Η ΗΤΟ είναι μια νέα για τα ελληνικά δεδομένα εταιρία από την Μεγάλη Βρετανία, που σιγά σιγά εντυπώνεται στην συνείδηση των ελλήνων ψαράδων. Μέσα από μια σεβαστή ποικιλία ψαρικών, διαθέτει και μια αξιόλογη σειρά με καλάμια LRF-HRF από τα οποία το Rockfish Revolution 1-8 είναι κατά την γνώμη μου και το πιο αντιπροσωπευτικό.

Τι ψάχνει όμως ένας ψαράς από ένα καλάμι για ένα τόσο απαιτητικό ψάρεμα όπως το spinning και ιδιαιτέρως δε στην τεχνική του LRF; Βολή; Στιβαρότητα; Έκρηξη; Ευκολία; Το Rockfish Revolution 1-8 είναι ένα καλάμι που μαζί με τα παραπάνω συνδυάζει την προσιτή τιμή και την ομορφιά, όλα κάτω από την άμεση υποστήριξη της εταιρίας και του εισαγωγέα, γνωστού στον χώρο του ψαρέματος Άκη Τηνιακού.

Μοντέλα : Η σειρά Rockfish Revolution αποτελείται από πέντε μοντέλα τα: TUL 0,6-7gr, UL 1-8gr, L 3-12gr, TML 5-21gr και το ML 7-28gr, που πιστεύω καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις για Light Game ψαρέματα. Χρησιμοποιούνται εξίσου αποδοτικά τόσο στα γλυκά νερά, αλλά και στις θάλασσες που το αλάτι και ιώδιο τα καταπονούν.

hto_rockfish_1-8_9

Το μαύρο χρώμα τους προσδίδει μια άγρια ομορφιά, χωρίς να προσπαθεί να ξεγελάσει τον αγοραστή με έντονες και πολύχρωμες περιττές πιστεύω πινελιές.

Περιγραφή : Το συγκεκριμένο καλάμι έχει μήκος 7 πόδια και 3 ίντσες, δηλαδή 2 μέτρα και 22 εκατοστά, και βάρος 130 γραμμάρια ιδανικό για αρκετά μακρινές και ξεκούραστες βολές, στοιχείο απαραίτητο στο ψάρεμα από την ακτή. Το δε μήκος του κλειστό είναι 1.15 μέτρα που το καθιστά πολύ εύκολο στην μεταφορά.


hto_rockfish_1-8_1

hto_rockfish_1-8_2

Από το 2016 η εταιρία έχει αναβαθμίσει τους οδηγούς σε μαύρους Fuji K Alconite ανεβάζοντας αισθητά το επίπεδο του καλαμιού τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά. Οι 8 +1 οδηγοί που διαθέτει είναι κατανεμημένοι στην σωστή απόσταση μεταξύ τους, ώστε το καλάμι να μην είναι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό, βοηθώντας μας πολύ στην χρήση διαφορετικών τεχνητών, αλλά και πρωτίστως στην ασφαλή εξάντληση δυνατών κυνηγών.


hto_rockfish_1-8_4

hto_rockfish_1-8_3
Όσο αφορά το Reel seat είναι κατασκευασμένο από την ίδια την εταιρία και σε σωστό μήκος ώστε να διευκολύνει πολύ την βολή και την εύκολη χρήση του στις πολλές και διαφορετικές ανακτήσεις.

Μηχανισμός – νήμα : Κατά την γνώμη μου ένας μικρός 2000 ή 2500 μηχανισμός, ανάλογα πάντα την εταιρία με καλά φρένα, είναι υπέρ αρκετός ώστε το όλο σύνολο να είναι ισορροπημένο και ξεκούραστο στην χρήση.

hto_rockfish_1-8_7

Προτιμούμε πάντα μπομπίνες μεγάλης διαμέτρου ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις δυνατές βολές και μικρής διαμέτρου νήμα, 0,4 - 0,6PE ώστε να κερδίζουμε επιπλέον απόσταση.

Τεχνητά : Η Xfast κορυφή του καλαμιού και ο medium κορμός του βοηθά ώστε η γκάμα των τεχνητών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε να είναι μεγάλη. Καταρχήν να αναφέρουμε ότι το βάρος των τεχνικών κυμαίνεται στα γραμμάρια που δίνει η εταιρία, σε αρκετές όμως περιπτώσεις όπως και στα πλανάκια, 5 με 6 γραμμάρια περισσότερα ανταποκρίθηκαν άψογα στην βολή αλλά και στην κίνηση.

hto_rockfish_1-8_6

Ξεκινώντας λοιπόν από τις αγαπημένες μου σιλικόνες τόσο στις shad όσο και στις fishtail, η κίνηση τους ήταν πραγματικά πολύ καλή. Τα καλύτερα δε αποτελέσματα τα είχα όταν τις χρησιμοποιούσα στα μεσόνερα και στον βυθό, όπου χωρίς μεγάλη προσπάθεια από άψυχα πλαστικά ζωντάνευαν προσομοιάζοντας τραυματισμένα μικρόψαρα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στα μικρά πλανάκια, με πολύ καλύτερη όμως απόδοση σε όλες μα όλες τις τεχνικές ανάκτησης.

hto_rockfish_1-8_5

Όσο αφορά τα minnow δεν υπήρχε απολύτως κανένα πρόβλημα και ιδιαίτερα στα βυθιζόμενα(sinking) τεχνητά και με την τεχνική stop&go παρατήρησα την πιο σωστή αντίδραση του καλαμιού, ξεγελώντας αρκετά εύκολα πολλούς θηρευτές. Η κίνηση δε των top water τεχνητών με εντυπωσίασε, σε σχέση με άλλα ακριβότερα καλάμια, μιας και δεν χρειάζονταν μεγάλο σπάσιμο του καρπού ώστε να πετύχουμε την ζιγκ-ζαγκ και splish splash τεχνική. Κλείνοντας, ακόμα και στα… δύσκολα στην χρήση τους Deep Minnow και με την ανάκτηση που εγώ προτιμώ να τα χρησιμοποιώ, με πολύ δυνατά δηλαδή τινάγματα, το καλάμι… άντεξε, δίνοντας στα συγκεκριμένα τεχνητά την απόλυτη για μένα κίνηση.

Συμπεράσματα : Ο λόγος λοιπόν που το προτείνω, ιδιαιτέρως δε στην σημερινή δύσκολα οικονομικά εποχή, είναι η πολύ καλή ποιότητα υλικών αλλά και ο σχεδιασμός, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα καλάμια περισσότερο αναγνωρισμένων εταιριών.

hto_rockfish_1-8_8

Σε συνδυασμό δε με την προσιτή τιμή, δίνει ένα σύνολο που πραγματικά αποδίδει τα μέγιστα σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που τυχόν θα συναντήσουμε. Και μην παραβλέψουμε φυσικά και την άμεση και ουσιαστική πάνω από όλα βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, του φίλου Άκη Τηνιακού.

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

Tiniakos1