Tου Γιάννη Κασάπογλου

Ένα από τα πρώτα πράγματα που απασχολούν ένα ψαρά είναι και η μεταφορά του κάθε λογής εξοπλισμού του. Λογικό  είναι οι εταιρίες να προτείνουν διάφορες λύσεις. Μια από τις εξειδικευμένες για το ψάρεμα μας είναι και η Rucksack της Tronix, μητρική της ΗΤΟ.

Η ανάγκη για ένα jighead που θα μας εξασφαλίσει το απόλυτο κάρφωμα αλλά και την καταλληλότερη πλεύση, είναι μεγάλη στην τεχνική του LRF. Η λύση ακούει στο όνομα X-Fine από την Dragon και σίγουρα θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση του!

Ένα βασικότατο κομμάτι του εξοπλισμού και υπεύθυνο για την άμεση και ασφαλή συγκράτηση των κυνηγών είναι φυσικά το αγκίστρι, που για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει να πληρεί ορισμένες προδιαγραφές που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Πόσες φορές είναι αυτές που το ψάρι έχει δαγκώσει βίαια την μικρή σιλικόνη μας αλλά δεν πιάστηκε ποτέ; Σε μένα τουλάχιστον έχει συμβεί πολλές φορές, ψαρεύοντας με την τεχνική του LRF, για αυτό πάντα έψαχνα να βρω το πιο κοφτερό αγκίστρι... Όλα αυτά όμως έγιναν παρελθόν όταν αντίκρισα για πρώτη φορά τα jigheads της ιαπωνικής Magbite με την ονομασία upper cut jighead & upper cut feel!!

Το spinning με την χρήση ολόσωμης αδιάβροχης στολής, δηλαδή Wading, αποκτά ολοένα και περισσότερο φανατικό κοινό. Ήταν αναμενόμενο αφού καμία άλλη τεχνική δεν μπορεί να προσφέρει αυτή την μαγική αίσθηση του να ψαρεύουμε μέσα στο νερό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αναζήτηση εξειδικευμένου εξοπλισμού, που απαιτεί η τεχνική, από τους spinners.

Μιας και τα πρώτα κεφαλόποδα άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους στις ακτές της χώρας μας, επιλέξαμε να αφιερώσουμε την παρούσα παρουσίαση σε ένα αξεσουάρ που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο από όσους πραγματικά αγαπούν το ψάρεμα του καλαμαριού με την τεχνική του Eging δηλαδή με την γνωστή σε όλους μας “γαρίδα”.

Το ψάρεμα με την χρήση τεχνητών δολωμάτων ως γνωστόν έχει υψηλές απαιτήσεις. Μονόδρομος είναι η επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού, ενώ δεν αφήνουμε στην τύχη ακόμη και την επιλογή του μικρότερου αντικειμένου του εξοπλισμού μας…. της παραμάνας. Σε αυτό το κείμενο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μια αξιόπιστη και πρόταση της εταιρείας DRAGON πάνω στο θέμα παραμάνες.

Με όποια τεχνική και αν ασχολείστε, σίγουρα μια σωστή θήκη για την μεταφορά των καλαμιών σας είναι απαραίτητη. Η συγκεκριμένη πρόταση της Milo αφορά όσους θέλουν μια απλή θήκη για την μεταφορά μεγάλων καλαμιών που όμως θα εξασφαλίζει την ασφάλεια τους όταν χρειαστεί να περπατήσουμε σε άγρια μέρη...

Επί χρόνια υπάρχει ένα μυστικό καλά κρυμμένο που αφορά το ψάρεμα με softbaits και συγκεκριμένα όσον αφορά το λαβράκι. Οι Γάλλοι ψαράδες κρατούν τα σκήπτρα σε αυτό το ψάρεμα και το μυστικό του επί χρόνια είναι οι διάφορες γεύσεις και προσελκυστικά που βάζουν στις σιλικόνες τους ώστε να δαγκώσει το ψάρι πολύ πιο εύκολα την μαλακιά σιλικόνη. Το Lure booster ήρθε να μας πάει ένα βήμα ακόμα παραπέρα από αυτήν την παλιά πρακτική!

Σε συνέχεια των παρουσιάσεων των προϊόντων της πολωνικής Dragon, αυτή την φορά ανάμεσα στην ατελείωτη γκάμα ψαρευτικού εξοπλισμού της εταιρίας, δεν αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ένα καλάμι ή έναν μηχανισμό, αλλά ένα πολύ έξυπνο και εξίσου χρήσιμο προϊόν που ανήκει στην κατηγορία της ένδυσης. Αυτό δεν είναι άλλο από το γιλέκο μεταφοράς με την ονομασία Chestpack. Βέβαια για να ήμαστε ακριβής, δεν αποτελεί καθαρόαιμο γιλέκο αλλά ένα “υβρίδιο” γιλέκου και τσάντας πλάτης! Ας πάμε όμως να ρίξουμε μια πιο λεπτομερή ματιά σε ένα ομολογουμένως καινοτόμο προϊόν.