Colors: Cyan Color

Τα seabass καλάμια της Ιαπωνικής εταιρείας AΡΙΑ θεωρούνται παγκοσμίως ως τεχνολογικά θαύματα και για αυτό έχουν δίκαια κατακτήσει την κορυφή της ιαπωνικής αγοράς. Μιλάμε για την νούμερο ένα εταιρεία στην Ιαπωνία αλλά παρόλα αυτά στην χώρα μας λίγοι γνωρίζουν την αξία της. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το αλλάξουμε αυτό, κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με το Foojin' R Art Magic 91 ML...

Στο παρελθόν, όταν έγραφα για τα περιοδικά και έκανα δοκιμές, πάντοτε ήταν χαρά μου να έχω στα χέρια μου ιδιαίτερα καλάμια. Έτσι ένιωσα και τώρα για αυτήν την δοκιμή! Τα δυο spinning καλάμια της anyfish anywhere είναι τόσο ιδιαίτερα όσο και η ίδια η εταιρεία. Ειδικά το μοντέλο με c.w. 7-28 γρμ. με το οποίο θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο, είναι μια κατηγορία από μόνο του! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Η τεχνική του Eging είναι πια πολύ δημοφιλής και όλο και περισσότεροι φίλοι αποφασίζουν να εξοπλιστούν με κατάλληλα καλάμια, μηχανισμούς και νήματα για αυτήν. Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και η επιλογή ενός καλαμιού χαμηλού κόστους είναι συνήθως μονόδρομος. Για αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα από τα πιο οικονομικά καλάμια της αγοράς, το Sephiano 832 SP της Shimatsu.

Συνήθως όταν ξεκινάμε το spinning ζητάμε από ένα καλάμι να τα κάνει όλα... Λίγο σκληρά τεχνητά, λίγο πλανάκια, καμιά καλαμαριέρα, να “κουμπώσουμε” και καμία σιλικόνη... ένα πολυεργαλείο δηλαδή. Αυτή την φορά θα μιλήσουμε για ένα εξειδικευμένο καλάμι, το Rockfish Revolution της ΗΤΟ... το καλάμι που θα μας βάλει με αξιώσεις στον κόσμο του Heavy Rock Fishing!

Η σειρά Nano Force πήρε το όνομα της στην πράξη από την τεχνολογία του υλικού των καλαμιών της στο οποίο έχει εφαρμοστεί η νανοτεχνολογία, μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Όσον αφορά τα καλάμια της Dragon, αυτό σημαίνει ότι έχει εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία ώστε να αλλάξει η μορφή του άνθρακα σε σωληνοειδής (νανοσώληνας άνθρακα) με αποτέλεσμα την ενίσχυση του blank.

Το να είσαι παιδί σημαίνει τα πιο ευτυχισμένα σου χρόνια. Το να ξεκινήσεις το ψάρεμα είναι από τα πράγματα που σου χαράζονται βαθιά στο μυαλό. Στο spinning όμως μέχρι τώρα έπρεπε να συμβιβαστείς με εξοπλισμό φτιαγμένο για μεγάλους. Όχι πια! Το HTO FlikStik είναι εδώ για να μείνει!

Η ιταλική Milo διαθέτει μια πολύ δυνατή σειρά καλαμιών spinning με την έξυπνη ονομασία “Panacea” που στα ελληνικά σημαίνει “πανάκεια”. Από αυτή την σειρά διαλέξαμε για δοκιμή το μοντέλο Panacea Spin το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις του LRF. Σκοπός μας είναι να απαντήσουμε στο ερώτημα : “άραγε είναι πανάκεια η αγορά αυτού του καλαμιού;”...

Την ΗΤΟ την παρακολουθούσα από την εποχή που δεν λεγόταν καν ΗΤΟ. Για την ακρίβεια πριν χρόνια όταν έψαχνα για LRF καλάμι είχε πέσει στην αντίληψή μου το Tronix Rockfish. Ήταν μια ευρωπαϊκή σχεδίαση ανάμεσα στον κυκεώνα των ιαπωνικών. Αξιόλογη και με πολύ καλές κριτικές, μου είχε κάνει πολύ εντύπωση αλλά για διάφορους λόγους το... ειδύλλιο δεν ευδοκίμησε. Μέχρι που ήρθε στα χέρια μου ο αντικαταστάτης του, σαν HTO πλέον, το Rockfish 2. Εδώ είμαστε λοιπόν για να δούμε πως ακριβώς κατάφερε η ΗΤΟ να παντρέψει την κορυφαία απόδοση ενός καλαμιού για την τεχνική του LRF με την χαμηλή τιμή..

Η κατηγορία light καλαμιών, απευθύνεται στην χώρα μας, δυστυχώς, στους λίγους που θέλουν να κάνουν “αθλητικό” ψάρεμα, εξαντλώντας τις δυνατότητες των δολωμάτων και του εξοπλισμού. Είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία καλαμιών όπου εδώ δεν χωράνε συμβιβασμοί. Σε αυτήν την δύσκολη κατηγορία διάλεξε η βρετανική anyfish anywhere να καταθέσει μία από τις δύο προτάσεις της...

H σειρά καλαμιών Luregame ανήκει σύμφωνα με την ίδια την HTO στα entry level, σε αυτά δηλαδή που προτείνει να χρησιμοποιηθούν από μέσους-αρχάριους ψαράδες με τεχνητά δολώματα. Εδώ θα δούμε το βενιαμίν της σειράς με c.w. 5-25γρ.