Η έκρηξη του LRF στην χώρα μας είναι πλέον γεγονός και μπαίνοντας για καλά στην σεζόν της τεχνικής, η αναζήτηση του “σωστού” καλαμιού έχει ήδη ξεκινήσει για πολλούς από εσάς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάζουμε πέντε καλάμια της εταιρίας μας που καλύπτουν στο έπακρο τις ανάγκες σας, δίνοντας σας επίσης την δυνατότητά επιλογής που να αντιστοιχεί με τις απαιτήσεις σας! Πέντε εξαίσια καλάμια με φοβερή σχέση ποιότητας – τιμής και το βασικότερο... με άψογο χειρισμό των τεχνητών δολωμάτων κάθε είδους και τύπου!

Οι πέντε προτάσεις της εταιρείας είναι για όλα τα βαλάντια και για όλα τα ψαρευτικά γούστα. Για τους νεοεισερχόμενους στο LRF υπάρχει η επιλογή του StreetFishing και του Millenium. Η διαφορά τους είναι ότι το φθηνότερο Millenium έχει πολύ πιο ήπια και μαλακή συμπεριφορά δηλαδή προσφέρει πολύ καλύτερη αίσθηση στα λίγα γραμμάρια από ότι το Streetfishing το οποίο είναι πραγματικά ένα τέρας δύναμης που μπορεί να ψαρευτεί άνετα και με δολώματα spinning παρά το 2-12 γρμ c.w. του! Στην αμέσως επόμενη οικονομική κατηγορία βρίσκουμε δύο πολύ ιδιαίτερα καλάμια : το Fishmaker II & το Nano Lite XT80C. Το καθένα εκπροσωπεί μια διαφορετική ψαρευτική φιλοσοφία και συγκεκριμένα το Nano Lite είναι καθαρά ένα γιαπωνέζικης φιλοσοφίας LRF ενώ το Fishmaker II αποτελεί το ιδανικό ευρωπαϊκό καλάμι για drop shot, ψάρεμα με μικρές σιλικόνες και μικρά τεχνητά.

5lrf-dragon_65

Και τα δύο είναι καλά καλάμια για την τεχνική αλλά προσωπικά μου έδεσε καλύτερα στο χέρι το στιβαρό ευρωπαϊκό Fishmaker II παρά το πανάλαφρο Nano Lite. Όμως αυτό οφείλεται στον τρόπο ψαρέματος μου όπου τα καθαρόαιμα LRF καλάμια δεν με καλύπτουν καθώς προσπαθώ με λεπτά εργαλεία να τα βάλω με πολύ μεγάλα ψάρια όπως λίτσες μερικών κιλών, μανάλια, λούτσους και μεγάλα λαβράκια. Το Nano Lite έχει την αίσθηση, έχει την δύναμη και μπορεί να αναμετρηθεί με μεγάλα ψάρια αλλά το Fishmaker II με το άκαμπτο σχεδόν πρώτο στέλεχος σου δημιουργεί την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να ρίξεις το μικρό δόλωμα σου... στο μεγάλο στόμα! Έτσι όποιος θέλει γιαπωνέζικη αίσθηση τόσο στον βυθό, όσο και στον αφρό επιλέγει Nano Lite και όποιος είναι "brutal" Ευρωπαίος ψαράς επιλέγει Fishmaker!! Τέλος, υπάρχει και η πρόταση του Invader, αν και ακόμη δεν έχουμε δει την κανονική έκδοση, όπου μιλάμε για ένα καλάμι για λίγους! Limited Edition, με χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το ψάρεμα σας σε άλλη κλάση!! Ας δούμε το καθένα ξεχωριστά...

Dragon StreetFishing jig

5lrf-dragon_streetfishing_1

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του streetfishing σε όλη την Ευρώπη οδήγησε στην άμεση ανάγκη για δημιουργία νέου εξοπλισμού. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων σεζόν παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά σε αυτό το είδος ψαρέματος και τις ανάγκες των ψαράδες που προτιμούν αυτό το στυλ ψαρέματος. Τα καλάμια της σειράς Dragon STREETFISHING παράγονται με την τεχνολογία Multi-Layer.

5lrf-dragon_streetfishing_4

Η Ιαπωνική εταιρεία TORAY, αποκλειστικός προμηθευτής των φύλλων γραφίτη της Dragon, παρασκευάζει για αυτή τη σειρά ένα ειδικό προϊόν το οποίο αυξάνει σημαντικά την αντίσταση των καλαμιών σε μηχανικές βλάβες, χωρίς να είναι ορατή ή αύξηση της μάζας του blank. Πολύ λεπτό με την πρώτη ματιά είναι το blank, χάρη στο υλικό που ονομάζεται από το εργοστάσιο 1K Wooven Carbon Blank Guard System, το οποίο δεν είναι μόνο ανθεκτικό και μαλακό αλλά και αρκετά σκληρό στην επιφάνεια ώστε να αντέχει στα χτυπήματα και στις μηχανικές ζημιές.

5lrf-dragon_streetfishing_2

Μετά τη δοκιμή των καλαμιών από την Team Dragon πριν και μετά την προσθήκη του τελευταίου στρώματος, αναφέρθηκε ότι το υλικό μείωσε το βάρος περίπου 7-10gr αλλά και έδωσε ταχύτερη δράση στα καλάμια.Ο στόχος επιτεύχθηκε 100%.

5lrf-dragon_streetfishing_3

Η κατασκευή Multi-Layer ενώνει τρία είδη γραφίτη από την Ιαπωνική Toray, βάση με γραφίτη στα 30 εκ PSI, μέση με υψηλής ποιότητας γραφίτη 36 και 40 εκ PSI ειδικά στα στρώματα όπου το βάρος μειώνει την επιτάχυνση του Action και 1K Wooven Carbon Blank Guard System που αναφέραμε παραπάνω στο εξωτερικό των καλαμιών.

Τα Μοντέλα StreetFishing Jig είναι η ελαφριά πρόταση της σειράς που ξεχωρίζουν από το ιδιαίτερο τελείωμα της μύτης (Jig) ειδικά για LRF, μικρές σιλικόνες, πλανάκια, καλαμαριέρες και γενικά όπου χρειαζόμαστε ένα καλάμι για ευαισθησία, αντοχή και X-Fast Action. Θα σας εκπλήξει η δύναμη του καλαμιού και σίγουρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλές άλλες δουλειές πέραν του LRF!

 • Υλικό κατασκευής: Toray Hi-end Graphites 1K Wooven Carbon Blank Guard System
 • Νέοι πιο ελαφροί οδηγοί πετονιάς της SIC, κατάλληλοι για χρήση νήματος
 • Νέα λαβή με ελαφρύ και ανθεκτικό EVA σε παραλλαγής χρώμα
 • Νέα βάση μηχανισμού SCXVS που βιδώνει από πάνω προς τα κάτω με έξτρα βίδα συγκράτησης
 • Κόλλες, κλωστές, βερνίκια κ.τ.λ. της αμερικάνικης Gudebrod
 • Σχεδιασμένα από την Team Dragon
 • Σε απίστευτη τιμή για την ποιότητά τους!
 • Διατίθενται σε 2.60 μέτρα μήκος και c.w 2-10gr
 • 2 χρόνια εγγύηση


Dragon INVADER L.E. with Fuji Torzite

invader-b

Τo Invader Limited Edition είναι ένα συλλεκτικό καλάμι της νέας σειράς Invader της Dragon! Μόνο 10 καλάμια έχουν κατασκευαστεί και ξεχωρίζουν από τα Fuji Torzite σε σχέση με τα υπόλοιπα Invader τα οποία θα έχουν πιο φθηνούς οδηγούς ώστε να κρατηθεί η τιμή χαμηλά. Κατασκευασμένα με υλικά της Ιαπωνικής ''Toray'' και με την μέθοδο X-Cross, η νέα μέθοδος παραγωγής καλαμιών τοποθετεί τα επιμέρους στρώματα Carbon εναλλάξ κάθετα ή κάτω και υπό γωνία 45 μοιρών ως προς τον άξονα του blank.

5lrf-dragon_invader_1

Το αποτέλεσμα αυτού είναι blank με ακόμα μικρότερη διάμετρο και βάρος καθώς και σημαντική αύξηση της αντοχής σε διαχρονικά στατική υπερφόρτωση (περίπου 30%) αλλά και δυναμική υπερφόρτωση (περίπου 10%). Με λίγα λόγια πιο ανθεκτικά και ελαφρά και την ίδια στιγμή πιο προοδευτική δράση! Σαν υλικό στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει τοποθετηθεί Nanocarbon Toray 30 έως 60 τόνους (σε διάφορες αναλογίες ανάλογα σχετικά με την περιοχή δράσης του καλαμιού).

Τα Invader, έχουν κατασκευαστεί ιδιαίτερα για Light Game, LRF με σιλικόνες, πλανάκια, μικρά τεχνητά αλλά πάντα με γνώμονα την δύναμη κόντρα σε αντιπάλους πολύ μεγαλύτερους από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να συναντούμε στο LRF όπως ένα πολύ μεγάλο λαβράκι! Είναι το καλάμι που θα σας εξασφαλίσει απόλυτη αίσθηση και έλεγχο των δολωμάτων σας, ακρίβεια στην ρίψη και όπως είπαμε παραπάνω... σιγουριά στην μάχη! 

 • Nano άνθρακας της Ιαπωνικής ''TORAY'' τοποθετημένος με την τεχνολογία X-Cross
 • Άριστης ποιότητας Fuji Torzite οδηγοί
 • Βάση μηχανισμού Fuji σε συνδυασμό με EVA υψηλής ποιότητας
 • Προοδευτική παραβολή υπό φορτίο δίνοντάς μας μεγαλύτερο έλεγχο στη μάχη με το ψάρι
 • Άνετη ρίψη των τεχνητών και συνάμα δυνατό
 • Γρήγορο Action (Fast)
 • Διατίθεται σε 2.44mt και 1-7gr Casting weight
 • 2 Χρόνια εγγύηση

Dragon Nano LITE XT80C

5lrf-dragon_nano lite_xt80c_1

Μετά την σειρά XT60P, που κατασκευάστηκαν κυρίως για δύναμη, έγιναν αλλεπάλληλες δοκιμές καθώς η εξέλιξη δεν περιμένει! Τα Nano Lite XT80C είναι η νέα σειρά εξειδικευμένων καλαμιών Spinning για Light Game και κυρίως για σιλικόνες, ψάρεμα με μολυβοκεφαλές όπως και μικρά πλανάκια. Για να μειωθεί στο ελάχιστο το βάρος χρησιμοποιήθηκε NanoCarbon της Ιαπωνικής Toray καθώς και τιτανίου οδηγοί της SeaGuide. Το αποτέλεσμα; Μόλις 88γρ στα 2,35 μέτρα!!

5lrf-dragon_nano lite_xt80c_2

Η νέα σειρά έχει πολύ λεπτά στελέχη χωρίς να υστερεί σε δύναμη, άκρως εργονομικές λαβές με την υψηλότερη ποιότητα Eva καθώς και Med-Fast Action που δίνει περισσότερη αίσθηση σε όλο το μήκος του καλαμιού.

5lrf-dragon_68

Το Nano Lite XT80C είναι ένα καλάμι με πολύ φιλική συμπεριφορά που μπορεί να ψαρέψει τόσο στο βυθό με βιοδιασπώμενα δολώματα, όσο και στον αφρό για μικρά αρπαχτικά. Απόλυτα ζυγισμένο, θα γίνει ένα με το χέρι σας και θα χειριστεί άνετα όλα τα μικρά δολώματα του LRF ενώ από την άλλη δεν θα είναι τόσο... φιλικό στην μάχη! 

 • Νανοτεχνολογίας άνθρακας της Ιαπωνικής ''TORAY''
 • Άριστης ποιότητας SeaGuide Τιτανίου οδηγοί
 • Βάση μηχανισμού Dragon IPS που βιδώνει από κάτω προς τα πάνω σε συνδυασμό με Eva υψηλής ποιότητας
 • Προοδευτική παραβολή υπό φορτίο δίνοντάς μας μεγαλύτερο έλεγχο στη μάχη με το ψάρι
 • Άνετη ρίψη των τεχνητών με μια ευρέα γκάμα βαρών
 • Υψηλή ευαισθησία σε όλο το μήκος και παράλληλα δύναμη μας μεταφέρει με ευκολία της κινήσεις των τεχνητών στη λαβή μας.
 • Μεσαίο με Γρήγορο Action (Med-Fast)
 • Διατίθενται σε 2,35 & 2,45 και σε Casting Weight 1-10γρ & 3-14 αντίστοιχα
 • 2 Χρόνια εγγύηση

Dragon FISHMAKER II 2-12

5lrf-dragon_fishmakerii_2

Η νέα γενιά καλαμιών της σειράς Fishmaker! Τα Fishmaker ΙΙ Sensitive Jig είναι η εξέλιξη της Ιαπωνικής τεχνολογίας της TORAY X-Cross! Παρόμοια με το CGT (Carbon χωρίς ρυτίνες) τα επιμέρους στρώματα Carbon προσανατολίζονται εναλλάξ κάθετα ή υπό γωνία 45 μοιρών ως προς τον άξονα του blank. Το αποτέλεσμα αυτού είναι blank με ακόμα μικρότερη διάμετρο και βάρος καθώς και σημαντική αύξηση της αντοχής σε διαχρονικά στατική υπερφόρτωση (περίπου 30%) αλλά και δυναμική υπερφόρτωση (περίπου 10%).

5lrf-dragon_fishmakerii_1

Με λίγα λόγια πιο ανθεκτικά και ελαφρά και την ίδια στιγμή πιο προοδευτική δράση! Μέχρι τώρα η κατασκευή αυτή είχε εφαρμογή στα πολύ ακριβά χειροποίητα καλάμια επειδή το κόστος ήταν πολύ υψηλό ή επειδή ο ρυθμός κατασκευής ήταν πολύ αργός

5lrf-dragon_69

Τα Fishmaker II Sensitive Jig 2-12γρ έχουν κατασκευαστεί ιδιαίτερα για ευαισθησία με γρήγορες επαναφορές τα οποία είναι τέλεια για jig heads, μικρά πλανάκια και LRF! Τα συγκεκριμένα διατίθενται σε 3 μήκη με 2-12γρ βάρος πετάγματος και διακρίνονται από την πράσινη κορυφή. Ένα καλάμι πολυεργαλείο, με εκπληκτική ρίψη των τεχνητών μας που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αναγκών μας στο eging, LRF και ελαφρύ spinning. 

 • Άριστης ποιότητας μαύρου χρώματος Fuji Alconite οδηγοί
 • Βάση μηχανισμού Fuji VSS σε συνδυασμό με πορτογαλικό φελλό
 • Ελαφρά, στιβαρά με λεπτό σώμα χάρη στο υλικό τους (Toray Carbon).
 • Γρήγορο Action (Fast), με ειδικό μαλακό τελευταίο στέλεχος που δίνει τέλεια ευαισθησία.
 • Διατίθενται σε 2,30, 2,45 και 2,60 μέτρα μήκος και σε Casting Weight 2-12γρ
 • 2 χρόνια εγγύηση

Dragon MILLENIUM HDG FL

5lrf-dragon_MILLENIUM_2

Δίσπαστα καλάμια Spinning της νέας σειράς Millenium HDG. H Σειρά Millenium HDG αποτελεί την τρίτη γενιά των καλαμιών millenium. Η εξέλιξη έγινε κυρίως στη βάση του carbon στο οποίο προστέθηκαν νέα φύλλα με διαφορετική ακαμψία καθώς και νέας τεχνολογίας φύλλα προστατευτικού στρώματος (HDG) με την ελάχιστη πλέον ρυτίνη.

5lrf-dragon_MILLENIUM_1

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν πιο ελαφριά, με μεγαλύτερη αντοχή σε ζημιές, καλάμια πάντα με υψηλής ποιότητας ανθρακονήματα της γιαπωνέζικης Toray. Τα Millenium HDG FL είναι η ελαφρά-μεσαία πρόταση της σειράς που ξεχωρίζουν από το ιδιαίτερο τελείωμα της κορυφής (Jig) ειδικά για LRF-HRF, σιλικόνες και καλαμαριέρες ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε.

Θέλετε να εισέλθετε στον μαγικό κόσμο των ελαφριών δολωμάτων και μικρών διαμέτρων πετονιάς και νήματος; Το Millenium είναι η λύση καθώς είναι ένα πολύ οικονομικό καλάμι αλλά από την άλλη η συμπεριφορά του ξεπερνά κάθε προσδοκία! Εύκολος χειρισμός των δολωμάτων, καλές ρίψεις και αρκετή δύναμη κατά την μάχη!!

 • Υλικό κατασκευής:46mln PSI ,Ράβδοι γραφίτη High-Modulus carbon
 • Σκληρό περίβλημα πυρήνα 30 mln PSI
 • 24mln Psi, ως μέρος της βάσης για αυξημένη αντοχή και αντίσταση στην υπερφόρτωση και τις μηχανικές ζημίες.
 • HDG σκληρό περίβλημα για αντοχή στις μηχανικές ζημιές
 • Νέοι πιο ελαφροί οδηγοί πετονιάς της SIC, κατάλληλοι για χρήση νήματος
 • Νέα λαβή με πορτογαλικό φελλό και EVA καθώς και νέα βάση μηχανισμού TVS
 • Κόλλες, κλωστές, βερνίκια κ.τ.λ. της αμερικάνικης Gudebrod
 • Σχεδιασμένα από την Team Dragon
 • Σε απίστευτη τιμή για την ποιότητά τους!
 • Διατίθενται σε 2,45 μέτρα μήκος και σε δύο Casting Weight 1-7γρ και 2-10γρ
 • 2 χρόνια εγγύηση

5lrf-dragon_fishmakerii_4

Η επιλογή ενός καλαμιού είναι μια δύσκολη υπόθεση κατά πόσο μάλλον σε μια κατηγορία που απευθύνεται σε λιλιπούτεια τεχνητά με μικρο βάρος! Για αυτό χρειάζεται προσοχή στην επιλογή μας ώστε τα χρήματα που θα διαθέσουμε να πιάσουν τόπο. Στα προαναφερθέντα καλάμια αυτό είναι δεδομένο και κάτι που μπορώ να σας εγγυηθώ! Καλές θάλασσες!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΙΟΥ:

-StreetFishing-

-Invader-

-Nano Lite XT80C-

-Fishmaker II-

-Millenium-

rizoulis_banner_arthrou