Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για μία νέα σειρά καλαμιών. Πρόκειται για την σειρά Millenium HDG που χαρακτηρίζεται από την άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Αυτό έχει ως στόχο να προσελκύσει αρκετούς νέους & γιατί όχι και πιο προχωρημένους spinners!!

Η σειρά καλαμιών Millenium HDG αποτελεί την τρίτη γενιά των καλαμιών Millenium. Ένα από τα χαρακτηριστικά που βελτιώθηκε είναι η βάση του carbon. Πιο συγκεκριμένα προστέθηκαν νέα φύλλα με διαφορετική ακαμψία καθώς και φύλλα νέας τεχνολογίας προστατευτικού στρώματος (HDG) με την ελάχιστη πλέον ρητίνη.

dragon_millenium_4

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το βάρος και η διάμετρος του καλαμιού ενώ αντίθετα αυξάνεται η δύναμη και οι αντοχές του carbon. Αυτό οφείλεται βέβαια και στην υψηλή ποιότητα ανθρακονήματος που χρησιμοποιείται από την Γιαπωνέζικη εταιρεία Toray.

dragon_millenium_1Τα Millenium HDG SP είναι κλασσικά δίσπαστα καλάμια που τα τρία από τα τέσσερα μοντέλα της απευθύνονται στο medium spinning. Αυτά είναι τα Millenium SP 25, Millenium SP 30 και Millenium SP 35. Το τέταρτο μοντέλο της απευθύνεται στο heavy spinning και είναι το Millenium Silver Hunter 42 με μήκος καλαμιού 3,05 μέτρα, C.W. 14-42gr, βάρος 235gr και δράση Extra Fast. Καλάμια που μπορούν να χειριστούν κατάλληλα τα minnows, soft baits, top water τεχνητά καθώς και jigs μέσα στο επιθυμητό c.w. πάντα.

Λίγα λόγια για το Millenium SP 25

dragon_millenium_3

Στα χέρια μου για δοκιμή ήρθε το Millenium sp25. Ένα καλάμι που έχει μήκος 2,75cm και βάρος 135gr. Σύμφωνα με την εταιρεία τα τεχνητά δολώματα που μπορεί να διαχειριστεί είναι το ελάχιστο από 7γρ και το μέγιστο 25γρ σε βάρος. Το butt είναι κατασκευασμένο από ποιοτικό υλικό EVA, ενώ στο τελείωμα του έχει τοποθετηθεί πορτογαλικός ποιοτικός φελλός. Ένα βασικό χαρακτηριστικό που αναζητάμε στα καλάμια του Spinning είναι το κοντό Butt. Το Millenium SP 25 έχει butt μόλις 28 εκατοστά ώστε να μην μας εμποδίζει στα jerks που απαιτούν τα soft baits. Η δράση του είναι X-Fast. Αυτό σημαίνει ότι έχει δράση κορυφής με αποτέλεσμα το γρήγορο-σίγουρο κάρφωμα του ψαριού.

dragon_millenium_2

Επίσης είναι εφοδιασμένο με 11 από τους νέους οδηγούς SIC, κατάλληλους για χρήση νήματος. Η βάση μηχανισμού του είναι TVS προσφέροντας σίγουρο κράτημα του μηχανισμού μας στο καλάμι χωρίς να ξεβιδώνει εύκολα κατά τη διάρκεια του ψαρέματος μας.

Σε πραγματικές συνθήκες

dragon_millenium_5

Στην πράξη τώρα!!! Το καλάμι το έχω αρκετούς μήνες στα χέρια μου και από την πρώτη στιγμή που το έπιασα με κέρδισε από την μία η ποιότητα κατασκευής του και από την άλλη το πόσο βολικά καθόταν στο χέρι μου. Το συνδύασα με τον μηχανισμό flash fd610i της Dragon σε μέγεθος 2000. Κάτι που με εντυπωσίασε ήταν η φανταστική-ξεκούραστη ρίψη των τεχνητών μου δολωμάτων. Επίσης με εντυπωσίασε ο περίτεχνος τρόπος που χειριζόταν οποιοδήποτε τύπο τεχνητού δολώματος και να δοκίμασα, όπως minnow, top waters. Πιο συγκεκριμένα όμως δοκιμάζοντας το με τα απαιτητικά soft baits, με στόχο κυρίως τα λαβράκια της περιοχής που ψαρεύω, η συμπεριφορά του με εξέπληξε ευχάριστα. Αφού τις διαχειριζόταν άψογα, έχοντας την απόλυτη αίσθηση των κινήσεων της σιλικόνης μου στο νερό.

dragon_millenium_6

Την δύναμη του καλαμιού ήρθε να επιβεβαιώσει μία δυνατή μάχη με έναν αξιόλογο αντίπαλο, έναν άκρως μαχητικό μεγάλο Λούτσο. Το Millenium SP 25 όχι μόνο απόσβηνε άριστα τα δυνατά κεφάλια του ψαριού παίρνοντας ωραίες παραβολές, αλλά μου έδινε παράλληλα τη σιγουριά του «νικητή».

dragon_millenium_7

Η Millenium είναι μια σειρά καλαμιών «value for money» που την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, ειδικότερα σε όσους σκέφτονται να εισέλθουν στον μαγικό κόσμο του Spinning. Τελικά υψηλή ποιότητα σε χαμηλό κόστος….. ΝΑΙ γίνεται… από την εταιρεία DRAGON.

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou