Όλοι γνωρίζουμε που είναι τα φρένα αλλά είμαστε σίγουροι τι σημαίνουν οι εκφράσεις του τύπου : «ο μηχανισμός έχει καλά φρένα ή δυνατά φρένα ή γραμμικά φρένα κ.α.»; Όλα αυτά τα επίθετα που προσδίδουμε στα φρένα τι σημαίνουν άραγε στην πράξη; Ακόμη και αν καταλαβαίνουμε τι εννοεί αυτός που το λέει, είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος έχει όντως αντιληφθεί 100% τι σημαίνει ο προσδιορισμός που έδωσε στα φρένα του μηχανισμού; Μπερδευτήκατε; Στόχος αυτού του άρθρου είναι να ξεδιαλύνουμε το μυστήριο «φρένα» ώστε όταν έχετε τελειώσει το διάβασμα, να ξαναδείτε τις προηγούμενες γραμμές και να τις καταλαβαίνετε απόλυτα…

Το κρύο που μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός προσδιορίζεται από τη διάρκεια και την έκταση της έκθεσης σ' αυτό. Ένα γυμνό άτομο αρχίζει να νιώθει το κρύο όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 25οC και τότε ξεκινούν και οι φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού, εκτός αν "ξεγελαστεί" από κάποια ρούχα ή το άναμμα μιας θερμάστρας.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχω δεχτεί εκατοντάδες ερωτήσεις για τις σιλικόνες που κυρίως επικεντρώνονται σε εταιρείες, μεγέθη και χρώματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να με ρώτησε για τα jigheads που αποτελούν το 70% της επιτυχίας στο ψάρεμα μας με σιλικόνες! Φυσικά, όποιος «κόλλησε» το μικρόβιο, ανακάλυψε από μόνος του την σημαντικότητα της μολυβοκεφαλής ή αλλιώς jighead. Σε μια σειρά από άρθρα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα πάντα γύρω από αυτήν ώστε όποιος θέλει να ξεκινήσει να έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Στο άρθρο Tako eging είχα αναφέρει σε κάποιο σημείο του κειμένου, ότι είναι σχετικά δύσκολο να προμηθευτούμε Tako jigs και αναγκάστηκα να μετατρέψω κάποιες από τις καλαμαριέρες μου, ώστε να μπορέσω να ψαρέψω χταπόδια.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε κάποιο αγαπημένο τεχνητό που ή χτύπησε σε κάποιο βράχο ή στο τσιμέντο ή έσπασε κατά την διάρκεια μιας μάχης με ένα ψάρι ή ακόμα χτύπησε μέσα στην κασετίνα μας και έπαθε ανεπανόρθωτη ζημιά. Και για ποια ζημιά μιλάμε; Ο λόγος γίνεται για το ίσως πιο ευαίσθητο κομμάτι του τεχνητού μας, την γλώσσα, αυτή που δίνει ζωή στα τεχνητά μας.

Εδώ και αρκετό καιρό πλέον το LRF έχει μπει δυναμικά και στην Ελλάδα, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούμε πλέον να βρούμε πολλά από τα προϊόντα που χρειαζόμαστε στα μαγαζιά ειδών αλιείας. Μιας και αυτή η τεχνική ξεκίνησε και αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία, λογικό είναι ότι όλα τα προϊόντα να προορίζονται για είδη ψαριών αλλά και στυλ ψαρέματος σε εκείνη την χώρα.

Ακολουθήστε μας

Δημοφιλή

Bottom Fishing με Dragon soft baits και φαντασία!

Περισσότερα...

EGING : «Είναι τρελοί αυτοί οι …. Ιάπωνες!!!»

Περισσότερα...

Καλαμάρια με… ακατάλληλο εξοπλισμό!

Περισσότερα...

Τεχνητά και spinning!

Περισσότερα...

Popper...όχι για καρδιακούς!

Περισσότερα...