Στην Ελλάδα φαίνεται εξωπραγματικό. Και όμως στην Μ.Βρετανία, στην χώρα του Brexit και των fish and chips, όχι μόνο είναι φυσιολογικό αλλά και το ζητούμενο από τους πολίτες της! Ποιό; Μα η καταδίκη των παρανόμων.
Η αστυνομία του Dorset λοιπόν συνέλαβε τον Shane Barton στο λιμάνι του Christchurch να ψαρεύει παράνομα τον Μάιο του 2014. Μετά από συντονισμένες έρευνες από διάφορες υπηρεσίες υπολόγισαν να χρήματα που είχε αποκομίσει σε 104.147 λίρες (121.000 ευρώ). Στις 23 Ιουνίου 2016 δήλωσε ένοχος και του επιβήθηκε το ίδιο πρόστιμο, όπως επίσεις τρίμηνη φυλάκιση με δύο χρόνια αναστολή. Του κατέσχεσαν υλικά αξίας 5.000 λιρών και έχει τρείς μήνες να βρεί τα υπόλοιπα χρήματα. Αν δεν πληρώσει στην ώρα του, θα μπεί φυλακή για τρείς μήνες και πάλι θα χρωστά τα χρήματα!
Κάθε σύγκριση με την θλιβερή Ελληνική πραγματικότητα είναι εκτός συναγωνισμού... Αραιά και που διαβάζουμε για την σύλληψη παράνομων ψαράδων. Ποτέ όμως δεν έχω διαβάσει για αν ήταν αυτοί οι άνθρωποι υπότροποι, δηλαδή αν το έχουν ξανακάνει οπότε το θέμα ξεπερνα τα όρια του έτυχε. Και κυρίως αν τα πρόστιμα όντως έχουν πληρωθεί ή αν είναι απλώς για τις ανακοινώσεις.
Πηγή : Dorset Police dorsetpolice