Seiryu Mini Jigs από την APIA

Seiryu Mini Jigs από την APIA

Το LRF κερδίζει συνεχώς έδαφος στην χώρα μας και για αυτό οι εταιρίες μας προσφέρουν όλο και περισσότερα τεχνητά δολώματα που απευθύνονται σε αυτήν την τεχνική. Η εταιρεία FishingTime αντιπροσωπεύει στην χώρα μας την γιαπωνέζικη APIA η οποία κατασκευάζει μεταξύ των άλλων μερικά από τα κορυφαία καλάμια για το LRF οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει η πρόταση της στα μικρά πλανάκια! 


Το όνομα αυτού “Seiryu Mini Jig” και πρόκειται για ένα πλανάκι το οποίο παράγεται σε τρία μεγέθη : 3, 6 και 10 γρμ… Προς το παρόν στην διάθεση μας είχαμε το μέγεθος των 10 γραμμαρίων που μπορεί να ψαρευτεί άνετα και με spinning εξοπλισμό αλλά στο μέλλον θα δοκιμάσουμε και τα άλλα διαθέσιμα μεγέθη. Πρόκειται για ένα σχετικά μεσόβαρο πλανάκι, με σώμα πεπλατυσμένο και ποιότητα πολύ καλή για τα δεδομένα της κατηγόριας.

sect01-pct

seiryu_apia4Το μεγάλο ατού του βρίσκεται στην μοναδική κίνηση του κατά την διάρκεια της βύθισης όπου δεν πρόκειται να αφήσει κανένα αρπαχτικό ψάρι αδιάφορο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει καμία κίνηση κατά την ανάκτηση. Είτε κατά την διάρκεια του jerk, είτε και απλώς με σταθερή ανάκτηση, η κίνηση του είναι εντυπωσιακή, κάνοντας το ένα πολυεργαλείο στα χέρια του έμπειρου ψαρά.

seiryu_apia2Πέρα από την κίνηση, οι γυαλιστερές ανταύγειες στα πλαϊνά δημιουργούν “flashing effect” κατά την πτώση τόσο ρεαλιστικό όσο τα λέπια ενός μικρού χτυπημένου ψαριού με αποτέλεσμα να διεγείρουν και να καλούν τα αρπαχτικά να το δαγκώσουν.

seiryu_apia6Την ρεαλιστική εμφάνιση έρχονται να συμπληρώσουν τα ρεαλιστικά μάτια, γεγονός που δίνει μεγάλη σημασία η εταιρεία σε όλα τα τεχνητά της. Επίσης, στο καλούπι του σώματος υπάρχει πρόβλεψη για ένα κόψιμο που να σχηματίζει τα βράγχια που υπάρχουν στο πίσω πλαϊνό του κεφαλιού ενός μικρού ψαριού!

seiryu_apia5Ένα άλλο θετικό είναι ότι προσφέρεται με ποιοτικό assist hook αλλά και επώνυμη σαλαγκιά της Owner, κάτι που δύσκολα συναντάς σε μικρό πλανάκι. Έτσι έχετε την δυνατότητα να το ψαρέψετε είτε με σαλαγκιά, είτε με assist ή ακόμα και με τα δύο, ανάλογα την προτίμηση σας. Όσον αφορά τους χρωματισμούς, αυτοί είναι 100% για θάλασσα και η γκάμα τους απαρτίζεται από οχτώ σχέδια.

seiryu_apia8Η γκάμα των αρπαχτικών ψαριών που απευθύνεται είναι πολύ μεγάλη τόσο σε αυτά που κινούνται στον βυθό, όσο και σε αυτά που κυνηγούν κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Κοκκάλια, μελανούρια, κυνηγούς και ζαργάνες είναι αυτά που θα δελεάσει αυτήν την εποχή αλλά ο χειμώνας έρχεται και θα σας εκπλήξει η χρησιμότητα του στα λαβράκια και άλλα πιο χειμωνιάτικα είδη.

Στον αφρό...

Στον αφρό…

.... και στον βυθό!

…. και στον βυθό!

Η APIA είναι μια εταιρεία που θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ιαπωνία και δεν έφτασε τυχαία εκεί… Δίνει σημασία ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, ακόμα και σε ένα ταπεινό πλανάκι που θα φέρει το όνομα της. Για αυτό το Seiryu Mini Jig ήρθε για να σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!! Δοκιμάστε το!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

logo_fishingtime

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.