Και όμως όσο και αν ακούγεται παράξενο είναι εφικτό και μάλιστα πολλές φορές τα μεγέθη που μπορούν να αλιευτούν εκπλήσσουν ξεπερνώντας πολλές φορές τα δυο κιλά, τις γνωστές μας Μπάφες. Καταρχήν να σημειώσω ότι αυτήν την τεχνική την είδα για πρώτη φορά σε ένα ιταλικό site και αμέσως μου κίνησε το ενδιαφέρον μιας και όντως ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό. Φυσικά το δαιμόνιο του Έλληνα είναι γνωστό και με διάφορες παραλλαγές έγινε πιστεύω πιο αποδοτικό για τα δικά μας νερά και όχι μόνο.

Αποκλειστικά τα τεχνητά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα popper και τα Walk the dog και μάλιστα τα μίνι από 3 cm έως το πολύ 4,5 cm. Καλό θα είναι να αφαιρέσουμε την πρώτη σαλαγκιά και για λόγους διακριτικότητας αλλά και πλεύσης.

6

Τεχνητά ιδανικά για την συγκεκριμένη τεχνική - Τα καλύτερα είναι αυτά με μία σαλαγκιά και μήκους 2,5cm[/caption] Όσο αφορά τα χρώματα, παρατήρησα ότι σε εκβολές τα κίτρινα και τα άσπρα έκαναν την διαφορά, ενώ σε λιμάνια και ιχθυοκαλλιέργειες τα πιο φυσικά, με αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.  


Τεχνική - Τρόπος Ανάκτησης

3

Καταρχήν τα καλάμια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα light με c.w. 1-10 γρμ. ώστε να μπορούμε να κάνουμε ικανοποιητικές βολές με τόσο μικρά τεχνητά. Εννοείτε ότι ένα αόρατο παράμαλλο 60 – 80 cm επιβάλλεται μιας και το τεχνητό μένει αρκετά δευτερόλεπτα ακίνητο στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα καχύποπτα ψάρια.

1

Φυσικά, από μόνα τους τα τεχνητά αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να δελεάσουν τέτοια ψάρια για αυτό και εμείς θα τους προσφέρουμε το πιο αγαπημένο τους δόλωμα : το ψωμί και μάλιστα το πολυτελείας.

4

Αφού αφαιρέσουμε την ψίχα την πλάθουμε για λίγο, προσοχή χωρίς να την βρέξουμε και καλύπτουμε με αυτήν την σαλαγκιά. Στην συνέχεια και αφού εκτελέσουμε μια ήπια βολή αφήνουμε το τεχνητό ακίνητο στην επιφάνεια για περίπου ένα λεπτό. Εκτελούμαι κατόπιν πολύ μικρά και απαλά τινάγματα ίσα ίσα να ταράζουν το νερό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεγελάσουμε κάποιο ψάρι που μερικές φορές δεν είναι μόνο οι κέφαλοι αλλά και τα μικρά λαβράκια ή ακόμα και τα μελανούρια.

TIPS:

1. Για να προσελκύσουμε τα ψάρια στην ψαρεύτρα μας η χρήση μαλάγρας θα μας βοηθήσει αρκετά και ιδιαίτερα με γεύση τυριού που κάνει θραύση στους κεφάλους.

2. Το ίδιο καλά αποτελέσματα με το ψωμί έχει το bigattini και ο ακροβάτης, δίνοντας επιπλέον μια… ζωντανή κίνηση στο τεχνητό μας.

3. Και η χρήση αμινοξέων, σε πολύ μικρή ποσότητα φυσικά, είναι ιδανική μιας και θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο τα καχύποπτα ψάρια.

2