Blue Bird 1.5 – 8 gr – Η νέα LRF πρόταση από τη Favorite

Blue Bird 1.5 – 8 gr – Η νέα LRF πρόταση από τη Favorite

Το νέο καλάμι της FAVORITE Blue Bird BB-762UL-T με action 1.5-8 gr και μήκος 2,3 μέτρα έρχεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των Ultra light καλαμιών, που προορίζονται για την τεχνική του Light Rock Fishing.

jfldsfhsfdkhΕίναι κατασκευασμένο από Carbon, υπό την πίεση 30 τόνων και διαθέτει ανοξείδωτους οδηγούς τύπου Κ, με εσωτερικό κεραμικό Sic, για ξεκούραστες βολές και για την αποφυγή δημιουργίας ανεπιθύμητων κόμπων. Κάτι πολύ σημαντικό σε αυτή την τεχνική, μιας και οι διατομές των νημάτων είναι πολύ μικρές και οι τούφες προκαλούν πραγματικό πονοκέφαλο.

favorite_blue_bird_odigoi

favorite_blue_bird_odigoi2Στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε επένδυση με νήμα Skyflex, ένα υλικό που προσφέρει ελαστικότητα αλλά και αυξημένη αντοχή σε όλο το σύνολο. Το κλιπ συγκράτησης του τεχνητού, μπορεί να φαντάζει ασήμαντο, αλλά στην πράξη αποβαίνει χρήσιμο, μιας και σταθεροποιεί το τεχνητό ελαχιστοποιώντας τα ατυχήματα και τα σκαλώματα κατά την διάρκεια αναζήτησης νέων ψαρότοπων.

favorite_blue_bird_clipΤο μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του καλαμιού, είναι η tubular μύτη που διαθέτει και πραγματικά απογειώνει τις επιδόσεις του. Η ευλυγισία της, δίνει την αίσθηση μιας solid μύτης που μπορεί να χειριστεί άνετα μικρά jigheads μόλις λίγων γραμμαρίων αλλά και βαρύτερα τεχνητά κοντά στο μέγιστο εύρος των δυνατοτήτων του. Έτσι λοιπόν, μπορείς να βρίσκεσαι συνεχώς σε επαφή με τη μικρή μολυβοκεφαλή που σέρνεις χαμηλά στο βυθό, αλλά και με το μικρό τεχνητό, που με την μεγάλη του γλώσσα κολυμπά κόντρα στα ρέματα.

favorite_blue_bird_tubularΠραγματικά το απόλαυσα, με την χρήση σκληρών τεχνητών, ακόμα και σε συνθήκες κυματισμού, που ήταν απαγορευτικές για την συγκεκριμένη τεχνική. Η προοδευτικά νευρική παραβολή που έχει, δεν μας χαρίζει μόνο πολύ μακρινές βολές, μιας και φορτίζει σε μεγάλο βαθμό, αλλά και μεγάλα αποθέματα δύναμης, που είναι ικανά να κουράσουν και μεγαλύτερους θηρευτές. Με την extra fast δράση κορυφής που διαθέτει ακόμα και τα ανεπαίσθητα τσιμπήματα γίνονται αντιληπτά και ο χειρισμός των τεχνητών παιχνιδάκι, αφού αποδίδει τις επιθυμητές πλεύσεις ξεκούραστα.

favorite_blue_bird_ballanceΤο μήκος των 2.3 μέτρων μαζί με το απίστευτα χαμηλό βάρος των 110 γραμμαρίων, ολοκληρώνουν ένα σύνολο που μπορεί να μας κρατήσει συντροφιά στα πολύωρα ψαρέματα μας. Το ζύγισμα του είναι άψογο, αρκεί να συνδυαστεί με ένα ελαφρύ μηχανισμό μεγίστου βάρους το πολύ 250 γραμμάριων. Πολύ καλή αίσθηση προκαλεί και η ανάγλυφη εργονομική λαβή που διαθέτει, προσφέροντας πολύ σταθερό αλλά και ξεκούραστο κράτημα, χωρίς να κουράζει τον angler .

favorite_blue_bird_2

favorite_blue_bird_3Το συγκεκριμένο καλάμι, πιστεύω ότι είναι ένα καλάμι all around, που μπορεί να ψαρευτεί άνετα από παντού. Από τον ντόκο ενός λιμανιού μέχρι και από το ύψος μιας παραλίας, όπου η μακρινή βολή είναι το ζητούμενο. Η χαμηλή τιμή του, είναι επίσης ένα από τα προτερήματα του, καθώς το καθιστά προσιτό σε όλους εκείνους που θέλουν να μπουν στον μαγικό κόσμο του lrf, χωρίς να χάνουν σε ποιότητα κατασκευής.

banner_arthrou_anglemania

Categories: Καλάμια

About Author

Γιάννης Μαστρογιαννάκης

Ο Γιάννης Μαστρογιαννάκης γεννήθηκε στην Μυτιλήνη, όπου και κατοικεί. Η πρώτη μύηση στο χώρο του ψαρέματος έγινε στα παιδικά του χρόνια, με την χρήση καρουλιού, ενώ στην συνέχεια ασχολήθηκε με την τεχνική του surfcasting. Αυτή η τεχνική που τον κέρδισε όμως πραγματικά, ήταν η τεχνική του spinning. Αγαπημένη του συνήθεια το ψάρεμα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, κύματα και ταραγμένη θάλασσα. Η συνεχώς εξέλιξη του στο spinning του έχει χαρίσει αξιόλογα ψάρια και μοναδικές στιγμές, συνεχίζοντας να τον γοητεύει και κατατάσσοντας τον στους φανατικούς οπαδούς της! Αποτελεί μέλος της ομάδας Anglermania Team και μέσα από την αρθρογραφία του θα μας παρουσιάσει στην πράξη την χρήση και χρησιμότητα των προϊόντων που αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο η εταιρεία.