Η Kali Kunnan είναι μια ισπανική εταιρεία που διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων για το ψάρεμα στην Μεσόγειο. Ένα από αυτά είναι και ο γάντζος που βρήκαμε στο κατάστημα του Μάριου Δαριβιανάκη. Αλλά ας δούμε τι το διαφορετικό έχει...

Καταρχήν η καινοτομία του είναι ότι διαθέτει πολλά αρπάδια τα οποία με το βίδωμα μια πεταλούδας στο πάνω μέρος του, μαζεύουν προς τα μέσα ώστε να μπορούμε να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια χωρίς να πρέπει να προσέχουμε μην πιαστεί κάποιο από αυτά στα πράγματα μας. Μάλιστα, ασφαλίζουν τόσο καλά ώστε να μπορούμε να αποθηκεύσουμε τον γάντζο ακόμα και σε μια θήκη καλαμιών ή σε μια τσάντα! Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να τρυπήσει κάποιο αρπάδι το ύφασμα.

kali_kunnan_gantzos1

Ξεβιδώνεις την πεταλούδα και τα αρπάδια μαζεύονται!

kali_kunnan_gantzos2

Η πεταλούδα

Η άλλη ευκολία που μας παρέχει -και κατ' εμένα πιο σημαντική- είναι ότι μπορεί να βιδωθεί σε οποιοδήποτε κοντάρι της εγγλέζικης τεχνικής. Στο παρελθόν κατασκεύαζα μόνος μου γάντζους από παραγαδίσιο αγκίστρι στο οποίο προσάρμοζα σπείρωμα ώστε να βιδώνει στις απόχες του εγγλέζικου και με αυτό το τρόπο μπορούσα να έχω γάντζο για όλες τις περιπτώσεις ανάλογα τι μέτρα κοντάρι θα διάλεγα να χρησιμοποιήσω.

kali_kunnan_gantzos4

Ο γάντζος προσαρμόζετε σε οποιοδήποτε κοντάρι απόχης για εγγλέζικο

Έτσι, από ψηλά βράχια και λιμάνια, το προσάρμοζα σε ένα τέσσερα μέτρα κοντάρι ενώ αν ήθελα να περπατάω και να τον έχω πάνω μου τον προσάρμοζα σε ένα δυόμιση μέτρα κοντάρι που το μήκος του κλειστό ήταν 65 εκατοστά. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε με τον γάντζο της παρουσίασης μας με την σημαντική διαφορά ότι μπορείτε να τον έχετε με μαζεμένα αρπάδια όταν μετακινήστε!

kali_kunnan_gantzos7

Οι είκοσι πόντοι του γάντζου

kali_kunnan_gantzos5

Η βίδα για την ένωση με το κοντάρι

Κατά τα άλλα, η ποιότητα του γάντζου είναι πολύ καλή με προσοχή στην λεπτομέρεια. Η κατασκευή είναι ατσάλινη και τα είκοσι περίπου εκατοστά λεπτής βέργας που διαθέτει είναι πολύ χρήσιμα στο κάρφωμα αλλά ακόμα και αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς κοντάρι, εφόσον έχουμε πολύ καλή και εύκολη πρόσβαση στο νερό.

Θα το βρείτε εδώ :

darivianakis