Νήμα Magnum Χ4 της Dragon : Μια τίμια επιλογή!

Νήμα Magnum Χ4 της Dragon : Μια τίμια επιλογή!

Ποιος από εμάς δεν έχει μπει, κάποια στιγμή, στην διαδικασία αναζήτησης ενός κατάλληλου νήματος που θα συνδυαστεί άψογα με τον μηχανισμό της αγαπημένης τεχνικής που μπορεί να είναι το LRF, το Spinning, το Shore Jigging ή το Eging;

Μία πρόταση της εταιρίας Dragon στην κατηγορία νημάτων ψαρέματος ακούει στο όνομα Magnum x4 και αποτελεί μία πολύ οικονομική αλλά αξιόπιστη λύση σε αυτόν τον προβληματισμό μας, που δεν θα περάσει απαρατήρητη στην «Ελλάδα της κρίσης» αφού δεν θα χρειαστεί να βάλουμε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη μας…

magnum4x_1Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα νήμα που αποτελείται από τέσσερις κλώνους που η πλέξη τους έγινε με την νέα τεχνολογία High Perfomance PE. Αυτό του προσφέρει μία σειρά πλεονεκτημάτων όπως η μεγάλη αντοχή στους κόμπους, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο στην τεχνική του spinning λόγο των πολυάριθμων ρίψεων που πραγματοποιούμε αλλά θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους και σε μία δυνατή μάχη με ένα μεγάλο αρπαχτικό.

magnum4x_2Αλλά πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι προσδίδει στο νήμα μία «μεταξένια» υφή, του δίνει μηδαμινή απορροφητικότητα νερού κατά την διάρκεια του ψαρέματος μας, πολύ καλό castabillity δηλαδή την δυνατότητα να στέλνουμε το τεχνητό μας σε μεγάλες αποστάσεις και τέλος το κάνει να πλησιάζει σε ικανοποιητικό βαθμό την στρογγυλή διατομή, αποφεύγοντας έτσι τους όποιους ενοχλητικούς θορύβους κατά την διάρκεια της ρίψης αλλά το κυριότερο… καλό τύλιγμα στην μπομπίνα του μηχανισμού! Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι κατασκευάζεται στην Ιαπωνία (Made in Japan), καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα τετράκλωνο νήμα με χαρακτηριστικά που μπορούν να ξεπεράσουν πολλά νήματα αντίστοιχης αλλά και πιο ακριβής τιμής!

magnum4x_3Το Magnum x4, η εταιρία Dragon το διαθέτει σε δύο χρωματισμούς απαλό γκρι και σε Fluo κίτρινο. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του, είναι ότι δεν ξεβάφει, σε αντίθεση με πολλά ακριβότερα νήματα τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις «βάφουν» το line roller του μηχανισμού μας και τα δαχτυλίδια του καλαμιού μας.

magnum4x_4Θα το βρείτε σε συσκευασίες των 150 και 300 μέτρων ενώ πάνω στο κουτί αναγράφονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες όπως διάμετρος, αντοχή σε κιλά, προέλευση και υλικό κατασκευής. Το Magnum x4 διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία διατομών και αντοχών που ξεκινάνε από 0,08 mm και καταλήγουν σε 0,25 mm. Ενδεικτικά οι αντοχές του σε κιλά είναι για το 0,08 mm- 6.00 kg και για το 0,25 mm – 22.70 kg!

pelagos9 Αυτή η ποικιλία είναι ικανή να καλύψει αρκετά από τα παρακλάδια του Spinning, όπως Ultra Light Spinning – HRF μέχρι και Shore Jigging και γενικά όπου χρησιμοποιούμε νήμα, από ακτή αλλά και σκάφος. Στην ελληνική αγορά θα βρείτε όλα τα μεγέθη από 0,08 mm έως και 0,25 mm και αν θα θέλαμε να σας δώσουμε ένα μπούσουλα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το 0,08 είναι κατάλληλο για LRF και Eging, το 0,10 & 0,12 για spinning σε καλάμια με c.w. μέχρι 10-30 γρμ., το 0,12 & 0,14 για c.w. μέχρι 10-50 γρμ. και από εκεί πάνω αρχίζουν τα νούμερα που έχουν χρησιμότητα για πιο βαριές “δουλειές”. Όλα αυτά είναι σχετικά και ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και ανάγκες στο ψάρεμα οπότε θεωρήστε τις προτάσεις μου σαν την μικρότερη διάμετρο που μπορείτε να βάλετε.

magnum4x_6

Επίσης, είναι κατάλληλο να προσαρμοστεί σε όλους τους τύπους μηχανισμών – καλαμιών, εφόσον έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές να διαχειριστούν κατάλληλα ένα νήμα. Θα κλείσουμε με το πιο δυνατό ατού του Magnum x4, που δεν είναι άλλο από την τέλεια σχέση που έχει η τιμή με την ποιότητα του!! Με την πρώτη κιόλας επαφή μαζί του, θα σας καταπλήξει!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou

About Author

Γιώργος Μπούκης

Ο Γιώργος ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την τεχνική του spinning και τα παρακλάδια της. Σε αυτά τα χρόνια αποκόμισε πολλές εμπειρίες με αξιόλογους αντιπάλους και διαφορετικές συνθήκες ψαρέματος. Στο site μας τον ενδιαφέρει να παρουσιάσει με ένα διαφορετικό τρόπο τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε εσάς, με άρθρα και βίντεο, ώστε να δείτε το spinning μέσα από την ματιά του νέου ενθουσιώδους ψαρά. Έχει αρθρογραφήσει στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με πολύ επιτυχία καθώς διαθέτει και το δικό του κανάλι στο youtube. Το ψάρεμα για τον Γιώργο είναι ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή του. Είναι field tester της ιαπωνικής εταιρείας Blue Blue για την Ελλάδα.