Το να είσαι παιδί σημαίνει τα πιο ευτυχισμένα σου χρόνια. Το να ξεκινήσεις το ψάρεμα είναι από τα πράγματα που σου χαράζονται βαθιά στο μυαλό. Στο spinning όμως μέχρι τώρα έπρεπε να συμβιβαστείς με εξοπλισμό φτιαγμένο για μεγάλους. Όχι πια! Το HTO FlikStik είναι εδώ για να μείνει!

Γιατί FlikStik;

Όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά πρέπει να βάζουμε στην θέση τους εμάς. Μπορώ να κάνω βολή με 6 μέτρα καλάμι spinning; Μπορώ να έχω αίσθηση των δολωμάτων μου; Μου χαρίζει ευχάριστες στιγμές ξεκούραστα αναλογικά με το βάρος του; Αν όχι πως περιμένουμε να νιώσει το ίδιο με μας ένα παιδί του 1 μέτρου κρατώντας ένα καλάμι 2,5-3 μέτρων. Αυτή ακριβώς την ανάγκη ήρθε να καλύψει το HTO FlikStik, ένα καλάμι για να μυήσει σωστά το ψαρευτικό μας ταίρι στον κόσμο του spinning και του lrf ειδικά, και όχι απλά να να περνά την ώρα του αγκομαχώντας με κούτσουρα.

Χαρακτηριστικά

To συνολικό μήκος του HTO FlikStik είναι 1,35 μέτρα, με ένα ενιαίο κομμάτι blank και 7 οδηγούς χαμηλού προφίλ να πλαισιώνουν τον κορμό. Tο c.w. του είναι 2-10γρ. Η βάση του μηχανισμού απέχει 26 πόντους από το τέλος του καλαμιού και βιδώνει από πάνω προς τα κάτω. Στιλιστικά είναι πολύ προσεγμένο με πορτοκαλί και μαύρη βαφή στο blank, πορτοκαλί δεσίματα των οδηγών και πορτοκαλόχρυσα μεταλλικά δαχτυλίδια να πλαισιώνουν το μαλακό eva υλικό στο τέλος του καλαμιού.

Untitled-7651

Το βάρος του είναι 80 γραμμάρια και ταιριάζει με μηχανισμούς πολύ μικρού βάρους και μεγέθους 500 έως 1000. Προσωπικά του έβαλα έναν Shimano Sienna 1000 με νήμα PE 0.6. Πολλοί θα με ρωτήσετε γιατί όχι πετονιά αλλά αυτή είναι μια προσωπική επιλογή και εννοείτε ότι και με πετονιά θα είναι μια χαρά!

20180501_104231

Περιέργεια

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το καλάμι δεν είναι σχεδιασμένο για 4κιλα λαβράκια και 3κιλους λούτσους. Αυτό όμως δεν μου σταμάτησε την περιέργεια για το τι μπορεί να κάνει και κυρίως τι νιώθει στα χέρια του ένα παιδί όταν το κρατά. Έτσι παράτησα όλα τα άλλα καλάμια σπίτι και του αφιέρωσα αρκετές ώρες για να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη.

Το αποτέλεσμα με ξάφνιασε ευχάριστα! Η πρώτη βολή ήταν και ένα σοκ καθώς συνηθισμένος από τις παραβολές των δίσπαστων περίμενα άλλα.. Αυτό όμως συμπεριφέρεται πραγματικά σαν <ραβδί> όπως λέει και το όνομά του! Και ενώ σε εμάς ξενίζει δεν ισχύει το ίδιο και με τους μικρούς μας φίλους που δεν έχουν το δικό μας μέτρο σύγκρισης και ξεκινάνε από λευκό χαρτί!

Το δεύτερο σοκ ήταν η αίσθηση των τεχνητών. Λίγο ακόμα και θα νόμιζα οτι κρατώ το νήμα στα χέρια.. Δουλεύει με ακρίβεια τις σιλικόνες και αρκετά καλά τα σκληρά και τα πλανάκια. Ακόμα και με καλαμαριέρες τα πήγε περίφημα! Σε αυτό που δεν τα καταφέρνει είναι στα wtd και τα popper λόγω του μονοκόμματου κορμού. Αλλά βέβαια ούτε ήταν στα χαρακτηριστικά που ήθελε να δώσει η εταιρία, αλλά και δεν έχουμε και εμείς την απαίτηση στα πρώτα βήματα των παιδιών μας να δουλεύουν walk the dog.

Untitled-1

H γνώμη των ειδικών!

Όπως θα καταλάβατε πέρασε από πολλά χέρια έτσι ώστε να το δω σε ζωντανές συνθήκες και να έχω μια όσο γίνεται περισσότερη σε όγκο πληροφόρηση. Έτσι λοιπόν ρώτησα όλα τα παιδιά που το ψάρεψαν και κυρίως τον γιό μου που πλέον είναι το βασικό του εργαλείο πως τους φάνηκε! Σε όλα έκανε καλή εντύπωση το μήκος του που έφερνε την ευκολία ρίψης. Είχαν πολύ καλή πληροφόρηση για το πού ήταν το δόλωμα όταν ήταν στο βυθό (οι σιλικόνες ήταν το κύριο δόλωμα ). Και τέλος το ακαριαίο κάρφωμα χωρίς να παλαντζάρει πάνω κάτω το καλάμι από το βάρος. Αυτό έφερνε και περισσότερα χαμόγελα καθώς τα χαμένα ψάρια ήταν πολύ λιγότερα και οι απελευθερώσεις πολύ περισσότερες!

Νέος κόσμος!

Είναι πολύ δύσκολο για τις εταιρίες να βρουν την χρυσή τομή μεταξύ της υψηλής χρησιμότητας και του χαμηλού κόστους. Το καλάμι για τα παιδιά είναι συνυφασμένο με την περιορισμένη χρονικά χρήση. Ακόμη και έτσι όμως η ΗΤΟ με το FlikStik προσφέρει ένα σωστό σχεδιαστικά καλάμι σε εντυπωσιακά χαμηλή τιμή ώστε να μπορούν τα παιδιά ή ακόμα και οι γυναίκες που θέλουν να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο δίπλα μας , να το ευχαριστηθούν στο έπακρο και ευτυχώς για μας να θέλουν και άλλο από αυτόν το νέο υπέροχο κόσμο!

Untitled-71

Για τιμή και διάθεση, πατήστε εδώ :

Tiniakos1