Τι θα λέγατε αν υπήρχε ένα pencil σε τόσες εκδόσεις ώστε να μπορούσατε να αγοράσετε αυτήν που καλύπτει 100% τις ανάγκες σας; Μόνο μία εταιρεία στον κόσμο προσφέρει τα τεχνητά της σε πλήθος διαφορετικών βαρών στο ίδιο μέγεθος και αυτή είναι η γιαπωνέζικη Halcyon System! To Inase είναι η πρόταση της στην κατηγορία των Pencil και θα σας εντυπωσιάσει με τις καινοτομίες του!! Ας το δούμε λοιπόν...

Μέσα στο αχανές κομμάτι της ορολογίας του spinning, πολλές φορές συναντάται το φαινόμενο αντικρουόμενων ονομασιών του τύπου ενός τεχνητού π.χ. είναι pencil ή wtd ή surface ή twichbait κ.α.. Όλα τα τεχνητά της Halcyon έχουν δημιουργηθεί για το διαφορετικό στο ψάρεμα μας το οποίο σημαίνει πολλές και περίτεχνες πλεύσεις οπότε δεν βαδίζουν σε στεγανά όπως pencil κ.α..

inase1

Το Inase δεν ξεφεύγει από αυτό το μοτίβο και για αυτό θα εστιάσουμε στο τι κάνει στην πράξη και όχι που ανήκει. Άλλωστε αυτό δεν ενδιαφέρει τελικά τον κάθε spinner; Καταρχήν η οικογένεια με την ονομασία Inase απαρτίζεται από πολλά μέλη δηλαδή ίδιο μήκος (115 cm) διαφορετικό βάρος και αλλάζει μόνο ο κωδικός όπως RM-2, RM-3, NM-3, OM-4 και TM-6 τα οποία καλύπτουν από το ψάρεμα της... τούνας μέχρι το ψάρεμα... λαβρακιού!

inase7

Τα κοινά τους στοιχεία είναι ότι πρόκειται για ενισχυμένα silent pencil με μεγάλο βάρος για το μέγεθος τους, ώστε να μπορούμε να τα στείλουμε πολύ πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο τεχνητό και να μην υπάρχει περίπτωση να το καταστρέψει κανένα στόμα ψαριού, όσο δυνατό και αν είναι. Στην χώρα μας προς το παρόν εισάγεται το RM-2 και σύντομα θα δούμε και το μικρότερο μέγεθος με των κωδικό 9 ΟΜ το οποίο θα φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία τεχνητών επιφανείας. Αλλά ας δούμε πρώτα το RM-2 και τις διαφορές του από τα άλλα μέλη της οικογένειας.

INASE RM-2

inase4

Όπως είπαμε το μήκος του είναι 115 cm και το βάρος του 21 γρμ. και σε αντίθεση με τα άλλα, είναι το μοναδικό πλευστότητας floating οπότε μπορούμε να το κατατάξουμε στα τεχνητά που κάνουν πλεύση WTD πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας. Το μέγεθος αυτό, σε συνδυασμό με το άριστο ζύγισμα του, εξασφαλίζει μία από τις μακρινότερες ρίψεις στην κατηγορία του ενώ το καλύτερο είναι ότι μπορεί να ψαρευτεί με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα μπορούμε να το φέρουμε με κοφτά twiches ώστε να κάνει side-to-side πλεύση αλλά παράλληλα θα δούμε ότι βγάζει το κεφάλι του έξω από το νερό τόσο ρεαλιστικά σαν αληθινό τραυματισμένο ψάρι.

inase9

Αν θέλουμε τώρα, μπορούμε να το ψαρέψουμε και με μεγάλα jerks και θα δούμε ξαφνικά ένα άλλο τεχνητό το οποίο κινείται πολύ ώρα κάτω από την επιφάνεια. Το ιδανικό όμως είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο μπορούμε να το ψαρέψουμε και με κύμα κάτι που δύσκολα κάνουν άλλα τεχνητά με τα ίδια χαρακτηριστικά! Τέλος, είναι από τα λίγα silent που θα βρείτε το οποίο σημαίνει ότι οι μπίλιες του δεν κροταλίζουν, δημιουργώντας δονήσεις και φασαρία κατά την πλεύση.

inase8

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μπορούμε να πούμε ότι δύσκολα θα βρείτε τέτοια ποιότητα στο εμπόριο. Σώμα από πολύ καλό σκληρό υλικό, ενισχύσεις εσωτερικά ώστε να αντέξουν τα κρικάκια κάτω ακόμα και από τις πιο ακραίες δυνάμεις, πεντάρες ενισχυμένες Owner STBL-46 σαλαγκιές, ανάγλυφα λέπια και 3D μάτι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Όσο για το χρωματολόγιο του απευθύνεται αποκλειστικά για ψάρεμα στην θάλασσα με πέντε μοναδικούς χρωματισμούς.

inase-colors

Τα υπόλοιπα μοντέλα

inase3

Πάμε στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τώρα, που έχουν τον χαρακτηρισμό pencil, μιας και είναι όλα βυθιζόμενα (sinking). Τα βάρη τους είναι 25, 28, 30 και 38 γρμ(!) πάντα στο ίδιο μήκος των 115 cm. Το μεγαλύτερο βάρος επιτυγχάνεται με την προσθήκη παραπάνω μεταλλικών μπιλιών (σφαιρίδια), στρατηγικά όμως βαλμένα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της ρίψης και κίνησης μέσα στο νερό. Φυσικά, με αυτό το τρόπο η Halcyon δημιούργησε πέντε διαφορετικά τεχνητά με το ίδιο σχήμα!

inase2

Οι πλεύσεις αλλάζουν όπως και οι ταχύτητες ανάκτησης προς την ακτή, με αποτέλεσμα να είναι στο χέρι του spinner να κάνει την επιλογή όποιου κωδικού καλύπτει τις ανάγκες του! Κάποιος βέβαια μπορεί να τα έχει όλα ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις διαφορετικές συνθήκες, τα διαφορετικά ψάρια, τα διαφορετικά μέρη, τον διαφορετικό εξοπλισμό κ.α.. Με λίγα λόγια, με πέντε τέτοια τεχνητά... δεν χρειάζεται να έχετε άλλο pencil στην κασετίνα σας!

Το μικρό Inase 9 OM

inase5

Για το τέλος άφησα το Inase 9 OM που είχαμε την τύχη να ψαρέψουμε πρόσφατα αφού μας δόθηκε από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, PescaMafia. Μιλάμε για ένα τεχνητό με μήκος 9 cm και βάρος... 18 ολόκληρα γραμμάρια!! Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για τον recordman στις ρίψεις αλλά και με απίστευτη κίνηση! Είναι και αυτό silent ενώ έχει πλευστότητα sinking η οποία μας επιτρέπει να το ψαρέψουμε με πάνω από πέντε διαφορετικούς τρόπους και σε ολόκληρη την υδάτινη στήλη. Περισσότερα όμως θα σας πούμε αναλυτικά στο μέλλον σε μια πλήρης δοκιμή.

inase10

Όσοι δεν είχατε ακούσει ποτέ για την εταιρεία Halcyon, μόλις πήρατε μια μικρή ιδέα για το πόσο καινοτόμα προϊόντα κατασκευάζει. Είναι από τις λίγες εναπομείναντες γιαπωνέζικες εταιρίες που πιστεύουν και επενδύουν στο R&D δηλαδή στο να δημιουργούν καινοτόμα ποιοτικά τεχνητά με μοναδική κίνηση και πλεύση. Η εταιρεία αυτή δεν επενδύει στο επιθετικό marketing γιατί απλούστατα στην Ιαπωνία όλοι έχουν στις κασετίνες τους τουλάχιστον ένα τεχνητό της! Δεν θεωρείται να λες ότι ξέρεις από spinning και να μην έχεις ψαρέψει ποτέ με Halcyon...

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

banner_arthrou_pescamafia