Το Σάββατο στις 17 Δεκέμβρη, βρέθηκα στην αγαπημένη μου Κέρκυρα για να μοιραστώ όλες τις γνώσεις μου στο Eging μαζί με τους φίλους spinners του νησιού. Το σεμινάριο διοργάνωσε ένα από τα πιο παλιά καταστήματα ειδών αλιείας του νησιού, το “Ψαρεύω” του καλού φίλου Σπύρου Θύμη.

Δεν θα σας περιγράψω τις άπειρες περιπέτειες που πέρασα μέχρι τα πόδια μου να πατήσουν στο νησί, μάλιστα μια ώρα πριν το σεμινάριο, αλλά παρ όλες τις αντιξοότητες, δεν μπορούσα να κρύψω την χαρά που μου φέρνει ο συγκεκριμένος τόπος. Όποιος έχει πάει, μπορεί μόνο να με καταλάβει...

kerkyra5

Πανέμορφο μέρος με ανθρώπους που δεν σταματούν να σκέφτονται ατάκες ώστε να διακωμωδήσουν οποιαδήποτε κατάσταση. Ναι, υπάρχει και μέρος στην Ελλάδα που ο κόσμος μπορεί και γελάει ακόμα. Στην μικρή αίθουσα του Ν.Α.Ο.Κ. μας καλωσόρισε ο καταπληκτικός έφορος αλιείας του Συλλόγου Χρήστος Δούκας και σιγά σιγά άρχισαν να μαζεύονται καλοί φίλοι και ψαράδες της πόλης μέχρι που γεμίσαμε την αίθουσα.

kerkyra2

Δυστυχώς, ένας αφόρητος πόνος στην μέση δεν με άφησε να αποδώσω το 100% αλλά πιστεύω ότι όλοι μετά το σεμινάριο κατάλαβαν τι σημαίνει Eging, καλαμαριέρα, μηχανισμός και καλάμι. Μετά τις δυο ώρες του σεμιναρίου, βγήκαμε στην μικρή μαρίνα να δούμε κάποια πράγματα στην πράξη.

kerkyra3

Καλαμάρια δεν υπήρχαν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και συλλήψεις ενώ πρέπει να ήταν και η πιο κρύα βραδιά του χρόνου με το θερμόμετρο να φλερτάρει ακόμα... και κάτω από το μηδέν!

kerkyra6

Παρόλα αυτά, όλοι ψάρεψαν και έπιασαν στα χέρια τους ένα egi καλάμι ώστε να δουν την αίσθηση του σε σχέση με τα spinning καλάμια. Εγώ η αλήθεια είναι ότι λίγο το κρύο, λίγο τα παυσίπονα, λίγο η απίστευτη κούραση ένιωθα σαν ζαβλακωμένος αλλά η καλή ενέργεια των ανθρώπων και του νησιού με έκαναν να νιώθω εξαιρετικά ανάλογα των συνθηκών.

kerkyra8

Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο σεμινάριο, τους καλούς φίλους που με τίμησαν με την παρουσία τους, τον έφορο του Ν.Α.Ο.Κ. κ. Δούκα και τον πρόεδρο κ. Γαβαλά αλλά πάνω από όλα τον Σπύρο Θύμη για την υπέροχη φιλοξενία!! Σίγουρα θα με ξαναδείτε σύντομα έστω και σαν τουρίστα!!!

kerkyra1

Με τον καλό φίλο Σπύρο Θύμη!

logo_psarevo2