Εκεί 121.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομες ψαριές! Εδώ;

Εκεί 121.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομες ψαριές! Εδώ;

Στην Ελλάδα φαίνεται εξωπραγματικό. Και όμως στην Μ.Βρετανία, στην χώρα του Brexit και των fish and chips, όχι μόνο είναι φυσιολογικό αλλά και το ζητούμενο από τους πολίτες της! Ποιό;  Μα η καταδίκη των παρανόμων.
Shane Barton 1

Η αστυνομία του Dorset λοιπόν συνέλαβε τον Shane Barton στο λιμάνι του Christchurch να ψαρεύει  παράνομα τον Μάιο του 2014. Μετά από συντονισμένες έρευνες από διάφορες υπηρεσίες υπολόγισαν να χρήματα που είχε αποκομίσει σε 104.147 λίρες (121.000 ευρώ). Στις 23 Ιουνίου 2016 δήλωσε ένοχος και του επιβήθηκε το ίδιο πρόστιμο, όπως επίσεις τρίμηνη φυλάκιση με δύο χρόνια αναστολή. Του κατέσχεσαν υλικά αξίας 5.000 λιρών και έχει τρείς μήνες να βρεί τα υπόλοιπα χρήματα. Αν δεν πληρώσει στην ώρα του, θα μπεί φυλακή για τρείς μήνες και  πάλι θα χρωστά τα χρήματα!
Image2

Κάθε σύγκριση με την θλιβερή Ελληνική πραγματικότητα είναι εκτός συναγωνισμού… Αραιά και που διαβάζουμε για την σύλληψη παράνομων ψαράδων. Ποτέ όμως δεν έχω διαβάσει για αν ήταν αυτοί οι άνθρωποι υπότροποι, δηλαδή αν το έχουν ξανακάνει οπότε το θέμα ξεπερνα τα όρια του έτυχε. Και κυρίως αν τα πρόστιμα όντως έχουν πληρωθεί ή αν είναι απλώς για τις ανακοινώσεις.

Πηγή : Dorset Police dorsetpolice

dorset.police.uk

Categories: Οικολογία

About Author

Γιάννης Κασάπογλου

Ο Γιάννης είναι ένας ψαράς που ασχολείται με τις τεχνικές του εγγλέζικου και του spinning τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι ο ψαράς που αναζητά την καταξίωση μέσα από την αρθρογραφία. Είναι ένας ψαράς σαν όλους εσάς με την διαφορά ότι θέλει να μοιραστεί το πάθος, το μεράκι, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκομίζει με την συστηματική ενασχόληση του με αυτές τις τεχνικές. Ένα άλλο πάθος του είναι η φωτογραφία καθώς έχει δουλέψει επαγγελματικά στο αντικείμενο. Ο συνδυασμός όλων αυτών τον οδήγησε στην δημιουργία του fishingingreek.blogspot.gr.