Καλαμαριέρες Evergreen Egi Bancho

Καλαμαριέρες Evergreen Egi Bancho

Οι καλαμαριέρες της Εvergreen με την ονομασία Egi Bancho αποτελούν μία ακόμη επιλογή στην κατηγορία των Ιαπωνικών Egi ανώτερης ποιότητας. Η συγκεκριμένη σειρά ενσωματώνει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, που είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα καλύψουν στο έπακρο όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις του ψαρά των κεφαλόποδων με την τεχνική του Eging. Ας πάμε όμως να τις γνωρίσουμε καλύτερα…

Αρχικά να αναφέρουμε τα μεγέθη που περιλαμβάνει η σειρά, τα οποία είναι και εκείνα που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των ψαράδων δηλαδή 2.5, 3.0 και 3.5. Οι καλαμαριέρες της παρουσίασης είναι μεγέθους 2.5 και 3.0 με αντίστοιχο βάρος 11 και 15 γραμμάρια ενώ όσον αφορά τον ρυθμό βύθισης, χαρακτηρίζεται normal sinking δηλαδή κατάλληλες για γενική χρήση σε βυθούς με μέτριο ή και μεγαλύτερο βάθος.

bancho1Μία ακόμη επιλογή που παρέχει η Evergreen σε ορισμένους χρωματισμούς, είναι η εκπομπή φωτός UV, που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί “άσσος στο μανίκι” όταν τα καλαμάρια δεν πέφτουν με όρεξη πάνω στις απλές καλαμαριέρες μας και γενικώς είναι λιγότερο δραστήρια.

bancho3Για την ποιότητα κατασκευής της σειράς τα λόγια πραγματικά περιττεύουν, πράγμα που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την πρώτη κιόλας ματιά: Το σώμα είναι ντυμένο από παχιάς πλέξης πανί, στο κεφάλι έχουν τοποθετηθεί 3D φωσφορούχα μάτια, το αεροδυναμικά σχεδιασμένο έρμα είναι καλά κολλημένο πάνω στο σώμα ενώ στην ουρά έχουν τοποθετηθεί δύο σειρές ανοξείδωτα γκίνια που είναι από τα πιο αιχμηρά που έχω πιάσει ποτέ!

bancho5Επίσης καλά κολλημένα πάνω στο σώμα είναι και τα φτερά, που εξασφαλίζουν την σωστή ισορροπία της καλαμαριέρας μέσα στο νερό ενώ στην μύτη είναι ενσωματωμένο σταθερό κρικάκι και όχι στριφτάρι, αποτρέποντας το φαινόμενο της αποκόλλησης του μετά από ένα χρονικό διάστημα σκληρής χρήσης.

bancho2Όσον αφορά την πλεύση τους, είναι ιδανικές για ψάρεμα με πολλά jerks ώστε η καλαμαριέρα να κινείται δεξιά και αριστερά μέσα στο νερό. Αυτό επιτυγχάνεται από το σχήμα του έρματος και το στενό καλούπι του κεφαλιού. Τέλος οι επιλογές στο χρωματολόγιο είναι πάρα πολλές, με τους κωδικούς να ποικίλουν σε έντονους, φυσικούς αλλά και πιο ιδιαίτερους που σπάνια κανείς συναντά σε καλαμαριέρες.

bancho4Οι καλαμαριέρες Egi Bancho από την Evergreen αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη σειρά που συνδυάζει κορυφαία ποιότητα κατασκευής, απόδοση και λογικό κόστος απόκτησης. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

logo_biggame copy

About Author

Μωυσής Λιάσκος

Ο Μωυσής είναι βασικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του καινούργιου site μας Lurebites. Είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση σας σε ότι αφορά τα προϊόντα του αγαπημένου μας χόμπι και θα υπογράφει κάθε έρευνα, δοκιμή ή παρουσίαση που αναρτούμε. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας του τμήματος Μηχανολογίας και θα βοηθήσει με τις γνώσεις του στα τεχνικά θέματα που θα σας παρουσιάσουμε. Ασχολείται φανατικά με το ψάρεμα και ειδικά με τις τεχνικές του spinning, shore jigging και eging.