ΗΤΟ Rockfish2 (73΄/ 1-8 γρμ.) : Το Αξιόπιστο… φθηνό!

ΗΤΟ Rockfish2 (73΄/ 1-8 γρμ.) : Το Αξιόπιστο… φθηνό!

Την ΗΤΟ την παρακολουθούσα από την εποχή που δεν λεγόταν καν ΗΤΟ. Για την ακρίβεια πριν χρόνια όταν έψαχνα για LRF καλάμι είχε πέσει στην αντίληψή μου το Tronix Rockfish. Ήταν μια ευρωπαϊκή σχεδίαση ανάμεσα στον κυκεώνα των ιαπωνικών. Αξιόλογη και με πολύ καλές κριτικές, μου είχε κάνει πολύ εντύπωση αλλά για διάφορους λόγους το… ειδύλλιο δεν ευδοκίμησε. Μέχρι που ήρθε στα χέρια μου ο αντικαταστάτης του, σαν HTO πλέον, το Rockfish 2. Εδώ είμαστε λοιπόν για να δούμε πως ακριβώς κατάφερε η ΗΤΟ να παντρέψει την κορυφαία απόδοση ενός καλαμιού για την τεχνική του LRF με την χαμηλή τιμή..

Το Rockfish είναι ένα καλάμι με μήκος 7,3 πόδια ή 2,21 μέτρα και η κορυφή του είναι solid , μασίφ δηλαδή. Έχει 9 οδηγούς τύπου K, χαμηλού προφίλ για καλύτερη διαχείριση του νήματος και λιγότερες τούφες με καλύτερες βολές. Η βάση του μηχανισμού είναι της ΗΤΟ και είναι όλη καλυμμένη με αφρώδες EVA υλικό, δίνοντας πολύ καλή λαβή χωρίς να γλιστράει. Η λαβή,  η απόσταση δηλαδή από την βάση του μηχανισμού μέχρι το τέλος του καλαμιού είναι 29 πόντοι.

rockfish2_11 Όλο το καλάμι ζυγίζει 110 γραμμάρια που στο χέρι εξαφανίζονται από το πολύ καλό ζύγισμα. Το blank είναι βαμμένο μαύρο και το κάτω μέρος κόκκινο χωρίς άλλους χρωματισμούς και δακτυλίους. Λιτό και απέριττο! Oι μηχανισμοί που του ταιριάζουν είναι από 1000 εως 2000 ενώ εγώ διάλεξα ένα 1500 Daiwa που του ταίριαξε άψογα.

Με σκληρά τεχνητά

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην τεχνική του LRF κυριαρχεί ο πλουραλισμός και η ποικιλία στα τεχνητά, οπότε ουσιαστικά όσο περισσότερα δουλεύει ένα καλάμι τόσο καλύτερα. Ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη όταν δοκίμασα να δουλέψω τεχνητά στα δύο άκρα του c.w. και συμπεριφέρθηκε άψογα και στα δύο. Στο κάτω μέρος με ένα HTO Micro Abyss των 2,5γρ. και λεπτό παράμαλλο έχεις την αίσθηση της κίνησης του τεχνητού αρκεί να κρατάμε την μύτη του τεχνητού χαμηλά για να το βοηθάμε στην πλεύση του. Δούλεψε άνετα ακόμα και με twich στο πάνω όριο του τεχνητό όπως το Bullet DC7 των 10γρ, έχοντας απόθεμα δύναμης στο blank για να μην λυγίζει άσκοπα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔεν ήταν δυνατόν να μην δουλέψω έντονα τα δύο καλούδια της HTO, το Glide και το Micro Glide των 7,8 και 2 γραμμαρίων. Άψογες βολές, άνετο wtd, και σίγουρο κάρφωμα από ένα καλάμι που σίγουρα στα χέρια όλων θα “βγάλει πολλά σκυλιά βόλτα” – WTD!

Soft… game!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ ορισμός για το rockfish game είναι οι σιλικόνες. Όπως είπαμε το Rockfish έχει μασίφ μύτη. Αυτό συντελεί στην απόλυτη αίσθηση του βυθού με τις μολυβοκεφαλές μας να μετράνε τα πετραδάκια και η solid μύτη να μας δίνει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για το σωστό timing του καρφώματος. Δουλεύει καλά τα jighead σε όλο το εύρος του c.w.  ακόμα και με 10 γραμμάρια που το δοκίμασα. Το μήκος του με βοήθησε πολύ στην αίσθηση, καθώς δεν είναι μακρύ για μέγιστες βολές αλλά είναι μανιτζέβελο ιδιαίτερα μέσα σε λιμάνια.

“Μέταλλα”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΆλλο ένα είδος τεχνητού που δουλεύουμε πολύ στο LRF είναι τα πλανάκια. 2-5-7-10 γραμμάρια δεν θα διστάσει να τα δουλέψει, με το δεκάρι  να είναι όντως στα όρια του. Είτε με συνεχόμενο μάζεμα είτε με jigαρίσματα θα τα πάει μια χαρά με την solid μύτη να βοηθά στα ψάρια με μαλακό στόμα όπως τα κοκκάλια.

Καλαμαριέρες

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο ψάρεμα με καλαμαριέρες ήρθε άλλη μία έκπληξη. Απόλυτη αίσθηση της καλαμαριέρας, σίγουρο κάρφωμα και απορρόφηση των κεφαλιών χωρίς να φοβάσαι μην σχιστεί το κεφαλόποδο. Ελαφρύ και σωστά ζυγισμένο δεν θες να σταματήσεις να ψαρεύεις, το δοκίμασα από 2.0 έως 3.0 μέγεθος.

Εντυπώσεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο Rockfish 73 είχα την τύχη να το έχω πολύ καιρό και πραγματικά το έλιωσα στις δοκιμές. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του, ιδιαίτερα για παιχνίδι στον βυθό όπου οι σιλικόνες έχουν τον πρώτο λόγο. Πολλοί θα θελήσουν ένα πιο μακρύ καλάμι αλλά η δικιά μου άποψη είναι ότι τα μακριά καλάμια χάνουν σε αίσθηση και ιδιαίτερα στο LRF οι πληροφορίες που δεχόμαστε από την μύτη είναι το πιο βασικό πράγμα στο ψάρεμα μας. Ανάμεσα στα διάφορα ψάρια που πιάστηκαν ήταν ένας δυνατός λούτσος σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες , και ένα καλό καρβούνι όπου το καλάμι έδειξε τι μπορεί να κάνει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε λιμανάκι με ρεμέτζα δεξιά αριστερά και από κάτω μου,δούλευα μια σιλικόνη με ψαλιδωτή ουρά και ένα jighead των 7 γραμμαρίων. Δύο τρεις μανιβελιές από τον βυθό δέχομαι ένα χτύπημα άστοχο και αμέσως αφήνω την σιλικόνη να ξαναπατώσει. Στο πρώτο κιόλας jerk το ψάρι είχε δαγκώσει την σιλικόνη και έπαιρνε φρένα. Αναγκαστικά έβαλα το χέρι στην μπομπίνα και του έκοψα την φόρα βάζοντας την μύτη του καλαμιού μέσα στο νερό για να γλιτώσω τυχόν επαφή σε βάρκες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην μάχη που ακολούθησε το καλάμι απορροφούσε άψογα τα κεφάλια του ψαριού και μου έδωσε την σιγουριά της συνεχόμενης επαφής με το ψάρι χωρίς να τρομάξω σε καμία στιγμή. Για το καρβούνι τι να πω… Πλανάκι με συνεχόμενο μάζεμα και φρένα ατελείωτα με πολλές αλλαγές κατεύθυνσης και το χαρακτηριστικό τρέμουλο στην μύτη μέχρι που το έσκασε τελείως και ήρθε στον αφρό!

Γιατί Rockfish 73;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠρώτα από όλα για να μιλήσουμε ψαρευτικά είναι ένα γνήσιο καλάμι LRF. Καλοσχεδιασμένο, με σωστά εξαρτήματα και ένα blank που θα ζήλευαν ακριβότερα καλάμια. Είναι ένα καλάμι με c.w. 1-8 και ισχύει. Δεν λέει 1-8 και να είναι μπετόβεργα χωρίς αίσθηση 3-15. Δεύτερον είναι ένα καλάμι για σιλικόνες. Είναι σχεδιασμένο για αυτό το ψάρεμα και όντως έχεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να τις δουλέψεις άψογα. Και τρίτον οικονομικά μιλώντας σε αυτή την τιμή (τελευταία τιμή καταλόγου 62 ευρώ!) δεν περιμένεις τίποτα παραπάνω! Προσωπικά αν μου έλεγαν τι θα ήθελες είναι οι οδηγοί Fuji αλλά δεν έχω αυτή την απαίτηση σε αυτήν την τιμή. Είναι ένα πραγματικά Rockfish καλάμι για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν το LRF σε σωστές βάσεις!

Για τιμές και άλλες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

Tiniakos1

Categories: Καλάμι

About Author

Γιάννης Kασαπογλου- John Kasapoglou

Ο Γιάννης είναι ένας ψαράς που ασχολείται με τις τεχνικές του εγγλέζικου και του spinning τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι ο ψαράς που αναζητά την καταξίωση μέσα από την αρθρογραφία. Είναι ένας ψαράς σαν όλους εσάς με την διαφορά ότι θέλει να μοιραστεί το πάθος, το μεράκι, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκομίζει με την συστηματική ενασχόληση του με αυτές τις τεχνικές. Ένα άλλο πάθος του είναι η φωτογραφία καθώς έχει δουλέψει επαγγελματικά στο αντικείμενο. Ο συνδυασμός όλων αυτών τον οδήγησε στην δημιουργία του fishingingreek.blogspot.gr. John is an angler who has been practicing lure and float fishing several years. He is not the angler who seeks recognition through the articles. He is an angler like all of you with the difference that he wants to share the passion, the experience and the knowledge he derives from his systematic engagement with these techniques. Another passion is photography as he has worked professionally on the subject. The combination of all this led him to the creation of fishingingreek.blogspot.gr.