Η Ιταλική εταιρεία Milo έχει ιδρυτή και ιδιοκτήτη της τον Αιμίλιο Κολόμπο, του οποίου η δημοτικότητα στη γείτονα χώρα είναι πολύ μεγάλη εδώ και χρόνια στον τομέα των match τεχνικών, καθώς έχει σημαντικές διακρίσεις στη συλλογή του με πρώτες θέσεις σε παγκόσμια και σε εγχώρια πρωταθλήματα.

Η Milo καλύπτει την ιταλική αγορά και ταυτόχρονα εξάγει σε πολλές χώρες με μεγάλη παράδοση στην αλιεία. Εδώ και δυο χρόνια τα προϊόντα της εισήχθησαν στην Ελλάδα από την εταιρεία Arcofil καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των match τεχνικών και όχι μόνο, με συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων της.

reflecta1

Ένα από τα best seller της προηγούμενης χρονιάς ήταν το Reflecta telematch για την τεχνική του εγγλέζικου ψαρέματος, το οποίο θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά σε αυτό το review.

Πρώτη εντύπωση & Χαρακτηριστικά

reflecta3

Με την πρώτη ματιά αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις στο Reflecta telematch, είναι το λευκό περλέ χρώμα του με ωραία φινιρίσματα μαύρου και φυσικά την παρουσία του λογότυπου της εταιρείας σε κόκκινο χρώμα, αφού κατά τον Αιμίλιο Κολόμπο (Milo), το ψάρεμα είναι πάθος.Το καλάμι είναι τηλεσκοπικό, πράγμα που βολεύει κατά την μεταφορά του, λόγω του μειωμένου μήκους όταν είναι κλειστό (126cm).

reflecta8

Βγαίνει σε τρεις εκδόσεις 3,90μ., 4,20μ. και 4,50μ., και με c.w 5-25 gr. Σημαντικό είναι το βάρος του με μόλις 204γρ., 208γρ. και 217γρ. αντίστοιχα. Η λαβή του καλαμιού είναι πολύ λεπτή με μόλις 20mm διαμέτρου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον εύκολο χειρισμό του.

reflecta6

Ένα από τα πιο θετικά για μένα είναι το σωστό μήκος που έχει κοπεί το καθένα από τα επτά στελέχη που απαρτίζουν το καλάμι, πράγμα που δρα καταλυτικά στην αρμονική καμπυλότητα του όλου συνόλου κατά τη διάρκεια των βολών ή της μάχης με τα ψάρια.

Ποιότητα Κατασκευής

reflecta4

Στο Reflecta telematch έχουν μονταριστεί 9 black sic οδηγοί πολύ καλής ποιότητας με αρκετά μακρύ πόδι για τη διατήρηση της απόστασης της πετονιάς από το κυρίως σώμα του καλαμιού.

reflecta7

Έτσι αν επικρατεί υγρασία ή πλάγιοι άνεμοι κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, εμποδίζεται το "κόλλημα" της πετονιάς στα κενά του καλαμιού αποτρέποντας αρκετά δύσκολες και ανεπιθύμητες καταστάσεις.

reflecta10

Το μελετημένο δέσιμο και κόλλημα των οδηγών, δηλαδή η ποσότητα κόλλας που έχει τοποθετηθεί σε κάθε δέσιμο, βοηθάει ώστε να μην εισχωρεί κατά το κλείσιμο του καλαμιού το ένα στοιχείο μέσα στο άλλο, φαινόμενο που συμβαίνει συχνά σε πολλά τηλεσκοπικά καλάμια με αποτέλεσμα να σφηνώνουν τα στελέχη μεταξύ τους με δυσάρεστα αποτελέσματα.

reflecta14

Η βάση του μηχανισμού είναι πολύ δυνατή, με κλείστρο (ταχείας απελευθέρωσης) με αποτέλεσμα οι μηχανισμοί μας να σταθεροποιούνται άριστα σε αυτήν ακόμα και αν σετάρουμε το καλάμι με μεγαλύτερα μεγέθη (3000).

reflecta9

Στο κάτω μέρος του Reflecta πρίν την τάπα, υπάρχει ειδική σαγρέ (άγρια) βαφή μαύρου χρώματος για να μην γλιστράει αυτό από το χέρι μας κατά το κάρφωμα και τη μάχη με το ψάρι. Το υλικό κατασκευής είναι IM8 High Modulus Carbon (υψηλός συντελεστής άνθρακα) με ότι σημαίνει αυτό για τη δύναμη και τη σωστή συμπεριφορά του καλαμιού.

Συμπεριφορά

reflecta2

Το Reflecta telematch ανήκει στην κατηγορία των καλαμιών με medium/moderate action, δηλαδή έχει μεσαία δράση. Κατά τη δοκιμή αυτό που με εντυπωσίασε είναι η ταχεία απορρόφηση των απότομων και γρήγορων κεφαλιών των ψαριών, χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες για τα πολύ λεπτά παράμαλλα που χρησιμοποιήθηκαν (0,11mm), λόγω της προοδευτικής παραβολικότητας του.

reflecta13

Η ισχυρή κορυφή του βοηθά πολύ σε άνετες και εύκολες βολές. Η δύναμη ανάκτησης επίσης που έχει το καλάμι προσφέρει απροβλημάτιστα ψαρέματα ακόμη και όταν αναμετρηθούμε με δυνατά ψάρια.

reflecta16

Μην ξεχνάμε και αξίζει να σημειωθεί ότι το Reflecta έχει κατασκευαστεί και για ψαρέματα λίμνης με μπομπάρδες, πράγμα που σημαίνει ότι τα ψάρια αυτού του είδους (πέστροφες, κυπρίνοι κ.α.) είναι πολύ αξιόμαχα και ασταμάτητα και σε μικρότερα μεγέθη.

reflecta15

Όπως αναφέρθηκε και πιό πάνω, το καλάμι έχει αρκετά μικρό βάρος, με αποτέλεσμα να διευκολύνει τους χειρισμούς και τις κινήσεις κατά τη διάρκεια του ψαρέματος με αυτή την τεχνική, η οποία απαιτεί κράτημα του καλαμιού μας στο χέρι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμπέρασμα

reflecta12

Έν κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι το Reflecta telematch της Ιταλικής εταιρείας Milo, αποτελεί μια άριστη επιλογή ως αναφορά τη σχέση ποιότητας- τιμής για τους νεοεισερχόμενους στο χώρο της εγγλέζικης τεχνικής αλλά και για τους πιο έμπειρους που θέλουν ένα τηλεσκοπικό πολύ προσεγμένο και ποιοτικό καλάμι στη συλλογή τους.

reflecta5

Είναι ένα τηλεσκοπικό καλάμι με μοναδική συμπεριφορά και προσιτή τιμή που θα κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν την πάγια άποψη ότι για να ψαρέψεις εγγλέζικο χρειάζεσαι τρίσπαστο καλάμι!

Για περισσότερες πληροφορίες-τιμές, πατήστε εδώ :

arcofil_banner_arthro1