LRF: Ένα εξωτικό ψάρεμα!

LRF: Ένα εξωτικό ψάρεμα!

Ένας μαγικός κόσμος χρωμάτων και σχεδίων που πραγματικά σε συνεπαίρνει. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το ψάρι που θα αποφασίσει να κυνηγήσει τον μικρό γόνο που κινείται αβοήθητος μπροστά του.

Η τεχνική αυτή δεν έχει περιορισμούς σε αλιεύματα, γιατί όλα στο θαλάσσιο βασίλειο τρέφονται με μικροοργανισμούς λίγων χιλιοστών έως μερικών εκατοστών. Τεχνητά δολώματα που είναι πιστά αντίγραφα σκουληκιών και μικρών καβουριών, είναι μόνο μερικά από αυτά που αποτελούν την τεράστια ποικιλία των softbaits, που διατίθενται στην αγορά.

lrf_exotiko_psarema
Μικρές απομιμήσεις κέφαλων, σαρδέλας και μικρών γαρίδων έρχονται να συμπληρώσουν το μενού όλων των ψαριών. Τεχνητά λίγων γραμμαρίων που κολυμπούν πανικόβλητα στον χώρο των “γιγάντων” αποτελούν πρώτη επιλογή από όλους τους θηρευτές, ανεξαρτήτου μεγέθους.

C & R: Σεβασμός στο θαλάσσιο οικοσύστημα

lrf_sparos2

Η διαχείριση από την μεριά του angler που εισέρχεται σε αυτό το θαλάσσιο περιβάλλον, πρέπει να είναι ανάλογη. Οι άμεσες απελευθερώσεις των μικρών ψαριών αποτελούν αυτοσκοπό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα αλιεύματα να ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους. Βέβαια δεν αποκλείονται και ψάρια τρόπαια, πονηρεμένα που τρέφονται διστακτικά και επιλεκτικά και θα φέρουν στα όρια τον εξοπλισμό μας.

lrf_exotiko_psarema2
Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί για εμένα μια ολοκληρωμένη ψυχοθεραπεία. Χρώματα και σχέδια ψαριών κάθε λογής, που έρχονται να συμπληρώσουν τον καμβά μια απέραντης θαλασσινής ζωγραφιάς. Κάθε βολή αποτελεί μία πρόκληση.

lrf_fagri
Μετά από κάθε κάρφωμα σε κυριεύει ρίγος, για το τι πρόκειται να εμφανιστεί από τα βάθη της θάλασσας. Τεντώνεσαι σαν μικρό παιδί γεμάτο περιέργεια, να δεις τι πλάνεψε αυτή την φορά το δόλωμα σου. Ανυπομονείς να το αποθανατίσεις για να μείνει για πάντα ζωντανή η θύμηση αυτή, ακόμα και όταν δεν θα μπορείς πια να την ξαναζήσεις.

lrf_sparos

Αυτό προσφέρει ο κόσμος των μικρών τεχνητών σε όποιον θελήσει να τον εξερευνήσει. Χαρά, ηρεμία και αυτοπεποίθηση για όλα αυτά που έζησες αλλά και για όλα αυτά που έβαλες σαν στόχο να ανακαλύψεις!

lrf_xilou

Τεχνητά που χρησιμοποιήθηκαν :

MARUKYU POWER ISOME
ECOGEAR BREAMER VIBE 35
DUO TETRA WORKS TOTO 48 HS
DECOY AJI DRIVE SV-55

banner_arthrou_anglemania
Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook. Πατήστε εδώ

Categories: LRF
Tags: LRF

About Author

Γιάννης Μαστρογιαννάκης

Ο Γιάννης Μαστρογιαννάκης γεννήθηκε στην Μυτιλήνη, όπου και κατοικεί. Η πρώτη μύηση στο χώρο του ψαρέματος έγινε στα παιδικά του χρόνια, με την χρήση καρουλιού, ενώ στην συνέχεια ασχολήθηκε με την τεχνική του surfcasting. Αυτή η τεχνική που τον κέρδισε όμως πραγματικά, ήταν η τεχνική του spinning. Αγαπημένη του συνήθεια το ψάρεμα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, κύματα και ταραγμένη θάλασσα. Η συνεχώς εξέλιξη του στο spinning του έχει χαρίσει αξιόλογα ψάρια και μοναδικές στιγμές, συνεχίζοντας να τον γοητεύει και κατατάσσοντας τον στους φανατικούς οπαδούς της! Αποτελεί μέλος της ομάδας Anglermania Team και μέσα από την αρθρογραφία του θα μας παρουσιάσει στην πράξη την χρήση και χρησιμότητα των προϊόντων που αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο η εταιρεία.