήκος είναι 2,75 μ., το c.w. 7-30 γρμ. και το βάρος απόλυτα ικανοποιητικό στα 167 γρμ.!

Μηχανισμός MAXIMA

nea_dragon12

Ο μηχανισμός MAXIMA ανήκει στην οικονομική κατηγορία της Dragon και έχει σαν χαρακτηριστικό την μεγάλη ταχύτητα περιστροφής 6,2:1. Όπως και στο καλάμι Express η χαμηλή τιμή δεν σημαίνει και χαμηλή ποιότητα. Ο μηχανισμός διαθέτει πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως 9 +1 ανοξείδωτα ρουλεμάν, Infinity anti-reverse system, καλό στρώσιμο του νήματος με ευθυγραμισμένη κίνηση της πομπίνας πάνω-κάτω (S-oscillation system), μεταλλικό χερούλι μηχανικής επεξεργασίας, πικ-απ με ενισχυμένο ατσάλινο σύρμα και επικάλυψη τιτανίου, Αnti-twist line roller με μικρό ανοξείδωτο ρουλεμάν και επίσης επικάλυψη τιτανίου, ακριβείας μπροστινά φρένα πολλαπλών δίσκων, δύο μπομπίνες ενισχυμένου αλουμινίου (Duraluminium) με τρία στάδια κατασκευής και κωνικά ''χείλη'' (V shaped) με επικάλυψη τιτανίου, αντικραδασμικό σύστημα ελεγμένο με κομπιούτερ (Dynamic balance SBS), ελατήρια από ανοξείδωτο ατσάλι και ελαφρύ σώμα από ενισχυμένο γραφίτη. Πρόκειται για μια καλή επιλογή για την αρχή σας στο spinning που η απόδοση του θα σας κάνει... δύσκολη την αντικατάσταση του!

Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

rizoulis

Rizoulis Sport Fishing

3χλμ Αγιάς-Λάρισας

Αγιά Λάρισα Τ.Κ. 40003

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ.: 24940 22764, FAX: 24940 24055, Κινητό: 6973032014