Το μόνιμο πρόβλημα στο spinning είναι να βρούμε ένα αξιόπιστο και εύχρηστο τρόπο για το απόχιασμα του ψαριού. Οι συνεχείς αλλαγές σημείου ψαρέματος, μας κάνουν να θέλουμε μια απόχη που θα είναι πάντα πάνω μας χωρίς να την κρατάμε. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ονομάζεται Rock Tele και την δίνει η ιταλική Milo...

Το τηλεσκοπικό κοντάρι απόχης Rock Tele έχει μόλις 65 cm μήκος μεταφοράς, βάρος γύρω στα πεντακόσια γραμμάρια (πολύ καλό στην κατηγορία της) ενώ το συνολικό μήκος του ανοιχτό φτάνει τα πέντε μέτρα!! Τέτοια κοντάρια είναι πολύ συνηθισμένα για την τεχνική του spinning στην Ιαπωνία και μπορεί να φτάσουν σε τιμή ακόμα και τα 400 ευρώ! Το Rock Tele είναι η οικονομική ευρωπαϊκή απάντηση της Milo σε αυτήν την ανάγκη οπότε αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά...

rock_milo_5

Αποτελείται από εννιά στελέχη και είναι κατασκευασμένο από High Strech carbon ώστε να μπορεί να εκτείνεται, απορροφώντας τους κραδασμούς κατά το απόχιασμα.

rock_milo_2

Τα εννέα στελέχη

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για την καλύτερη λύση σε απόχη για τον spinner αφού οι 65 πόντοι κάνουν εύκολη την μεταφορά ενώ τα πέντε μέτρα καλύπτουν ακόμα και τα πιο ψηλά βράχια ή λιμενοβραχίονες.

rock_milo_3

Με ένα λουράκι μπορείτε να την έχετε στην πλάτη σας, χωρίς να σας εμποδίζει στο ψάρεμα σας

Η μεταφορά στην πλάτη μπορεί να γίνει απλά, βάζοντας ένα μικρό λουράκι αλλά σίγουρα ο καθένας από εμάς θα έχει στο μυαλό του τον δικό του τρόπο ανάλογα τις ανάγκες του.

rock_milo_1

Η δικιά μου επιλογή για στεφάνι ήταν το μεγαλύτερο που κυκλοφορεί στο εμπόριο

Ακόμα και αν δεν θέλουμε να την έχουμε πάνω μας κατά το ψάρεμα, μπορούμε εύκολα να την κουβαλάμε από σημείο σε σημείο. Στην άκρη του κονταριού υπάρχει θηλυκό σπείρωμα όπου μπορούμε να συνδέσουμε οποιοδήποτε στεφάνι εγγλέζικου ή ακόμα και γάντζο με αρσενικό σπείρωμα που να ταιριάζει.

rock_milo_9

Με το κατάλληλο στεφάνι δεν θα έχετε πρόβλημα χωρητικότητας όσο και μεγάλο και αν είναι το ψάρι!

Για όσους μπορούν να προμηθευτούν από το εξωτερικό το αξεσουάρ που κάνει σπαστή την απόχη μας τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.

rock_milo_4

Το EVA κούμπωμα που σφηνώνει τα στελέχη

Πριν το σπείρωμα υπάρχει ένα κομμάτι EVA που σφηνώνει όλα τα στελέχη ώστε να μην ανοίγουν ακόμα και αν κρατάμε ανάποδα το κοντάρι, κάτι που είναι απαραίτητο ειδικά αν βρισκόμαστε σε κίνηση. Κατά το αποχιάσμα, μπορούμε με μια απότομη κίνηση να ξεσφηνώσουμε το EVA και να ανοίξουμε όσα στελέχη θέλουμε.

rock_milo_10

Προσοχή! Καλό είναι να μαζεύουμε τα στελέχη αντί να σηκώνουμε την απόχη, αν το ψάρι είναι μεγάλο!! Αυτό ισχύει για όλες τις απόχες αυτού του τύπου

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα ακόμα και με το ένα χέρι οπότε δεν χρειάζεται να εξαρτιόμαστε από κάποιον άλλον στην κρίσιμη στιγμή που το ψάρι πρέπει να βγει από την θάλασσα ή το γλυκό νερό.

rock_milo_6

Πέντε μέτρα είναι αρκετά για οποιοδήποτε μέρος και αν ψαρεύετε

Τέλος για καλύτερο κράτημα και σαφώς πιο γερό, διαθέτει δυο κομμάτια EVA ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μας γλιστρήσει ποτέ από τα χέρια.

rock_milo_7

Ακόμα και με το ένα χέρι, μπορείτε να την ανοίξετε και να αποχιάσετε!

Η χρήση του δεν σταματάει μόνο στο spinning αλλά μπορεί να γίνει απαραίτητο τόσο στο εγγλέζικο-απίκο-bolognese, όσο και σε όλα τα ψαρέματα από σκάφος.

rock_milo_11

Για όσους ταλαιπωρούνται χρόνια με το θέμα της απόχης, το Rock Tele υπόσχεται να βάλει τέλος σε αυτό το εμπόδιο!!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ:

arcofil_banner_arthro1