Η εποχή που διανύουμε είναι από τις καλύτερες για το ψάρεμα των κεφαλόποδων. Καλαμάρια και σουπιές έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στην παράκτια ζώνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ψάρεμα με την τεχνική του Eging να έχει την τιμητική του!

Για αυτόν το λόγο αποφασίσαμε η έρευνα αγοράς αυτού του μήνα να αφορά τις καλαμαριέρες γαρίδες που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Τα κριτήρια που θέσαμε είναι το χαμηλό κόστος (μέχρι 5 ευρώ) σε συνδυασμό με την εξασφαλισμένη απόδοση. Οι λόγοι που επιλέξαμε αυτά τα κριτήρια είναι οι εξής: Στο ψάρεμα θα έχετε παρατηρήσει ότι τα καλαμάρια δεν τρέφονται αποκλειστικά στον αφρό αλλά θα πρέπει να τα αναζητήσουμε χαμηλότερα στην υδάτινη στήλη. Τις σουπιές δε, θα τις αναζητήσουμε αποκλειστικά στον πυθμένα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η καλαμαριέρα μας να φλερτάρει με τον βυθό και πολλές φορές... με τα σκαλώματα που υπάρχουν εκεί. Αυτές οι ενδεχόμενες απώλειες εκτός από την ζημιά στην τσέπη μας, καταρρακώνουν και το ηθικό χαλώντας την εξόρμηση μας. Άρα μια σχετικά φθηνή καλαμαριέρα είναι απαραίτητη γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας, καθιστώντας την οικονομία στο ψάρεμα πρώτο μέλημα για πολλούς συμπατριώτες μας που θέλουν να εξασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι. Έχοντας όλα αυτά στον νου μας, σας παρουσιάζουμε τις παρακάτω:

-Kiku Chameleon

KALAMARIERA KIKU CHAMELEON
Οι νέες καλαμαριέρες Chameleon της KIKU, πραγματικά κλέβουν καρδιές. Εξαιρετική πλεύση και ζύγισμα, επενδυμένες με υλικό που δημιουργεί αντανακλάσεις και φυσικούς χρωματισμούς. Ιδανική σχέση ποιότητα και τιμής. Σε 4 κωδικούς ανάλογα με το χρώμα.

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.sea-mountain.gr/product_info.php?cPath=50_63_171&products_id=1568

-Shimatsu Cobra

shimatsu cobra
Οι καλαμαριέρες Cobra Squid Jig της Shimatsu, κατασκευάζονται και σχεδιάζονται με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και ενσωματώνουν την πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας στο ψάρεμα καλαμαριών. Έχουν άριστα ισορροπημένο σώμα που επιτυγχάνει πλεύση ακριβώς όπως τα ζωντανά ψάρια και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και πάρα πολλά χρώματα. Είναι εξοπλισμένα με φυσικά μάτια, ένα πολύ ισχυρό κρίκο μπροστά και βελόνες από ανοξείδωτο ατσάλι στο πίσω μέρος. Διαλέξτε το μέγεθος (3 ή 3.5) και το χρώμα που επιθυμείτε και κάντε ένα από τα καλύτερα ψαρέματα της ζωής σας!

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.lucky-fishing.gr/texnita-dolwmata/kalamarieres/shimatsu-cobra-squid-jig-detail

-Sure Catch Katagana

katagana
Οι καλαμαριέρες αυτές ανήκουν στην σειρά Katagana της εταιρείας Surecatch και κατασκευάζονται στην Αυστραλία από τα πιο ποιοτικά και σύγχρονα υλικά. Είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στις επιθέσεις των καλαμαριών, κάτι που οφείλεται στο υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψή τους (100% μετάξι βαμμένο με έντονα χρώματα), και φυσικά φτερά που έχουνε στα άκρα τους. Την αποτελεσματικότητα τους ενισχύει η διπλή σειρά ανοξείδωτων ακίδων και το βαρίδι που είναι τοποθετιμένο σε σημείο που ζυγίζει σωστά το τεχνητό για καλύτερη παρουσία μέσα στον βυθό.

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.thalassashop.com/products/1796-katagana-squid-jig-.aspx

-Jigging Master Squid Hacker

jigging master
Καλαμαριέρα από την Ταιβανέζικη Jigging Master. Σε μέγεθος 3.5 σε ποικιλία χρωμάτων και σε άκρως δελεαστική τιμή!

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.jigging.gr/jm-squid-hacker-sqa-el.html

-Bakau Squid Jig

bakau
Εξαιρετικής ποιότητας καλαμαριέρα σε μέγεθος 2.5 και σε εξαιρετική τιμή!

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://efishing.gr/index.php/products/baits/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BF/yamashita-egi-suttle-r-rol-1680-detail  

-Fish Fighter

fish fighter
Οικονομική καλαμαριέρα εξαιρετικής απόδοσης. Σε μέγεθος 3 και σε 4 διαφορετικά χρώματα. Επίσης φωσφορίζει στο σκοτάδι.

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.parisfishing.gr/el/products/eidh_alieias/texnhta_dolomata/fish_fighter_kalamariera_size_3_clr303.html

-Elephant

elephant
Καλαμαριέρα της Elephant ευρέως γνωστή για την αποδοτικότητα της και την ασύγκριτη τιμή της! Σε μέγεθος 3.5 και σε 5 διαφορετικά χρώματα.

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.harisfishing.gr/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B9%CE%B1.html?view=productdetails&virtuemart_category_id=54&virtuemart_product_id=295

-Chica SQN

chica
Καλαμαριέρες Chica σε μέγεθος 3 με εξωτερικό μολύβι. Έχουν κατασκευαστεί με ύφασμα το οποίο διαθέτει στρας και προκαλεί αντανάκλαση του διαθέσιμου φωτός. Έτσι κάθε κίνηση της καλαμαριέρας προκαλεί την αντίδραση των καλαμαριών. Είναι ιδανικές για spinning αν και πολλοί τις χρησιμοποιούν και για ψάρεμα από βάρκα. Διαθέτουν πολύ καλή ικανότητα σε βολές και αληθοφανή πλεύση. Οι βελόνες είναι ανοξείδωτες και ενισχυμένες.

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.tsourosmarine.gr/products_gr.asp?prodid=3268

-Remixon Sure Squid

Remixon
Καλαμαριέρα/σουπιέρα απομίμηση γαρίδας ειδική για spinning, ειδική για σουπιές γιατί μπορεί να κινηθεί πολύ κοντά στο βυθό. Επίσης για γλώσα/οδηγό έχει μολύβι με υδροδυναμικό σχήμα. Διατίθεται σε χρώμα μαύρο και σε νούμερο 3 και 3.5

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
https://www.rizoulis.gr/eshop/texnita-dolomata/kalamarieres/remixon-sure-squid-dh1029-detail

-Οlympus Laser

olympus
Καλαμαριέρα Olympus Squid jig laser με εντυπωσιακά αντανακλώμενα χρώματα, χάρις την Laser τεχνολογία. Μέγεθος 10cm,βάρος 15γρ. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα. Τρισδιάστατα μάτια από φωσφορούχο υλικό

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.aprilis.gr/eshop/kalamarieres/kalamariera-laser-psarema.html

-RLINEA R8260950

rlinea
Γυάλινη γαρίδα, αυτοφωτιζόμενη με 2 επιλογές, μπαταρία ή χημικό φως (Περιλαμβάνονται στην συσκευασία).

Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
http://www.katsenosfishing.com/products/rlinea-r8260950/

- THE EGI MOVE-X

anoigma
Kαλαμαριέρες που η απόδοση τους θα σας ενθουσιάσει όπως και η ποικιλία μεγεθών και διαφορετικών χρωματισμών. Τις εμπιστεύονται εδώ και χρόνια όσοι ασχολούνται με το eging και θεωρούνται μια τίμια αγορά με πολύ καλή σχέση τιμής - ποιότητας.

Θα τις βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα :
http://www.fournarisfishing.com/majora-products/47-kalamarieres