Την εταιρεία Spanish Lures την είχαμε γνωρίσει για πρώτη φορά το 2016, μέσα από τις σελίδες του site μας. Εν έτει 2018, η γκάμα της έχει πολλαπλασιαστεί και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού η αποδοχή των προϊόντων της από τους ψαράδες υπήρξε πολύ μεγάλη όλα αυτά τα χρόνια! Έτσι, σήμερα αποτελείται πια από 22 (!) τεχνητά, μερικά χρήσιμα παρελκόμενα αλλά και δυο σειρές spinning καλαμιών!! Ας κάνουμε λοιπόν μια μικρή γνωριμία με την εταιρεία...

Τα τεχνητά της εταιρείας καλύπτουν όλους τους τύπους δολωμάτων δηλαδή hardbaits, softbaits και πλάνους όμως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι όλα έχουν δοκιμαστεί σε αρπαχτικά ψάρια που έχουμε και εμείς στην χώρα μας με κυριότερα το λαβράκι, το γοφάρι και τον λούτσο. Αυτό άλλωστε, εύκολα το καταλαβαίνει κανείς από τις φωτογραφίες των Ισπανών pro staffs της εταιρείας... Η μεγαλύτερη ποικιλία βρίσκεται στα minnows από όπου και θα ξεκινήσουμε αυτήν την μίνι παρουσίαση. Στην χώρα μας εισάγονται από την εταιρεία Angler και διατίθενται για λιανική και χοντρική πώληση ενώ μπορείτε να τα βρείτε στο eshop www.smartfishing.gr.

MINNOWS

gudari_onoma

gudari3_parousiasi_spanish_lures

Το πιο πετυχημένο τεχνητό της εταιρείας ακούει στο όνομα "Gudari"! Ανήκει στην κατηγορία των mega minnows -η οποία είναι από τις πιο δημοφιλείς στην χώρα μας- και θα το χρησιμοποιήσουμε με κύριο στόχο να ξεγελάσουμε τους μεγάλους λούτσους.

gudari2_parousiasi_spanish_lures

Τα χαρακτηριστικά του είναι 170 mm μήκος και 30 gr βάρος και αγγίζουν την χρυσή τομή της κατηγορίας ώστε το τεχνητό να έχει την καλύτερη δυνατή ρίψη! Η πλευστότητα του είναι "slow sinking" κάτι που είναι απαραίτητο ώστε να εξιτάρει την περιέργεια του καχύποπτου μεγάλου λούτσου που ακολουθεί χωρίς να επιτίθεται...

gudari1_parousiasi_spanish_lures

Το Gudari είναι ένα πολύ χρήσιμο για το ψάρεμά μας τεχνητό που θα αγαπηθεί και θα μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους όπως είναι οι λίτσες, τα μεγάλα λαβράκια, τα γοφάρια και φυσικά οι λούτσοι!!

mesias_onoma

mesias2_parousiasi_spanish_lures

Το τεχνητό Mesias ήρθε για να... "μας σώσει" στην αναζήτηση μας για τα μεγάλα λαβράκια! Ένα μεσαίο minnow καθαρά για το ψάρεμα του λαβρακιού σε όλες τις συνθήκες, από την μπουνάτσα μέχρι την φουρτούνα, από την παραλία μέχρι τα βράχια!! Για να επιτευχθεί όμως αυτό, η εταιρεία μας το προσφέρει σε τέσσερις εκδόσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε εμείς πιο είναι αυτό που θα μας κάνει ανάλογα το περιβάλλον και τις συνθήκες που ψαρεύουμε.

mesias1_parousiasi_spanish_lures

Έτσι λοιπόν, έχουμε το πιο μικρό της οικογένειας το 110 S με μήκος 110 mm και 14,2 gr βάρος που είναι κατάλληλο για πιο ήπιες συνθήκες. Το ατού του είναι η πλευστότητα του, βυθιζόμενο (sinking), που μας δίνει την δυνατότητα να ψαρέψουμε όλο το φάσμα της υδάτινης στήλης δηλαδή όπου μπορεί να κυνηγάει το λαβράκι.

mesias3_parousiasi_spanish_lures

Το μεσαίο μέγεθος με μήκος 140 mm διατίθεται σε δύο εκδόσεις που η διαφορά τους είναι η πλευστότητα δηλαδή το ένα είναι βυθιζόμενο και το άλλο επιπλέον. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο τεχνητά έχουν και διαφορετικό βάρος με το πρώτο να είναι στα 30 gr και το δεύτερο στα 26 gr. Λόγω της εξαιρετικής πλέυσης του με περισσότερο wobbling κίνηση και λιγότερο rolling, μπορούμε να το εμπιστευτούμε και στις δύο εκδόσεις όταν θέλουμε να ψαρέψουμε μέσα στα κύματα. Εκεί θα ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του και θα μας δώσει το πολυπόθητο χτύπημα!

mesias4_parousiasi_spanish_lures

Τέλος, έχουμε το μεγάλο μέγεθος των 165 mm που μπορεί να μας χρησιμέψει σε όλες τις περιπτώσεις που θέλουμε ένα mega minnow με σταθερή ανοιχτή πλεύση. Σε σχέση με το μικρότερο μοντέλο των 110 mm, το 165-F έχει λιγότερο wobbling και περισσότερο rolling κάτι που το κάνει πολύ καλό για ψάρεμα σε εκβολές με χαμηλή ροή νερού αλλά και σε σημεία με αρκετά ρεύματα!

mesias5_parousiasi_spanish_lures

Όλα τα τεχνητά με την ονομασία Mesias είναι κατάλληλα και για την συρτή από σκάφος καθώς ο σχεδιασμός της γλώσσας μας δίνει την δυνατότητα να κατέβουμε αρκετά μέτρα με σχετικά αργή ταχύτητα. Στο spinning... θα το αγαπήσετε για την τιμιότητα και την αξιοπιστία του!!

yakun_onoma

yakun2_parousiasi_spanish_lures

Το Yakun είναι η πρόταση της εταιρείας στα slim minnows... Με μήκος 130 mm και βάρος μόλις 13 gr, εντυπωσιάζει με την σφιχτή rolling πλεύση του μέσα στο νερό! Ένα πολύ χρήσιμο τεχνητό σε συνθήκες που τα ψάρια είναι καχύποπτα και ειδικά όταν υπάρχουν ζαργάνες στο νερό.

yakun1_parousiasi_spanish_lures

Η πλευστότητα του είναι ουδέτερη (suspending) δηλαδή μπορεί και μένει στο βάθος πλεύσης ακίνητο αν σταματήσουμε την ανάκτηση του προς την στεριά. Αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο, αν θέλουμε να το ψαρέψουμε με έντονα jerks προς την ακτή. Όσοι ψαρεύετε σε εκβολές, σίγουρα θα το χρειαστείτε ενώ ακόμα και στην αναζήτηση μας για γοφάρια, λίτσες και λούτσους θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους!

brutale_onoma

brutale3_parousiasi_spanish_lures

Ένα minnow που κατεβαίνει πολύ πιο κάτω από την επιφάνεια, αν και πάντα κάνει την διαφορά, στην χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένο.... Το Brutale ήρθε για να αλλάξει αυτό το στερεότυπο με μάλιστα δύο διαφορετικές εκδόσεις : μια με μέγεθος 100 mm & 16 gr και μία με 120 mm & 26 gr.

brutale1_parousiasi_spanish_lures

Το μικρό μέγεθος μπορεί να αποδώσει με γρήγορη ανάκτηση και στιγμιαία κοφτά jerks ενώ το βάθος στο οποίο μπορεί να φτάσει είναι από 2 έως 2,8 μέτρα. Το σχήμα του παραπέμπει σε γόπα και η κατασκευή της γλώσσας του δίνει μια κλίση μέσα στο νερό, με το κεφάλι χαμηλά και την ουρά ψηλά. Θα δώσει τα μέγιστα σε αρπαχτικά ψάρια που κυνηγούν σε υψηλές ταχύτητες όπως παλαμίδες, κυνηγούς και γοφάρια ενώ θα ξεγελάσει εύκολα μέσα σε λιμάνια καχύποπτους λούτσους και λαβράκια.

brutale2_parousiasi_spanish_lures

Το μεγαλύτερο μέγεθος των 120 mm είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορεί να κατέβει στον βυθό ακόμα και... τέσσερα μέτρα! Σε αυτό το βάθος, κανένα από τα συμβατικά minnow δεν φτάνει και πιστέψτε με... αυτό το ξέρουν τα ψάρια! Η απόδοση του θα σας εκπλήξει ευχάριστα, ειδικά όταν τίποτα άλλο δεν φαίνεται να δουλεύει. Ένα τεχνητό που μπορεί να ψαρευτεί και από σκάφος σε μέρη με λαβράκια ενώ όσοι ασχολούνται με την συρτή θα το αγαπήσουν για το πόσο εύκολα πλησιάζει στην ζώνη των ψαριών.

brutale4_parousiasi_spanish_lures

Το spinning στις μέρες μας έχει δυσκολέψει οπότε όσα περισσότερα διαφορετικού τύπου τεχνητά έχουμε στις κασετίνες μας, τα οποία να μπορούν να εξερευνούν όλη την υδάτινη στήλη... τόσο το καλύτερο! Το Brutale υπόσχεται ότι θα κάνει την διαφορά στο ψάρεμα σας, οπότε... αποκτήστε το!!

houdini_onoma

houdini2_parousiasi_spanish_lures

Από την γκάμα της εταιρείας δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αξιόπιστο μικρό minnow που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν τα αρπαχτικά τρέφονται με πολύ μικρά ψάρια. Και το όνομα αυτού... Houdini! Το μήκος του είναι 90 mm αλλά το βάρος του είναι 8,5 gr ώστε να μπορούμε να το στέλνουμε εύκολα σε μακρινές αποστάσεις.

houdini1_parousiasi_spanish_lures

Θα το βρείτε σε μια μεγάλη ποικιλία από ρεαλιστικούς χρωματισμούς και κάποιους έντονους, οι οποίοι κάνουν την διαφορά μέσα στους αφρούς και σε θολά νερά. Σταθερή ανάκτηση και μικρά κοφτά jerks είναι η συνταγή της επιτυχίας!

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο :

logo1-322x142