Στις 3 Ιουνίου στην παραλία Ν Τριγλίας Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση "Kids Fishing Day" και μπορούμε να πούμε ότι το ψάρεμα στην χώρα μας έχει μέλλον, υπάρχει στην άκρη του τούνελ πλέον φως και μάλιστα δυνατό!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, η διοργανώτρια ομάδα "Spinning Στην Βόρεια Ελλάδα" σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και συλλόγους αθλητικής αλιείας ετοίμασε μια εκδήλωση άνευ προηγουμένου και σίγουρα την χάρηκαν μικροί και μεγάλοι!

2018_kids-fishing_day5

Το πρώτο μέλημα της ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τα παιδιά, να υπάρχει δηλαδή γρασίδι ώστε να βρίσκονται σε οικείο χώρο, φυσική σκίαση από δέντρα δηλαδή.... ένα εξωτικό περιβάλλον! Η λύση ήρθε άμεσα από τον Δήμο Νέας Προποντίδας και τον δήμαρχο της κ.Εμμανουήλ Καρρά, που με γρήγορες διαδικασίες και συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Καραπανταζή, τον γενικό γραμματέα κ. Λέλεκα, καθώς και τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Δημήτρη Λάμπρο παραχώρησαν μία ιδανική τοποθεσία στους διοργανωτές ώστε να αποτελέσει για τα παιδιά σημείο αναφοράς!

 Ο χώρος λοιπόν βρέθηκε, έλειπε τώρα να βρεθεί χορηγός να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, και να πλαισιώσει την εκδήλωση των παιδιών. Αμέσως οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στην εταιρεία "Kasampalis Bros" αντιπρόσωπο της εταιρείας "Shimano" που στο άκουσμα της ιδέας ήθελαν το καλύτερο για τα παιδιά, και σε συνεργασία με υποστηρικτές έδωσαν και με το παραπάνω για τους μικρούς ψαράδες, αναμνηστικά δώρα, νερά, χυμούς και κολατσιό, δίνοντας την αίσθηση σε αυτά το κλίμα της γιορτής!afisa

Από νωρίς το πρωί τις Κυριακής κατέφθαναν μικροί ψαράδες στον όμορφα διακοσμημένο με μπαλόνια χώρο συνοδευόμενοι από τους γονείς τους με βλέμματα γεμάτα ενέργεια αλλά και περιέργεια για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουν, πράγμα που γέμισε με αυτοπεποίθηση αλλά και υπευθυνότητα στους διοργανωτές!

2018_kids-fishing_day2

Λίγο μετά τις 10:00 ξεκίνησε και επίσημα η εκδήλωση περνώντας τα ηνία οι αντιπρόσωποι της "iSea" που ενημέρωσαν με γλαφυρό και διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά για το θαλάσσιο περιβάλλον δίνοντας τροφή για σκέψη στα παιδιά που άδραξαν την ευκαιρία για ερωτήσεις και απορίες, υπάρχει ελπίδα λοιπόν και μάλιστα πολλά υποσχόμενη!

2018_kids-fishing_day3

Αμέσως μετά το διασκεδαστικό αυτό μίνι σεμινάριο, πήραν θέση οι αθλητές των συλλόγων "Τριτών" Δημήτρη Σαριδάκης, Στέργιος Ουρδούδης και "Φ.Α.Ρ" Βάιος Κετεσίδης, Κώστας Γενίκης και από την ομάδα "Spinning Στην Βόρεια Ελλάδα" Στέλιος Πέντζιος, Δημήτρης Αδάμ, Γιώργο Φρουδάκη, Δημήτρη Περηφανόπουλο, Νίκος Συριστατιδης, Τάσος Αποστόλου, Αντώνης Ακρηβόπουλος, Λάκης Παπαδόπουλος, Θεολόγης Θαλάσσης, Δημήτρης Οικονόμου, Πέτρος Δεσποινίδης και ο απεσταλμένος του "Lurebites" Τόλης Νταλιάνης, όπου έστησαν μικρά πηγαδάκια, κάτω από την σκιά των δέντρων και ανέλυσαν με απλούστερο και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο τις βασικές τεχνικές παράκτιας αλιείας "Casting – Spinning" δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να δουν αλλά και να κρατήσουν στα χέρια τους εξοπλισμό ώστε να πάρουν μια πρώτη εικόνα για το ψάρεμα!

2018_kids-fishing_day4

Με πολύ προσοχή τα παιδιά παρακολουθούσαν τους διοργανωτές και σαν "σφουγγάρια" κρατούσαν κάθε πληροφορία που απλόχερα και διασκεδαστικά δίναν τα μέλη των ομάδων-συλλόγων!

2018_kids-fishing_day6

Με το τέλος των μικρών σεμιναρίων ήρθε και η ώρα για ψάρεμα. Τα παιδιά ξεχύθηκαν στην παραλία, και με τους εξοπλισμούς στα χέρια τους, ξεκίνησαν να κάνουν πράξη τις πληροφορίες που προφορικά πήραν. Ατελείωτες βολές, και ακόμη περισσότερες ερωτήσεις κατέκλυσαν τους αθλητές και μέλη των διοργανωτών, δίνοντας την αίσθηση ότι η εκδήλωση πέτυχε τον στόχο της. Τα παιδιά απέκτησαν βάσεις, με γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου πλούτου, που ήταν και το ζητούμενο!

2018_kids-fishing_day7

Έτσι κύλισε το κυριακάτικο πρωινό με παιδικές φωνούλες, βουτιές, και πολύ ψάρεμα ώσπου έφτασε και η λήξη της εκδήλωσης αφήνοντας το ραντεβού ανοιχτό... και σύντομα! Πραγματικά νιώσαμε όλοι μας πρωτόγνωρα συναισθήματα, αυτό όμως που ξεχώρισε, ήταν η αγάπη των παιδιών για την θάλασσα, και πάνω σ' αυτήν πρέπει να δημιουργηθούν γερά θεμέλια ώστε να πάρει ανάσες και να συνεχίζει τον κύκλο της για πολλά ακόμη χρόνια!

2018_kids-fishing_day8

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τα μέλη της ομάδας "Spinning Στην Βόρεια Ελλάδα" για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης, το ήθος τους και την αποτελεσματικότητα τους. Είναι πραγματικά υπερασπιστές της θάλασσας και τους αξίζουν συγχαρητήρια!

 Το "Kids Fishing Day" πλέον υπάρχει και γίνεται θεσμός με σκοπό την σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των παιδιών... Στα χέρια τους υπάρχει το μέλλον και έχουν την δύναμη και η όρεξη για να το αλλάξουν!

banner_sbe