Ένα βασικότατο κομμάτι του εξοπλισμού και υπεύθυνο για την άμεση και ασφαλή συγκράτηση των κυνηγών είναι φυσικά το αγκίστρι, που για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει να πληρεί ορισμένες προδιαγραφές που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Επί χρόνια υπάρχει ένα μυστικό καλά κρυμμένο που αφορά το ψάρεμα με softbaits και συγκεκριμένα όσον αφορά το λαβράκι. Οι Γάλλοι ψαράδες κρατούν τα σκήπτρα σε αυτό το ψάρεμα και το μυστικό του επί χρόνια είναι οι διάφορες γεύσεις και προσελκυστικά που βάζουν στις σιλικόνες τους ώστε να δαγκώσει το ψάρι πολύ πιο εύκολα την μαλακιά σιλικόνη. Το Lure booster ήρθε να μας πάει ένα βήμα ακόμα παραπέρα από αυτήν την παλιά πρακτική!

Το spinning με την χρήση ολόσωμης αδιάβροχης στολής, δηλαδή Wading, αποκτά ολοένα και περισσότερο φανατικό κοινό. Ήταν αναμενόμενο αφού καμία άλλη τεχνική δεν μπορεί να προσφέρει αυτή την μαγική αίσθηση του να ψαρεύουμε μέσα στο νερό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αναζήτηση εξειδικευμένου εξοπλισμού, που απαιτεί η τεχνική, από τους spinners.

Η ανάγκη για ένα jighead που θα μας εξασφαλίσει το απόλυτο κάρφωμα αλλά και την καταλληλότερη πλεύση, είναι μεγάλη στην τεχνική του LRF. Η λύση ακούει στο όνομα X-Fine από την Dragon και σίγουρα θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση του!

Το ψάρεμα με την χρήση τεχνητών δολωμάτων ως γνωστόν έχει υψηλές απαιτήσεις. Μονόδρομος είναι η επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού, ενώ δεν αφήνουμε στην τύχη ακόμη και την επιλογή του μικρότερου αντικειμένου του εξοπλισμού μας…. της παραμάνας. Σε αυτό το κείμενο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μια αξιόπιστη και πρόταση της εταιρείας DRAGON πάνω στο θέμα παραμάνες.

Πόσες φορές είναι αυτές που το ψάρι έχει δαγκώσει βίαια την μικρή σιλικόνη μας αλλά δεν πιάστηκε ποτέ; Σε μένα τουλάχιστον έχει συμβεί πολλές φορές, ψαρεύοντας με την τεχνική του LRF, για αυτό πάντα έψαχνα να βρω το πιο κοφτερό αγκίστρι... Όλα αυτά όμως έγιναν παρελθόν όταν αντίκρισα για πρώτη φορά τα jigheads της ιαπωνικής Magbite με την ονομασία upper cut jighead & upper cut feel!!

Ακολουθήστε μας