Dragon LC-X LureControl

Dragon LC-X LureControl

Η νέα πρόταση της Dragon για το 2016 ήρθε για να ταράξει τα νερά! Ένα νέο καλάμι που απευθύνεται στις σιλικόνες και έχει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα καλάμια για σιλικόνες. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα soft baits ξέρουμε ότι τα αντίστοιχα καλάμια είναι ιδιαίτερα και φέρουν ειδικά χαρακτηριστικά για να μπορούν να αντεπεξέλθουν σωστά στον χειρισμό τους.

Dragon-CXT-LC-2Το Dragon LC-X LureControl έχει όλο το “πακέτο” και τα χαρακτηριστικά αυτά, τόσο λόγο ποιότητας – σχέση τιμής άλλα και της τεχνοτροπίας κατασκευής του! Τα LureControl ανήκουν στην νέα σειρά CXT της Dragon, που είναι η νέα μέθοδος κατασκευής παρόμοια με την CGT δηλαδή λιγότερες ρητίνες περισσότερο Carbon. Κατασκευάζονται από Toray Carbon κάτι που ανεβάζει την ποιότητα κατακόρυφα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών που πέτυχε η Dragon είναι η μικρότερη διάμετρος του blank καθώς και του βάρους άλλα ταυτόχρονα η αύξηση της αντοχής στην στατική υπερφόρτωση και στην δυναμική υπερφόρτωση. Κατά αυτόν τον τρόπο έχουμε καλάμια πιο δυνατά και ανθεκτικά με χαμηλό βάρος και προοδευτική δράση!

Dragon-CXT-LC-X_3Το butt τους είναι κοντό ώστε να μην μας εμποδίζει στα jerks που απαιτούν οι σιλικόνες ενώ είναι Fast Action και έχει δέκα οδηγούς Fuji Alconite KR. Η βάση μηχανισμού του αποτελείται από μεταλλικούς συνδέσμους για μεγαλύτερη ασφάλεια και το υψηλής ποιότητας EVA συμπληρώνουν τα κομμάτια του παζλ για ένα τέλειο καλάμι.

Dragon-CXT-LC-X_BΗ κατασκευή αυτή είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν σε πολύ ακριβά χειροποίητα καλάμια. Πλέον εκτός ότι έχει εφαρμοστεί στο LC-X LureControl θα συναντήσουμε αυτόν τον τρόπο κατασκευής και σε άλλα καλάμια της Dragon. Το LC-X LureControl είναι καλάμι δυο στελεχών και διατίθεται σε δυο μοντέλα με μήκος 2,52m και 2,65m και σε casting weight 4-21gr και 7-28gr, αντίστοιχα.

Dragon-CXT-LC-5


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:

rizoulis

About Author

Μανώλης Αρβανίτης

Ο Μανώλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χίο οπότε από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με το ψάρεμα όπως άλλωστε κάθε σωστός νησιώτης. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται φανατικά με το spinning αλλά έχει περάσει από όλες τις τεχνικές ψαρέματος τόσο από το σκάφος όσο και από την ακτή, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες. Το μεράκι του όμως για το spinning τον έχει κάνει να είναι από τους πιο ενεργούς spinners του νησιού με αποτέλεσμα να ανοίγει δρόμο στην τεχνική. Όλες αυτές τις γνώσεις θα μοιραστεί μαζί μας ώστε να μην μείνουν μόνο στο νησί της Χίου αλλά να μεταλαμπαδευτούν σε όλη την Ελλάδα. Ο Μανώλης ανήκει στο Dragon Team Hellas και θα αρθρογραφεί για τα προίοντα της εταιρείας.