Μπράβο Μανώλη!!

Μπράβο Μανώλη!!

Από πολύ παλιά κοίταγα καταλόγους και περιοδικά του εξωτερικού και πάντα θαύμαζα τους ψαράδες που άνηκαν σε εταιρείες και φοράγανε τα χρώματα και τα σήματα τους! Όταν έγινα και εγώ αρθρογράφος (μόλις 27 χρονών) πίστευα ότι κάποια στιγμή θα ζούσα και εγώ το όνειρο μου, παραμύθι για άλλους… 

 

Έπεσα όμως από τα σύννεφα πολύ απότομα, όταν μου είπαν πως στα ελληνικά περιοδικά -του τότε- απαγορεύεται ακόμα και η αναφορά σε ονόματα προϊόντων, πόσο μάλλον σε εταιρείες. Το σύστημα για χρόνια ήταν το ίδιο, μέχρι και την εμφάνιση του Lurebites.  Ακόμα και η συγγραφή ενός άρθρου ήταν πολλές φορές Γολγοθάς αφού έπρεπε να γράφω γενικά π.χ. minnows, λες και όλα τα minnows ήταν ίδια ή έκαναν την ίδια δουλειά. Έγραφα ότι “σε ρηχά νερά διαλέγουμε minnow με μικρή γλώσσα”, γενικά και αόριστα δηλαδή, ενώ εγώ ήθελα να γράψω ότι “στα ρηχά νερά τα μόνα minnows που έρχονται σχεδόν στην επιφάνεια ήταν τότε το Daiwa Shoreline και το Bassday Log Surf”. Το όλο “παιχνίδι” ήταν πως ο αρθρογράφος πρέπει να είναι “αντικειμενικός”, λες και όλοι αυτοί οι χιλιάδες του εξωτερικού είναι πουλημένοι… Λες και αν υπάρχει αρθρογράφος που ανήκει σε μια εταιρεία και μιλάει μόνο για τα προϊόντα της, θα προσπαθήσει να σε παραπλανήσει… Πολύ έξυπνη ελληνική σκέψη! Να σε παραπλανήσει για να πουλήσει ευκαιριακά λίγα προϊόντα και μετά να μην έχει καμία αξιοπιστία οπότε να εκθέσει την εταιρεία του και φυσικά να χάσει την θέση του.

team_dragon_manolisΜόνο σε αυτήν την χώρα της μεγάλης αντικειμενικότητας και ακεραιότητας του Τύπου, ο αναγνώστης θέλει ανθρώπους να μην ανήκουν σε εταιρείες ή κόμματα ή οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα να έχουμε γεμίσει “αντικειμενικούς” που κάπου ανήκουν αλλά δεν μπορούν να το πουν. Στο καινούργιο Lurebites, πριν είκοσι μήνες, τόλμησα να οραματισθώ, Έλληνες αρθρογράφους που θα ανήκουν σε εταιρείες και θα πάνε τόσο καλά ώστε θα ακουστούν και έξω! Εκείνη την εποχή εκτός από δύο παλικάρια τον Γιώργο Βαρέλη και τον Άρη Δάσκαλο που εκπροσωπούσαν την εταιρεία Anglermania LTD, δεν υπήρχαν άλλοι. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που περιφέρονταν από εταιρεία σε εταιρεία, προσπαθώντας να τις εκπροσωπήσουν όλες αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Ξεκίνησα με παιδιά άγνωστα στο ευρύ κοινό και προσπάθησα να πείσω τις εταιρείες ότι έτσι είναι το σωστό, δηλαδή να έχουν τους δικούς τους ανθρώπους, την δικιά τους ομάδα. Εγώ ανάλαβα απλώς να εκπαιδεύσω αυτούς τους ανθρώπους και ένας από αυτούς ήταν ο Μανώλης Αρβανίτης από την Χίο. Ευτυχώς, έπεσε στα χέρια του Δημήτρη Ριζούλη που έχει ανοιχτό μυαλό σε αυτά τα θέματα και τον στήριξε πέρα από κάθε προσδοκία.

Katalog Dragon 2017-4Με την σειρά του ο Μανώλης έκανε μια τεράστια προσπάθεια, σε όλους τους τομείς, ώστε να μπορέσει να εκπροσωπήσει την εταιρεία Dragon στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε μόλις εφτά μήνες, σήμερα βρίσκεται επίσημα στον κατάλογο της εταιρείας ανάμεσα στους άλλους field testers της εταιρείας ανά τον κόσμο ως Team Dragon Greece!! Μπράβο στον Μανώλη!!! Εργάστηκε σκληρά και το αξίζει ενώ θέλω να τον ευχαριστώ δημόσια που με εμπιστεύτηκε. Όμως για μένα τα χίλια μπράβο ανήκουν κυρίως στον Δημήτρη Ριζούλη που χωρίς την στήριξη της εταιρείας του, τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί!!

rizoulis_banner_arthrou Μπορεί αυτή η διάκριση να φαίνεται μικρή σε κάποιους αλλά εμάς στο Lurebites, μας έμαθε πολλά… Είναι όραμα μας να δείξουμε στο εξωτερικό ότι δεν είμαστε αυτοί οι πρωτόγονοι που αραδιάζουν στην σειρά νεκρά ψάρια για να ταΐσουν την ματαιοδοξία τους. Είμαστε κάτι πολύ παραπάνω και αξίζουμε να μονοπωλήσουμε στο κάτω, κάτω της γραφής το ενδιαφέρον όλης της υφηλίου! Δεν είμαστε έτοιμοι βέβαια… Χρειάζεται δουλειά… Πολλά παιδιά θα βοηθήσουμε να το κάνουν αυτό πραγματικότητα ενώ κάποια ήδη προσπαθούν αυτή την στιγμή που μιλάμε. Ο Μανώλης όμως μας έδειξε τον δρόμο! Μπράβο του και πάλι!!

Categories: Editorial

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.