Η αυξανόμενη δημοτικότητα του streetfishing είναι γεγονός! Μια νέα μόδα ψαρέματος που ξεκίνησε από την Γαλλία πριν λίγα χρονιά και έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλής σε πάρα πολλές χώρες. Καταρχήν, το street fishing είναι ένας τρόπος ψαρέματος με την τεχνική του spinning και περισσότερο με τις μικρές κατηγορίες του LRF, HRF αλλά και medium spinning.

Η ονομασία του αυτή προήλθε διότι πρώτη φορά εφαρμόστηκε σε μέρη που βρίσκονται μέσα στις πόλεις της Γαλλίας. Αυτά τα μέρη ήταν είτε μικρά κανάλια, ποτάμια και παραποταμάκια που περνούν μέσα από τις γαλλικές πόλεις, είτε διάφορα σημεία με υφάλμυρα νερά, μικρές λίμνες και τεχνητές λίμνες που βρίσκονται σε διάφορα πάρκα των πόλεων αυτών.

stret1

Έτσι λοιπόν ψάχνοντας μια τεχνική οι Γάλλοι που να συμβαδίζει με την καθημερινότητα τους και να μπορούν να την εξασκούν στον λίγο χρόνο που τους απομένει, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας τους, δημιούργησαν το street fishing που είχε την τάση να αγαπηθεί από όλους και όχι μόνο από ανθρώπους που ο χρόνος τους για χόμπι είναι περιορισμένος. Και έτσι και έγινε! Η μόδα αυτή πήρε μεγάλες διαστάσεις όπως είπαμε και είναι πια... μανία στο εξωτερικό, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Dragon... Έτσι λοιπόν και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων σεζόν, η εταιρεία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το street fishing, παρατηρώντας σχολαστικά τα χαρακτηριστικά αυτού του είδους ψαρέματος αλλά και τις ανάγκες των spinner που προτιμούν αυτό το στυλ.

hshgshgghds

Μετά από την κατάλληλη συγκέντρωση των στοιχείων και πολλές δοκιμές ώστε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο, η Dragon δημιούργησε μια νέα σειρά καλαμιών που πήρε το όνομα της από την ίδια την τεχνική : την σειρά street fishing που βγαίνει σε δέκα διαφορετικές εκδόσεις που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Επίσης, δημιούργησε μια απίστευτη γκάμα από ρούχα, τσάντες, θήκες και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί ο spinner που ψαρεύει δίπλα στους δρόμους, πάνω στα πεζοδρόμια!

STREET-F

Τα καλάμια της σειράς street fishing παράγονται με τεχνολογία Multi-Layer, το οποίο σημαίνει ότι το κάθε blank αποτελείται από πολλά στρώματα φύλλα γραφίτη (carbon). Συγκεκριμένα αυτά είναι τρία όπου το καθένα προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο καλάμι. Η Ιαπωνική εταιρεία TORAY είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής του υλικού (γραφίτη), που παρασκευάζεται αυτή η σειρά καλαμιών. Το ειδικό αυτό προϊόν αυξάνει σημαντικά την αντίσταση της ράβδου σε μηχανικές βλάβες και ουσιαστικά δεν είναι ορατή η αύξηση της μάζας του δίνοντας μας ένα πολύ λεπτό σώμα.

Dragon 2017 Export Catalogue-2

Ειδικά, η στρώση 1K Wooven Carbon Blank Guard System, προσδίδει αντοχή και συνάμα προοδευτική συμπεριφορά με μεγάλη δύναμη επαναφοράς στην αρχική του θέση. Διαλέχτηκε μετά από πολλές δοκιμές από την Dragon ώστε να αποκτήσουν όλα τα καλάμια την τέλεια ισορροπία βάρους αλλά και την ταχύτερη δράση (extra fast action). Ο στόχος επιτεύχθηκε 100%! Τα άλλα δύο στρώματα είναι : το πρώτο και κύριο στρώμα που αποτελείτε από graphite 30 mln PSI και το δεύτερο στα μεσαία στρώματα αποτελείται από high module graphite 36 & 40 mln PSI. Με την επιλογή αυτών των συγκεκριμένων φύλλων γραφίτη επιτυγχάνεται η μείωση του βάρους αλλά και η επιτάχυνση της δράσης.

street3

Όλα τα compoments που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των street fishing πληρούν τα πρότυπα ποιότητας που θέτει η ομάδα της Dragon: Οι οδηγοί είναι SiC Type Guides με μειωμένη διάμετρο και βάρος. Η λαβή είναι τύπου SCXV από σκληρό και ανθεκτικό EVA με χρώματα καμουφλάζ. Το βερνίκι είναι δυο εποξικών συστατικών με μεγάλη αντοχή στον χρόνο και στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Η εμφάνιση των καλαμιών και τα νήματα που είναι δεμένοι οι οδηγοί (wrapping) είναι από την αμερικάνικη εταιρία Gudebrod.

new-rods

2

3

Τα καλάμια διατίθενται σε δέκα διαφορετικές εκδόσεις με c.w. από 2-12g έως και 10-35g. Όλα τα c.w. υπάρχουν σε μήκη 2,60m και 2.75m αντίστοιχα. Επίσης, πολλά αξεσουάρ της σειράς street fishing όπως ενδυμασία, θα είναι σύντομα κοντά μας μαζί με τα καλάμια! Η σειρά Street Fishing θα αγαπηθεί όχι μόνο από αυτούς που θέλουν να ψαρέψουν στις πόλεις και τα ποτάμια αλλά και από όλους τους απανταχού spinners!!

rizoulis_banner_arthrou