1η Ψαρευτική Συνάντηση Spinning στην Ηγουμενίτσα

1η Ψαρευτική Συνάντηση Spinning στην Ηγουμενίτσα

Στις 22 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε από το κατάστημα ΑΠΟΔΡΑΣΗ και σε συνεργασία με την Anglermania trading, αποκλειστικού αντιπροσώπου της εταιρίας DUO σε Ελλάδα και Κύπρο, η 1η ψαρευτική συνάντηση Spinning στην Ηγουμενίτσα της Ηπείρου, που νομίζω είναι και η πρώτη πανελλαδικά, με απόλυτη επιτυχία.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε δυο διαφορετικές τοποθεσίες. Η πρώτη, για τους μικρότερους φίλους μας, μέσα στην πόλη στο λιμάνι, ενώ η άλλη για τους μεγαλύτερους λίγο πιο έξω. Η ώρα άφιξης των διαγωνιζόμενων ορίστηκε στις 6 το πρωί, ώστε να προλάβουμε το ξημέρωμα που σύμφωνα με τους διοργανωτές κάνουν την εμφάνιση τους τα κοκκάλια και τα σαφρίδια σε μεγάλους αριθμούς, μιας και αυτά τα είδη θα ήταν τα κύρια θηράματα μας.

Οι συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες

Αφού αναλύθηκαν οι κανόνες, απλοί στο σύνολο τους, ο καθένας ξεκίνησε για την ψαρεύτρα του για ένα ψάρεμα περίπου τριών ωρών. Στις λίγες αυτές ώρες ο κάθε διαγωνιζόμενος, ανάλογα τις γνώσεις του και την τύχη φυσικά, προσπάθησε να ξεκλειδώσει την τροφική λαιμαργία των θηραμάτων. Άλλος με Minnow άλλος με σιλικόνες και πλανάκια και άλλος με πιο πατροπαράδοτες τεχνικές όπως το buldo και τα χελάκια. Όλοι πάντως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, υποστηρίζοντας συνάμα και τις απόψεις τους.

Το αναμνηστικό δίπλωμα και τα μετάλλια

Το αναμνηστικό δίπλωμα και τα μετάλλια

Δυστυχώς τα ψάρια δεν ήταν πιστά στο ραντεβού τους, όπως γίνεται άλλωστε σε όλες σχεδόν τις ψαρευτικές συναντήσεις, ανεξαρτήτου τεχνικής. Παρόλα αυτά, το κέφι περίσσευε και τα λιγοστά ψάρια που βγήκαν ήταν αρκετά για να ανεβάσουν το αίσθημα του ανταγωνισμού στο κατακόρυφο.

Ο πρώτος νικητής

Ο πρώτος νικητής Σπύρος Μπάλιος

Ο δεύτερος νικητής

Ο δεύτερος νικητής Χρήστος Ζάβρας

Ο τρίτος νικητής

Ο τρίτος νικητής Βασίλης Αθανασίου

Προτού όμως αρχίσει η καταμέτρηση των αλιευμάτων, δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα, που έδωσαν μια νότα χαράς ιδιαίτερα στους μικρούς μας φίλους… και όχι μόνο.

igoum6

Τα δώρα του δεύτερου νικητή

Οι λίγες ώρες πέρασαν πολύ γρήγορα και η λήξη μας βρήκε ανυπόμονους, για τα αποτελέσματα σε αυτόν τον πρωτόγνωρο… αγώνα. Μετά το καθάρισμα της περιοχής από το σύνολο των διαγωνιζομένων, όλοι μαζεύτηκαν στο σημείο συνάντησης για την ανακήρυξη των νικητών.

Οι τρεις πρώτοι νικητές με τους διοργανωτές

Οι τρεις πρώτοι νικητές με τους διοργανωτές

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, με τους τρεις πρώτους νικητές να λαμβάνουν υπέροχα δώρα τόσο από τον Δημήτρη Κακαβάκη ιδιοκτήτη του καταστήματος ΑΠΟΔΡΑΣΗ, όσο και από τον υπεύθυνο πωλήσεων της Angler mania trading της DUO στην Ελλάδα Σπύρο Πουλημένο.

igoum8Μετά τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες που επιβάλλονται, η όμορφη συνάντηση έλαβε τέλος, με ψαρευτικές συζητήσεις σε καφέ της περιοχής και με την υπόσχεση όλων, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το ξανά επαναλάβουμε.

Basic RGB
Κλείνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και ελπίζω το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και άλλοι, μιας και στην τεχνική του Spinning οι ψαρευτικές συναντήσεις στην Ελλάδα απουσιάζουν παντελώς. Καιρός λοιπόν αυτό να το αλλάξουμε………

About Author

Χρήστος Ζάβρας

Ο Χρήστος ήρθε σε επαφή με το ψάρεμα πριν τριάντα πέντε χρόνια και από τότε δεν έλειψε ούτε στιγμή δίπλα από την γαλανή. Με τα χρόνια ήρθε και η εξέλιξη οπότε η συνεχή ενασχόληση του με τις τεχνικές Long casting, Surf Casting & Rock casting τον οδήγησε στην συμμετοχή του στα πρωταθλήματα για την ανάδειξη της εθνικής ομάδας παράκτιας αλιείας. Οι πρωτιές του εκεί τον ανέδειξαν επί δυο συνεχόμενες χρονιές (2008 και 2009) σε μέλος της εθνικής ομάδας με αποτέλεσμα να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο. Μετά από αυτή την διάκριση δεν έπαψε να ασχολείται με το αγωνιστικό ψάρεμα και συμμετείχε σε διεθνή τουρνουά τα οποία διοργανώνονται στην γείτονα χώρα Ιταλία. Σημαντική είναι και η αρθρογραφία του στα ελληνικά περιοδικά ψαρέματος καθώς έχει αρθρογραφήσει επί σειρά ετών στο περιοδικό “Ψαρεύω” καθώς και στο περιοδικό “Fishing Maniac” του οποίου ήταν από τα βασικά στελέχη. Πια διαμένει στα Ιωάννινα και εκτός από τις τεχνικές του casting, ασχολείται και με το spinning.