Ο υποβρύχιος φωτογράφος Φίλιππος Μαράκης μετά τη τεράστια επιτυχία της πρώτης του ατομικής έκθεσης υποβρύχιας φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Αγίου Μάρκου 8 - 19 Μαΐου με τίτλο: "Η δική μου Ελλάδα", με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλεί στη συνέχεια της έκθεσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Όλοι όσοι δε μπόρεσαν να παρευρεθούν καθώς και όλοι όσοι επιθυμούν να την απολαύσουν ξανά, θα έχουν τη δυνατότητα από την Κυριακή 18 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Ο Φίλιππος Μαράκης στην πρώτη του προσωπική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας παρουσιάζει 40 εικόνες, τραβηγμένες αποκλειστικά στους ελληνικούς βυθούς. Φωτογραφίες που απεικονίζουν από μικροοργανισμούς γυμνοβράγχια και ψάρια, μέχρι και δύτες να εξερευνούν διάφορα ναυάγια. Εικόνες Macro αλλά και wideangle συνθέτουν ένα πάζλ φωτογραφιών από μια Ελλάδα που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να δει. Τη δική του Ελλάδα.

mavrakis3

Λίγα λόγια για το φωτογράφο

Ο Φίλιππος Μαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Σπούδασε Ιχθυολογία στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου. Είναι κάτοχος διπλωμάτων καταδύσεων, καθώς και μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ). Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορους παγκοσμίως γνωστούς ιστότοπους, επιστημονικά άρθρα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

mavrakis2

Είναι από τους πρώτους Έλληνες υποβρύχιους φωτογράφους που έχουν φωτογραφίσει στις Ελληνικές θάλασσες και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, το γνωστό λεοντόψαρο Pterois miles, (ψάρι βιολογικός εισβολέας από την Ερυθρά θάλασσα στη Μεσόγειο), φωτογραφίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δρ .Δημήτριο Πουρσανίδη, για δημοσίευση άρθρου για το επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Marine Science του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), με τίτλο Range expansion of the lionfish in Karpathos Island. Πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας που διεξήχθη στο Βελιγράδι, (ADA Οpen IUPC 2017) με τη συμμετοχή 25 φωτογράφων από διάφορες χώρες, στη πρώτη του συμμετοχή - και η μοναδική Ελληνική - κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στη κατηγορία Macro. Ακολουθήστε τον Φίλιππο Μαράκη στο Facebook : https://www.facebook.com/philmarakisuw Website: www.philmarakis.com ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ: Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας του Φίλιππου Μαράκη θα παραμείνει στον χώρο του ΜΦΙΚ για άλλους δύο μήνες (μέχρι τέλη Οκτώβρη 2017)