Η εταιρία Dragon διαθέτει πολλές όμορφες και καλές σειρές καλαμιών spinning. Εμείς θα δούμε σε αυτό το άρθρο ένα καλάμι της σειράς Street Fishing για τους λάτρεις του LRF με στόχο να απαντήσουμε στα πιθανών ερωτήματα των ενδιαφερομένων για την απόκτηση του.

Στην χώρα μας και στους περισσότερους που ασχολούνται με την τεχνική του spinning σίγουρα η ονομασία της σειράς αυτής (Street Fishing) είναι ένα απλό όνομα. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει από αυτήν την αντίληψή καθώς η ονομασία της σειράς είναι μια τεχνική που δημιουργήθηκε στην Γαλλία και με ταχείς ρυθμούς κατακτάει όλο και περισσότερους οπαδούς ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ψάρεμα μέσα στις πόλεις σε κανάλια, λιμάνια και γενικά σε μέρη που υπάρχουν ψάρια.

Dragon 2017 Export Catalogue-2

Η Dragon μελέτησε τις ανάγκες των ψαράδων αυτής της τεχνικής και δημιούργησε δέκα καλάμια τα οποία χώρισε σε δυο υποκατηγορίες : την Jig και την Spinn. H Jig αποτελείται από τέσσερα καλάμια για ψάρεμα σε κοντινές αποστάσεις και για να χειριζόμαστε τα μικρά τεχνητά δολώματα του LRF και θα την βρείτε σε δύο διαφορετικά c.w. : 2-10 & 3-15 γρμ.. Από την άλλη η Spinn δημιουργήθηκε για spinning ανάγκες και αποτελείται από έξι καλάμια με c.w. από 5-21 γρμ έως 10-35 γρμ.. Το καλάμι που ήρθε στα χέρια μου ήταν της σειράς Jig και συγκεκριμένα αυτό με μήκος 2,60 μ. και 3-15 γρμ. c.w..

Χαρακτηριστικά και πρώτη εντύπωση

street2

Η πρώτη μου επαφή με το συγκεκριμένο καλάμι ήταν πριν μήνες όταν μόλις είχε εισαχθεί στην χώρα μας. Βγάζοντας το από την βελούδινη μαλακή θήκη του, το πρώτο πράγμα που παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση ήταν η τέλεια εμφάνιση του, κάτι που συναντάς πολύ δύσκολα σε οικονομικά καλάμια. Τόσο όμορφο σκέφτηκα που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο! Δεν μπορούσα να περιμένω να πάω στην θάλασσα για να το δω, έτσι έστησα το καλάμι και κρατώντας το προσπάθησα να καταλάβω το βασικότερο για εμένα αν το καλάμι έχει γρήγορη δράση κορυφής. Από το γρήγορο αυτό τεστ έμεινα ικανοποιημένος και αυτό που έμενε πλέον ήταν να δω την συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες ψαρέματος.

street7

Τα χαρακτηριστικά του καλαμιού είναι αυτά που το παραπέμπουν στην κατηγόρια LRF. H εταιρία προτείνει τα StreetFishing Jig ως την ελαφρά πρόταση της σειράς που ξεχωρίζουν από την ιδιαίτερη μασίφ κορυφή ειδικά για LRF, HRF, μικρές σιλικόνες, πλανάκια, καλαμαριέρες και γενικά όπου χρειαζόμαστε ένα καλάμι για ευαισθησία, αντοχή και X-Fast Action.

new-rods

32

Μιας και μιλάμε για το μοντέλο με c.w. 3-15 γραμμάρια θα ήθελα να αναφέρω ότι αν το συγκρίναμε με άλλα παρόμοια καλάμια της κατηγορίας και θέλαμε να το κατατάξουμε σε βαθμό δύναμης θα έλεγα ότι παραπέμπει περισσότερο σε ένα light spinning καλάμι χωρίς όμως αυτό να έχει επιπτώσεις στην αίσθηση των τεχνητών δολωμάτων μας στα λίγα γραμμάρια. Τέλος, το 2,60 μ. μήκος είναι το ιδανικό για ένα all around καλάμι LRF ενώ τα 155 γρμ. βάρος είναι ένα συμπαθές νούμερο για την κατηγορία του.

Ποιότητα Κατασκευής

street5

Όπως είπα και παραπάνω, η εμφάνιση του καλαμιού είναι τελεία για τα δικά μου δεδομένα και σε αυτό συμβάλει το πολύ καλό φινίρισμα με χρώματα παραλλαγής στο EVA, στην βάση μηχανισμού αλλά και στο τελείωμα της λαβής του butt. Η σύνδεση των δυο στελεχών γίνεται με spigot το οποίο αντιστοιχεί σε πολύ ακριβότερα καλάμια ώστε να αντέξει στην φθορά του χρόνου.

street4

Η έντεκα νέοι πιο ελαφροί οδηγοί της SIC είναι κατάλληλοι για χρήση νήματος και βρίσκονται προσεκτικά δεμένοι πάνω στο blank. Το υλικό κατασκευής είναι Toray Hi-end Graphites 1K Wooven Carbon Blank Guard System. Τα καλάμια της σειράς Dragon Street Fishing Jig παράγονται με την τεχνολογία Multi-Layer. Η Ιαπωνική εταιρεία TORAY είναι αποκλειστικός προμηθευτής των φύλλων γραφίτη της Dragon.

street3

Η νέα βάση μηχανισμού εκτός από το τέλειο φινίρισμα είναι SCXVS που βιδώνει από πάνω προς τα κάτω με έξτρα βίδα συγκράτησης! Η λαβή είναι κοντή στα 26 εκατοστά και διαθέτη ελαφρύ και ανθεκτικό EVA σε παραλλαγής χρώμα.

Σε πραγματικές συνθήκες

street8

Αυτό που μένει είναι να δούμε το καλάμι και στην πράξη. Το σέταρα με τον μηχανισμό Dragon Nano Light 2000 μοντέλο, νήμα το Dragon Nano CLEAR 8 Braid σε διάμετρο 0,08mm και πλέον έτοιμος άδραξα την ευκαιρία να τεστάρω το καλάμι σε αληθινές συνθήκες καθώς τα κοκκάλια είχαν κάνει την εμφάνιση τους στις ακτές μας. Στο συγκεκριμένο μέρος που επέλεξα να ψαρέψω, αν και φυσικός κόλπος, τα σχοινιά στην ψαρεύτρα μου αριστερά και δεξιά με κατεύθυνση τον βυθό είχαν τον πρώτο λόγο, κάτι που μεγάλωνε τον βαθμό δυσκολίας μια σύλληψης. Ιδιαίτερα με τα κοκκάλια που δεν μπορείς να έχεις τα φρένα σφιχτά αν αναλογιστούμε πόσο εύκολα σχίζεται το στόμα τους. Αυτό όμως ήταν και ένα τεστ για το καλάμι και εκεί θα έκρινα πόσο καλά θα κάνει απόσβεση στα κεφάλια που έκαναν τα κοκκάλια μιας και ήταν όλα αξιοθαύμαστου μεγέθους.

street10

Από τις πρώτες ρίψεις τα strike διαδεχόταν το ένα το άλλο με πολύ γρήγορη συχνότητα. Η συμπεριφορά του καλαμιού ήταν εφάμιλλη των προσδοκιών μου, τόσο στην διάρκεια της κάθε μάχης όσο και στην αίσθηση που είχα στην άλλη άκρη του νήματος μου καθώς τα jig heads που χρησιμοποίησα ήταν από 3γρ έως και 7γρ. Τα πλανάκια που δούλεψα αν και βράδυ ήταν από 4γρ έως και 20γρ τεστάροντας τις αντοχές του! Το τελικό τεστ το έβαλε ένας λούτσος κοντά στα δυο κιλά που “ορέχτηκε” την μικρή σιλικόνη που προσομοίαζε στον γόνο.

street9

Και εκεί το καλάμι αποδείχτηκε super θα έλεγα μιας και τα φρένα μου δεν ήταν σφιχτά. Παρόλα αυτά όμως το κάρφωμα ήταν καλό και αρκούσε έστω και με την λίγη δύναμη που έβαλα να συγκρατήσει το ψάρι και λέω λίγη... γιατί στο μυαλό μου είχα τα κοκκάλια οπότε όπως καταλαβαίνεται το κάρφωμα ήταν χαλαρό. Αμέσως κατάλαβα ότι έχω να κάνω με λούτσο και όχι με ένα κοκκάλι. Έσφιξα τα φρένα στο επιθυμητό σημείο και σε διάστημα λιγότερο των τριών λεπτών το ψάρι είχε παραδοθεί στην αποχή μου.

Συμπέρασμα

Το Street Fishing jig είναι μια αξιόπιστη λύση για την τεχνική του LRF με πολύ καλή all around συμπεριφορά. Έχει πολύ καλή αίσθηση στις μικρές σιλικόνες με jig heads μέχρι δέκα γραμμάρια, minnow, surface και πλανάκια μέχρι και 20γρ. Mπορείτε να ψαρέψετε και άλλα είδη τεχνητών μέχρι τα είκοσι γραμμάρια με ασφάλεια. Παρότι LRF θα μπορούσε να απευθυνθεί και για αυτούς που θέλουν ένα καλάμι light spinning και πιστεύω πως μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια μάχη με ένα ψάρι των τριών τεσσάρων κιλών μιλώντας πάντα για λαβράκια και λούτσους.

street11

Η τιμή του στα 85 ευρό, είναι έκπληξη για μένα! Tο καλάμι είναι πολλά υποσχόμενο και από τα συμπεράσματα μου πιστεύω πως η άξια του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σε πολύ καλό βαθμό ακόμα και στο Eging. Πέρα όμως από τα καλάμια, η Dragon σας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για το συγκεκριμένο ψάρεμα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής σε πολύ καλή τιμή!

hshgshgghds

rizoulis_banner_arthrou