Nano Power XT60P από την Dragon : Επιλογή Τιμής!

Nano Power XT60P από την Dragon : Επιλογή Τιμής!

Το Nano Power XT60P είναι ένα δημιούργημα της Dragon που ήρθε και αυτό μετά την είσοδο της νανοτεχνολογίας στα καλάμια της εταιρίας μέσα από την συνεργασία με την ιαπωνική Toray. Πρόκειται για ένα καλάμι το οποίο δοκιμάστηκε ανελλιπώς ώστε να εξειδικεύετε κυρίως στο ψάρεμα με σιλικόνες και πλάνους.

Η ποιότητα του αλλά και τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά που του επιτρέπουν να δουλεύει άψογα τις σιλικόνες αλλά και τα πλανάκια. Η τεχνοτροπία κατασκευής αλλά και το blank της Ιαπωνικής Toray έχουν δώσει στην νέα αυτή σειρά καλαμιών λεπτότερες κωνικότητες, χωρίς να υστερούν σε δύναμη καθώς και X-Fast συμπεριφορά η οποία δίνει περισσότερο νεύρο στη κορυφή του καλαμιού.

NanoPOWER-XT60

Στο γραφίτη των καλαμιών έχουν χρησιμοποιηθεί NanoPower που έχουν εμποτιστεί από την ιαπωνική Toray:

 • 30 εκατ PSI υψηλότερη ακαμψία γραφίτη από το βασικό υλικό κατασκευής
 • 24 εκατ PSI ενίσχυση γραφίτη στον πυρήνα και το μεσαίο τμήμα του καλαμιού

Η ολοκλήρωση της κατασκευής γίνεται από τα υψηλότερης ποιότητας πρόσμιξη εποξεικού γυαλιού (περίπου 10% της συνολικής μάζας ) μειωμένης περιεκτικότητας σε ρητίνες.

Ένας άλλος όμως βασικός παράγοντας που τέθηκε υπόψιν κατά την δημιουργία του καλαμιού ήταν το όσο δυνατόν χαμηλό κόστος απόκτησης ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στην μεσαία οικονομική κατηγορία.

Χάρη στη νανοτεχνολογία τα οφέλη είναι :

 • Βάρος λιγότερο αναλογικά με την δύναμη και μήκος από τα συνηθισμένα
 • Επιμέρους στρώματα πιο στενά κολλημένα μεταξύ τους
 • Περιέχουν λιγότερο εποξική ρητίνη, χάρις τη χρήση τεχνολογίας CGT
 • Είναι πιο επαναλαμβανόμενη στη γραμμή παραγωγής
 • Είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν κρυφά ελαττώματα.

Το σκεπτικό ήταν να μην γίνουν εκπτώσεις στην δύναμη και στην συμπεριφορά δηλαδή στο ψάρεμα αλλά στα περιφερειακά υλικά του καλαμιού, αντικαθιστώντας τα όμως με εξίσου καλές ποιοτικά λύσεις απλά όχι τόσο επώνυμες στο ευρύ κοινό.

nanapower_paroys2Το καλάμι διατίθεται σε εκδόσεις με c.w 10-35 γραμμάρια και c.w 14-42 γραμμάρια, σε δυο μήκη 2,60μετρα και 2,75 μέτρα για κάθε c.w.. Και αφού μιλάμε για σιλικόνες, ένα σημαντικό θέμα είναι το μήκος της λαβής το οποίο θα πρέπει να είναι κοντό ώστε να βοηθάει στα jerks. Στα μοντέλα με μήκος 2,60 μέτρα, η λαβή έχει μήκος 30 εκατοστά και αυξάνεται κατά 2,5 εκατοστά στα μοντέλα με μήκος 2,75 μέτρα.

nanapower_paroys4

Συστατικά της σειράς NanoPower είναι:

 • Οδηγοί από κράμα αλουμινίου για αυξημένη αντοχή
 • IPS τύπου βάση μηχανισμού
 • Λαβή που καλύπτεται με φελλό κατηγορίας ΑΑ (Premium)
 • Δύο συστατικών, εποξειδικό βερνίκι για αντοχή στον χρόνο
 • Gudebrod δεσίματα

 

Οι εννέα άριστης ποιότητας SeaGuide XO-GH οδηγοί που φέρουν τα NanoPower, έχουν 20% λιγότερο βάρος από τους κλασικούς οδηγούς των άλλων καλαμιών του εμπορίου καθώς και το νέο ισχυρό πόδι και τo πολύ καλό δαχτυλίδι που το καθιστούν κατάλληλο για ψάρεμα με νήμα.

nanapower_paroys5

Ως βασικές παραδοχές της σειράς NanoPOWER έχουμε :

 • Πολύ γρήγορη δράση (X – Fast)
 • Προοδευτική δράση κάτω από το φορτίο, τα οποία εγγυώνται βέβαιη, άνεση στην μάχη και το υψηλό ποσοστό επιτυχίας στην ασφαλή τοποθέτηση του ψαριού στην απόχη
 • Μείωση της διαμέτρου του καλαμιού
 • Μοναδική ενίσχυση στην ένωση των στελεχών και το butt του καλαμιού
 • Ευαισθησία της κορυφής πέρα από τα συνηθισμένα.

Η βάση μηχανισμού είναι Dragon IPS και το θετικό της είναι ότι βιδώνει γερά από κάτω προς τα πάνω και σε συνδυασμό με τον πορτογαλικό φελλό ΑΑ ποιότητας, δημιουργούν μια τέλεια αίσθηση καθ όλη την διάρκεια του ψαρέματος. Για να χαμηλώσει το κόστος έχει επιλεχθεί η σύνδεση put over αντί για το spigot, μια επιλογή που δεν αλλάζει κάτι δραματικά στο ψάρεμα μας.

nanapower_paroys1Όμως η τιμή του από 120 ευρώ, πραγματικά δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Σε αυτήν την κατηγορία, το NanoPower έχει πετύχει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Μιλάμε για ένα καλάμι που έχει προοδευτική παραβολή υπό φορτίο, δίνοντάς μας μεγαλύτερο έλεγχο στη μάχη με το ψάρι, άνετη και ευρεία ρίψη τεχνητών και υψηλή ευαισθησία στη κορυφή που μας μεταφέρει με λεπτομέρεια τις κινήσεις των τεχνητών μας!

nanapower_paroys3Αυτός ήταν στόχος και πια έχουμε στην διάθεση μας ένα καλάμι για σιλικόνες και πλανάκια, κάτι που έλειπε από την αγορά! Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι η Dragon είναι από τις λίγες εταιρείες που δίνει δυο χρόνια εγγύηση στα καλάμια της και συνεπώς αυτό ισχύει και για το NanoPower!!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou

Categories: Καλάμια

About Author

Μανώλης Αρβανίτης

Ο Μανώλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χίο οπότε από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με το ψάρεμα όπως άλλωστε κάθε σωστός νησιώτης. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται φανατικά με το spinning αλλά έχει περάσει από όλες τις τεχνικές ψαρέματος τόσο από το σκάφος όσο και από την ακτή, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες. Το μεράκι του όμως για το spinning τον έχει κάνει να είναι από τους πιο ενεργούς spinners του νησιού με αποτέλεσμα να ανοίγει δρόμο στην τεχνική. Όλες αυτές τις γνώσεις θα μοιραστεί μαζί μας ώστε να μην μείνουν μόνο στο νησί της Χίου αλλά να μεταλαμπαδευτούν σε όλη την Ελλάδα. Ο Μανώλης ανήκει στο Dragon Team Hellas και θα αρθρογραφεί για τα προίοντα της εταιρείας.