Colors: Blue Color

του Βασίλη Κυρέζη

 

Η χρησιμοποίηση νήματος στο eging είναι πια αποδεκτά αναγκαίο απ’ όλους τους φίλους της τεχνικής. Μας προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως η καλύτερη ρίψη αλλά και η μείωση της επίδρασης των ρευμάτων εξαιτίας της μικρής του διατομής. Επίσης, καλύτερη αίσθηση της καλαμαριέρας, άμεση απόκριση κατά την διάρκεια των jerks και φυσικά άμεσο κάρφωμα την στιγμή του strike λόγω της έλλειψης ελαστικότητας σε σχέση με την κλασσική πετονιά. Αυτή λοιπόν η ανάγκη για χρήση νήματος στην συγκεκριμένη τεχνική οδήγησε τις Ιαπωνικές εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας όπως η Unitika να εξελίξουν τα υπάρχοντα νήματα με εξειδικευμένα για eging ώστε να βελτιώσουν το ψάρεμα μας!

Το νήμα είναι απαραίτητο παρελκόμενο για την σωστή άσκηση τεχνικών που έχουν να κάνουν με τεχνητά δολώματα όπως το spinning, το eging, το shore jigging και όχι μόνο. Άρα η επιλογή του νήματος αποτελεί “μείζον” ζήτημα για όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον με αυτές τις τεχνικές. Ένα τέτοιο προϊόν αφορά και η παρούσα παρουσίαση, δηλαδή την πρόταση της εταιρίας Dragon στην κατηγορία των νημάτων ψαρέματος υψηλής ποιότητας με το όνομα NanoClear 8 Braid. Ενός οχτάκλωνου νήματος, που παρά την ευρωπαϊκή προέλευση της εταιρείας φέρει... ιαπωνικό αέρα!

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά τα νέα νήματα της HTO. Είναι όμως πάνω από 1,5 χρόνο που η εταιρία δοκιμάζει συνεχώς διάφορα νήματα προκειμένου να βάλει το logo της επάνω. Και η προσπάθεια απέδωσε καρπούς! Πάμε να τα δούμε.

 

Light Game Braid x4

Όπως υποδηλώνει και το όνομα του το νέο νήμα για το Lrf είναι τετράκλωνο. Κυκλοφορεί σε δύο διαμέτρους ΡΕ 0,4 και 0,2. Και τα δύο είναι σε συσκευασίες των 100 μέτρων και το χρώμα τους είναι ροζ. Είναι κατασκευασμένο από 100% UHMWPE Ιαπωνικών ινών. Η εταιρία δηλώνει ότι είναι καλύτερα σε τόσο ψιλές διαμέτρους οι λιγότεροι κλώνοι λόγω αντοχής. Εδώ συμφωνούν αρκετοί ψαράδες και μέσα σε αυτούς και εγώ.

                     

Νebula x8 Braid

Οκτάκλωνο με σφιχτή πλέξη για μεγαλύτερη αντοχή και συμπεριφορά είναι το νέο Nebula. Και αυτό είναι από 100% UHMWPE Ιαπωνικών ινών. Έχει προστασία από την ακτινοβολία UV και έρχεται σε καρούλια των 150 μέτρων. Τα χρώματα που το βρίσκουμε είναι πορτοκαλί και ροζ. Οι διάμετρό τους είναι ΡΕ 0,8, 1 και 1,2.Όπως βλέπουμε η εταιρία κάλυψε το σύνολο του Lrf και spinning.

                     

Ας δούμε όμως και τις πρώτες εντυπώσεις από ένα φίλο και έμπειρο ψαρά

Βασίλης Κυρέζης

Έχοντας στα χέρια μου το νέο νήμα της HTO rockfish X4 για LRF σε διάμετρο pe0.4 περισσότερο από ένα μήνα οι εντυπώσεις που μου έχει αφήσει είναι άριστες. Στην αρχή πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν λίγο επιφυλακτικός εξαιτίας της πολύ δελεαστικής τιμής του αλλά και του αριθμού των κλώνων του αφού μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα μόνο οκτακλωνα. Όταν όμως το αντικατέστησα στο μηχανισμό μου και συγκρίνοντας το με το pe0.6 τετραπλάσιας τιμής που είχα πριν αμέσως κατάλαβα ότι η διάμετρος του είναι πραγματική αφού στο χέρι μου το ένιωθα λεπτότερο. Αυτό φάνηκε και στις βολές αφού από την πρώτη κιόλας διαπίστωσα ότι είχα κερδίσει κάποια μέτρα με τα ελαφριά δολώματα που απαιτεί η τεχνική. Το χρώμα του είναι έντονο ροζ που μόνο απαρατήρητο δεν περνάει, κάτι βέβαια που είχα συναντήσει μέχρι τώρα μόνο σε eging νήματα και μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο στα νυχτερινά ψαρέματα!!

                   

Πάρα την εκτεταμένη χρήση δεν έχει αλλοιωθεί το χρώμα πάρα μόνο ελάχιστα. Από θέμα τούφες και μπερδέματα δεν αντιμετώπισα το παραμικρό ενώ το νήμα έστρωσε τέλεια στην μπομπίνα μου. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι ένας ελάχιστος θόρυβος που δημιουργείται περνώντας το νήμα από τους οδηγούς και αυτό λόγω του ότι είναι τετράκλωνο κάτι βέβαια που το ξεπέρασα αμέσως και δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ τίμιο νήμα όπως και τα περισσότερα προϊόντα της HTO με πραγματική διάμετρο, εκπληκτική τιμή και sexy χρώμα που θα το δοκιμάσω σίγουρα και στην λεπτότερη διάμετρο που βγαίνει pe0.2!!

                           

Και του γράφων

Όταν είδα τις τιμές που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τα νέα νήματα της ΗΤΟ το πρώτο πράγμα που είπα ήταν επιτέλους! Είναι σχεδόν ελάχιστα τα οικονομικά νήματα που μπορείς να αγοράσεις σε ένα Ελληνικό μαγαζί και να έχουν μια ανεκτή ποιότητα. Εδώ όμως η ΗΤΟ πέτυχε διάνα. Το Light game είναι κοντά στην διάμετρο που λέει.Θορυβώδες όπως και όλα τα τετράκλωνα, θα μηδενίσει τον θόρυβο μετά από 2-3 ψαρέματα όταν πλέον θα έχει χάσει την επίστρωση του εργοστασίου. Το Nebula τώρα το συγκρίνω με νήματα διπλάσιας τιμής και νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το αγαπήσει σε αυτήν την τιμή. Με 16 ευρώ το Light Game και 22 του Nebula (τιμές Ιουλίου 2019) νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου..Επιτέλους!

                           

                      

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

Tiniakos1    

Σε όλες τις τεχνικές ψαρέματος για να έχουμε μια πετυχημένη εξόρμηση, εκτός της τεχνικής κατάρτισης του ψαρά, σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία έχει ο σωστός συνδυασμός των εργαλείων μας. Για τον ψαρά ένας μηχανισμός γεμισμένος με το κατάλληλο νήμα για την τεχνική που πραγματοποιεί και το είδος των ψαριών που αναζητά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Ειδικά όταν μιλάμε για την τεχνική του spinning που ο παράγοντας “νήμα” είναι πάρα πολύ σημαντικός λόγω των απαιτήσεων της τεχνικής.

Δύο νέα νήματα για το 2019 λάνσαρε -η γνωστή σε όλους μας πια- πολωνική εταιρεία Dragon. Το ένα είναι ένα πολύ ποιοτικό οκτάκλωνο νήμα με την ονομασία Invisible R'N'S που η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι σχεδόν αόρατο στο νερό (Το Lurebites δεν υιοθετεί καμιά άποψη εταιρίας περί αόρατου νήματος). Μάλιστα, υποστηρίζει ότι έχει και κατοχυρωμένη πατέντα για αυτήν την ιδιότητα του νήματος. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά του στο ψάρεμα, κάτι που εκεί δεν τίθεται θέμα ότι πολύ καλή! Η τιμή του είναι επίσης προσιτή με 24,5 € για συσκευασία των 150 μέτρων. Μια καλή πρόταση για τους λάτρεις της Dragon και όχι μόνο.

nimata_dragon_2019_camo_rns3

nimata_dragon_2019_camo_rns2

Μια άλλη πρόταση της εταιρείας είναι το νήμα Camo από την σειρά προίοντων Street Fishing. Πραγματικά μια πολύ καλή πρόταση αφού αποτελεί το πιο οικονομικό 8κλωνο νήμα της αγοράς με επιδόσεις που θα σας καταπλήξουν! Επίσης, σε συσκευασία 150m και το κυριότερο σε διαμέτρους που πραγματικά είναι λεπτές ώστε η μικρότερη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους λάτρεις του LRF.

nimata_dragon_2019_camo_rns4

Και τα δύο νήματα διατίθενται σε μια πολύ καλή ποικιλία διαμέτρων που μπορεί να καλύψει με άνεση όλο το φάσμα των τεχνικών του spinning. Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται το πραγματικό μέγεθος των δύο μικρότερων διαμέτρων από τα νέα νήματα της Dragon :

nimata_dragon_2019_camo_rns

Μιλάμε για πραγματικά μικρή διάμετρο! Τα δύο αυτά νέα νήματα ήρθαν για να μας δώσουν μια αξιόπιστη λύση στο ψάρεμά μας με την εγγυήση της εταιρείας που μεγαλώνει και εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλον τον κόσμο!! Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε..

Το R'N'S Invisible, θα το βρείτε εδώ :

RNS-Invisible

Το Camo Street Fishing, θα το βρείτε εδώ :

Street-Fishing-Camo

rizoulis_banner_arthrou

Θέλετε μια αξιόπιστη λύση για νήμα στο ψάρεμα σας αλλά να μην κοστίζει μια περιουσία; Η εταιρεία Bushido έχει την λύση, διαλέγοντας για εσάς τα καλύτερα οκτάκλωνα ιαπωνικά νήματα με στόχο τις ανάγκες κάθε τεχνικής του Lurefishing είτε από σκάφος είτε από την ακτή!

Στην αναζήτηση ποιοτικών προϊόντων για το eging, υπάρχουν δύο επιλογές που ακόμα δεν είναι γνωστές στις χώρα μας αλλά αξίζει τον κόπο να τους ρίξουμε μια ματιά. Μιλάμε για ένα νήμα και ένα παράμαλλο που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ψαράδες από μια νέα εταιρεία, την Bushido!

Τα δοκιμάσαμε σχεδόν ένα χρόνο και πράγματι είναι και τα δύο, επιλογές που ανεβάζουν τον πήχη στα ψαρέματα μας. Το πρώτο είναι ένα ροζ νήμα βυθιζόμενο που το όνομα του τα λέει όλα : Pure Eging!

pure_eging

pure_eging6

Υφή μεταξένια, που περνάει αθόρυβα μέσα από τους οδηγούς, μεγαλώνοντας το εύρος της ψαρεύτρας μας ενώ τυλίγεται πολύ ομοιόμορφα στο μηχανισμό μας ακόμα και αν αυτό γίνεται χωρίς... καμία αντίσταση!!

pure_eging1

Ένα ιαπωνικό νήμα που πραγματικά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αφού όποιος το αγγίξει, καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για top quality προϊόν με απίστευτη απόδοση στο ψάρεμα μας.

pure_eging3

Το δεύτερο προϊόν Eging Direct είναι επίσης άκρως ενδιαφέρον και μοναδικό! Μιλάμε για ένα ροζ παράμαλλο, fluorocarbon 100% που κατά την γνώμη μου είναι εξίσου απαραίτητο και στο spinning πέρα από το eging.

eging_direct

pure_eging7

Οι ιδιότητες του είναι ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερη διακριτικότητα στα καθαρά νερά και σε μεγάλα βάθη. Η πρώτη ύλη είναι "made in Japan" και δεν είναι μυστικό πως γενικά το ροζ χρώμα σε παράμαλλο, χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα ψαρέματα σε αυτήν την μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής. Προς το παρόν διατίθεται μόνο σε 0,275 mm διάμετρο αλλά ευελπιστούμε στο μέλλον να το δούμε και σε άλλες.

pure_eging2

pure_eging4

Με τα δύο αυτά προϊόντα εξασφαλίζετε ότι έχετε τελειώσει από το θέμα νήμα και παράμαλλο και μπορείτε να ασχοληθείτε με άλλους παράγοντες που κρίνουν την επιτυχία στο eging. Δύο τίμιες προτάσεις για τα λεφτά τους όπως όλα τα προϊόντα της εταιρείας η οποία ασχολείται μόνο με το lurefishing είτε αυτό γίνεται από σκάφος, είτε από την ακτή με εξειδικευμένες προτάσεις για κάθε τεχνική.

BUSIDO_GIA_SLIDER

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο που οδηγεί στον αντιπρόσωπο της εταιρείας :

arcofil_banner_arthro1

Ένα παράμαλλο από εξαιρετικής ποιότητας fluorocarbon μπορεί πολλές φορές να αποδειχθεί σωτήριο στο ψάρεμα μας, αντέχοντας την μάχη με ένα ψάρι “τρόπαιο” είτε αυξάνοντας τις πιθανότητες τσιμπήματος λόγω του χαμηλού δείκτη διάθλασης. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και η σειρά Shinsei της εταιρίας P-Line, ενός 100% fluorocarbon που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν σε μια από τις κορυφαίες επιλογές και απευθύνεται σε εκείνους που δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα.