Ο Νίκος Γαλανός είναι ένας από τους πιο γνωστούς ψαράδες των τεχνικών ψαρέματος από σκάφος και συχνά πυκνά μας εκπλήσσει με τις "ανορθόδοξες" επιτυχίες του. Αυτήν την φορά με ένα ελαφρύ εξοπλισμό κατάφερε να νικήσει την απίστευτη δύναμη ενός μεγάλου Βλάχου! Η φιλοσοφία του Νίκου ταιριάζει πολύ με την δικιά μας φιλοσοφία στο spinning δηλαδή της τεχνικής αλιείας που το θέμα είναι να παλέψουμε το ψάρι με όσο πιο λεπτά εργαλεία ώστε πάντα να έχει ίσες ευκαιρίες με εμάς.

Μια φιλοσοφία που μας έρχεται από την Ιαπωνία και αντιτίθεται στην παλιά Αμερικάνικη σχολή που ο στόχος είναι κυρίως πόσο γρήγορα θα βγάλεις το ψάρι και φυσικά μόνο το μέγεθος. Άλλωστε τα ρεκόρ στην Ιαπωνία έχουν να κάνουν καθαρά με την αναλογία εξοπλισμού και μεγέθους και μπορεί κάποιος να έχει βγάλει ένα πολύ μεγάλο ψάρι αλλά να μην θεωρείται ρεκόρ αν δεν έχει χρησιμοποιήσει το πιο ελαφρύ εξοπλισμό. Στα δικά μας τώρα..

blaxos1

Έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε τα ίδια τα λόγια του Νίκου ο οποίος προς τιμήν του προειδοποιεί για τους κίνδυνους που με δικιά του ευθύνη έβαλε τον ελαφρύ εξοπλισμό: "Ευχαριστώ τους φίλους για τα καλά τους λόγια... Καλό όμως είναι να λέμε και δυο πραγματάκια. Στο βίντεο κάποιος μπορεί να πει για λάθος εξοπλισμό σε λάθος ψάρεμα. Ναι σωστά έτσι ακριβώς είναι! Αυτά τα καλάμια είναι καθαρά και μόνο για slow jigging, αλλά σαν tester σε διάφορα υλικά ψαρέματος του καταστήματος Big Game πολλές φορές δοκιμάζουμε πράγματα και καταστάσεις για να δούμε την αξία των υλικών. Χθες δεν είχα πιο βαρύ εξοπλισμό στο σκάφος, μιας και τα ψάρια που απευθύνομαι δεν είναι μαύρα. Παρόλα αυτά ο εξοπλισμός ακόμα μια φορά έβγαλε την αξία του παραβιάζοντας συνειδητά τις επιτρεπόμενες γωνίες κατά την μάχη σε ένα τέτοιο αλίευμα. Κάπου διάβασα σε σχόλιο για τα κιλά που δούλεψα σε σχέση με το max drag του καλαμιού. Το καλάμι δίνει 2kg και όλη η αρματωσιά είναι ανάλογη του συνόλου με νήμα pe 1.5 και παράμαλλο 0.43 μμ. Αν κάποιος ζυγίσει τα ανάλογα υλικά θα καταλάβει ότι το όριο θραύσης τους είναι αρκετά παραπάνω από τις τιμές (max drag ) του καλαμιού, με αποτέλεσμα όταν κατεβάσει κάποιος το καλάμι του κάτω να έχει αρκετά παραπάνω κιλά φρένου, που στο μόνο που τα χρειάζεται είναι καθαρά και μόνο στα πρώτα μέτρα σε ένα μεγάλο ψάρι. Από εκεί και πέρα, η μόνη τους αξία είναι να είναι γραμμικά ακόμα και σε ένα μικρό ψάρι. Ευχαριστώ πάλι για τα καλά σας λόγια!!"

 Ο εξοπλισμός του ήταν :

Kαλάμι - Tailwalk SPJ 633 Μηχανισμός - Boss Extreme Accurate GOSEN Νήμα - PE 1.5 και παράμαλλο 0,43 mm GOSEN

Μπράβο Νίκο!

logo_biggame copy