Μπράβο Χριστόφορε… International!

Μπράβο Χριστόφορε… International!

Με τον Χριστόφορο Ζάβρα γνωριζόμαστε από τόσο παλιά όσο με κανέναν άλλο αρθρογράφο του χώρου. Είμαστε τα δύο άκρα του ψαρέματος, αυτός των υψηλών τόνων και εγώ των χαμηλών τόνων, αλλά πάντα υπήρχε ανάμεσα μας φιλία και καλή πρόθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Εννοείται και τσακωμούς έχουμε ρίξει για τις διαφορετικές απόψεις μας αλλά ποτέ αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να χαλάσουμε την φιλία μας.

Ο λόγος που πάντοτε θα υπάρχει αυτή η φιλία είναι ένας και μοναδικός : ο Χριστόφορος είναι ειλικρινής και αληθινός άνθρωπος, όσο και ψαράς! Αυτό που θα δεις, αυτό είναι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω, ούτε σκοπιμότητες, ούτε πολιτικές, ούτε συμφέροντα. Δεν έχει πρόβλημα να σου πει ακόμα και αυτό που όλοι κρύβουν ενώ θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Είναι παθιασμένος με το ψάρεμα και τίποτα δεν του έχει χαριστεί. Τον θυμάμαι από έφηβο ακόμα να περνά μερόνυχτα δίπλα στην θάλασσα, περιμένοντας μια τσιμπιά και ποτέ δεν καταδέχτηκε να χρησιμοποιήσει τρόπους ανήθικους για να γράψει ένα άρθρο του.

zavras_italia10Αυτά έβγαζε, αυτά έβαζε στα περιοδικά και αυτά ήξερε, αυτά έγραφε. Με λίγα λόγια, αληθινός στην ζωή, αληθινός και στην αρθρογραφία. Για αυτό χάρηκα πολύ όταν μου έστειλε το εξώφυλλο του νούμερο ένα περιοδικού στην Ιταλία “Pesca da Terra” όπου φιγουράριζε ο ίδιος, κρατώντας μια συναγρίδα! Πραγματικά το άξιζε και για μένα άργησε πολύ (στα ‘λέγα στραβάδι…) να ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό. Ακόμα πιο πολύ όμως χάρηκα που πια ανήκει στην ομάδα μια μεγάλης εταιρείας, της ιταλική Maver.
zavras_13Παρακολουθώντας πολλά χρόνια τον έντυπο τύπο στο εξωτερικό, πάντα πίστευα ότι εμείς οι Έλληνες αν σοβαρευτούμε λίγο και ακολουθήσουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα φωτογραφίας, μπορούμε ακόμα και να μονοπωλήσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πάντα με καλή έννοια… Αλλά δυστυχώς οι πρακτικές των περιοδικών ψαρέματος, τα οποία υπηρετήσαμε για χρόνια, πάντοτε μας θεωρούσαν τα κορόιδα που πρέπει να γράφουν και να μην έχουν ποτέ καμία σχέση με τις εταιρίες, μήπως και τους φάμε μερίδιο του διαφημιστικού badget. Αντίθετα δηλαδή με το εξωτερικό, όπου οι αρθρογράφοι έχουν όλα τα κίνητρα να κάνουν πράγματα, μέσα από εταιρείες και να αποκομίσουν ψαρευτικές εμπειρίες απίστευτες.

zavras13Φαίνεται, όμως πως και εδώ αλλάζουν τα πράγματα με αρχή τον Χριστόφορο. Άρα, το εξώφυλλο αυτό είναι μια αρχή μόνο και εύχομαι σιγά, σιγά να ακολουθήσουν και άλλοι. Εμείς σαν Lurebites, καθιερώσαμε για πρώτη φορά την εταιρική αρθρογραφία στην ενημέρωση γύρω από το ψάρεμα με πολύ κόπο, καθώς η κοινωνία μας δεν ήταν έτοιμη να την δεχτεί και σίγουρα ούτε ακόμα είναι 100%. Για αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλοι τον Χριστόφορο που μας βοηθάει, ανοίγοντας δρόμο!! Να του ευχηθούμε τα καλύτερα και φυσικά να του στείλω δημόσια από εδώ και ένα προσωπικό μήνυμα : “Ρεμάλι… κάνε και κανά C&R!!! Εντάξει, το καταλάβαμε πια… Είσαι μεγάλος ψαράς!!! Όχι για εμάς… για την Ευρώπη ρε γαμώτο!!!“

Categories: Διάφορα

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.