Ιδέα όπως λέμε… Concept Spinning Lures της Milo!

Ιδέα όπως λέμε… Concept Spinning Lures της Milo!

Έχοντας ως ατού την Ιταλική φινέτσα και ποιότητα, η Milo κατακτά μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ψαράδων. Η νέα… «ιδέα» της μας τράβηξε το ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να σας την παρουσιάσουμε!

Η Milo είναι γνωστή για τα καλής ποιότητας καλάμια της, ειδικά για τις τεχνικές του εγγλέζικου, μπολονέζ, και απίκο. Σε μία προσπάθειά της να μπει και στον κόσμο του spinning, δημιούργησε μία σειρά από αξιόλογα και οικονομικά καλάμια τα οποία θα κέρδιζαν τις εντυπώσεις του κοινού της. Το Concept Spinning Lures είναι ένα από αυτά.

DSC_0727 Αρχική ιδέα της Milo ήταν η δημιουργία ενός καλαμιού το οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθεί τόσο σε ψάρια του γλυκού όσο και του αλμυρού νερού. Η ιδέα αυτή πήρε μορφή με το καλάμι Concept Spinning Lures.
concept1concept10Το Concept Spinning Lures είναι ένα δίσπαστο καλάμι, με συνολικό μήκος 2,28 μέτρων και butt που φτάνει τα 39 εκατοστά. Η ένωση των στελεχών του γίνεται με τη γνωστή μέθοδο spingot. To προτεινόμενο εύρος βάρους (Casting Weight) των τεχνητών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο καλάμι είναι από 10 έως και 30 γραμμάρια, γεγονός που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του τη χρήση ενός μεγάλου και ποικίλου συνόλου τεχνητών. Το Concept Spinning Lures είναι κατασκευασμένο από υψηλής ελαστικότητας άνθρακα και φινιρισμένο με υψηλού βαθμού συστατικά. Διαθέτει 9 οδηγούς οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από καρβίδιο του πυριτίου, οι οποίοι ονομάζονται και sic 2.
concept4concept2Διαθέτει διπλή λαβή η οποία είναι κατασκευασμένη από υλικό eva και φορμαρισμένη με γραφίτη, επεξεργασία που παρέχει ευκολότερη καθώς και πιο ξεκούραστη κράτηση του καλαμιού. Η υποδοχή για τη τοποθέτηση του μοτέρ στη βάση του είναι βιδωτή, ενώ διαθέτει και ένα μικρό δαχτυλίδι συγκράτησης σαλαγκιάς τοποθετημένο στο κάτω στέλεχος και πάνω από τη βάση για καλύτερη συγκράτηση του τεχνητού δολώματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ αισθητική του καλαμιού είναι κάθε άλλο παρά αδιάφορη, καθώς ο συνδυασμός χρωμάτων του δημιουργεί μία ελκυστική εντύπωση. Το πορτοκαλί με το μαύρο δημιουργούν μια έντονη και ενδιαφέρουσα αντίθεση, η οποία δε συναντάται συχνά στα υπόλοιπα καλάμια του είδους. Μία πινελιά ιταλικής φινέτσας που κάνει το καλάμι να ξεχωρίζει αμέσως!
concept5Λόγω του σχετικά μικρού μήκους του καλαμιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για spinning είτε από βάρκα είτε από kayak. Σε συνδυασμό δε με το casting weight του αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι το Concept Spinning Lures είναι ένα καλάμι γενικής χρήσης.  Με συνολικό μήκος στελέχους λιγότερο από 1,20 μέτρα, είναι βολικό στη μεταφορά του αλλά και την αποθήκευσή του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑν και ζυγίζει μόλις 141 γραμμάρια, είναι στιβαρό και έχει γρήγορη δράση (fast). Το μήκος και η δράση του το καθιστούν ιδανικό στη διαχείριση τεχνητών επιφανείας (surface) καθώς και σιλικονών αφού μπορεί να τα διαχειριστεί με μεγάλη ευκολία και πλήρη αίσθηση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο Concept Spinning Lures αποτελεί μία ποιοτική αλλά ταυτόχρονα οικονομική επιλογή, ειδικά για όσους λατρεύουν το ψάρεμα από θαλάσσης. Ειδικά για το… δαμασμό των λαβρακιών και των γοφαριών, οι Ιταλοί το συνιστούν ανεπιφύλακτα!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

arcofil_banner_arthro1

Categories: Καλάμια

About Author

Χριστόφορος Μαραγκός

Ο Χριστόφορος ασχολείται με την τεχνική του spinning από την ακτή ενώ παράλληλα το τελευταίο χρόνο την εφαρμόζει με επιτυχία και από το καγιάκ. Μαζί μας θα μοιραστεί όλες του τις μέχρι τώρα εμπειρίες και εικόνες από τα ψαρέματα του αλλά κυρίως το πάθος για το spinning σε όλες του τις παραλλαγές. Επίσης, μέσα από την συνεργασία του ως field tester της Delalande Greece θα γνωρίσουμε τα softbaits της εταιρείας στην... πράξη!