H-Bait από την APIA

H-Bait από την APIA

Η γνωριμία με τα τεχνητά της APIA συνεχίζεται, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι φίλοι της τεχνικής του spinning στην χώρα μας να μάθουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες τους, που τα κατατάσσουν ανάμεσα στα πιο πρωτότυπα τεχνητά στον κόσμο. Σειρά έχει λοιπόν το Η-Bait, που αποτελεί μια ακόμα πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των minnow με κάποιες όμως ξεχωριστές ιδιαιτερότητες που θα αναλύσουμε παρακάτω.


Αρχικά το μήκος του είναι 14 εκατοστά, με συνολικό βάρος 14 γραμμάρια και είναι slow floating πλευστότητας. Πρόκειται για τεχνητό τύπου shallow, δηλαδή με μικρό βύθισμα κατά την ανάκτηση που σύμφωνα με την εταιρία αυτό κυμαίνεται μεταξύ 20-40 πόντους νερό. Γενικά όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, τα λόγια περιττεύουν αφού μιλάμε για προϊόν της APIA άρα κατασκευής εξ’ ολοκλήρου στην Ιαπωνία.

HBAIT_03pinakas-hbaitΠιο αναλυτικά, το Η-Bait είναι ένα τεχνητό slim σιλουέτας, με εξαιρετικά αληθοφανές κεφάλι με βαθιά χαραγμένα βράγχια, 3D μάτια και ανάγλυφα σχηματισμένο στόμα. Οι σαλαγκιές που έχει εφοδιαστεί είναι δύο στον αριθμό, εξαιρετικής ποιότητας της εταιρίας Owner και πιο συγκεκριμένα η σειρά ST-46 νούμερο 6 που είναι κατάλληλες για χρήση στο αλμυρό νερό.

Ανάγλυφες λεπτομέρειες στο κεφάλι που δύσκολα συναντά κανείς σε τεχνητό μαζικής παραγωγής!

Ανάγλυφες λεπτομέρειες στο κεφάλι που δύσκολα συναντά κανείς σε τεχνητό μαζικής παραγωγής!

Θα παρατηρήσετε ότι η στενόμακρη γλώσσα είναι τοποθετημένη έτσι ώστε να σχηματίζει μια πιο ευρεία γωνία σε σχέση με το κεφάλι και ο λόγος είναι ο εξής: Το Η-Bait εσωτερικά δεν διαθέτει το κλασσικό σύστημα με τις μετακινούμενες μπίλιες αλλά το περισσότερο βάρος είναι σταθερά τοποθετημένο περίπου στα 1/4 του σώματος του τεχνητού, προς στην ουρά.

Παρατηρήστε τ

Παρατηρήστε τις έξι μπίλιες που βρίσκονται σταθερά φωλιασμένες στο πίσω μέρος του τεχνητού

Άρα αφού το βάρος δεν μετατοπίζεται μπροστά κατά την πλεύση, ο σχεδιασμός της γλώσσας πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να “μαζεύει” περισσότερο νερό κατά την ανάκτηση και να προσδίδει την απαιτούμενη ισορροπία του τεχνητού μέσα στο νερό.

HBAIT_05Το κέρδος είναι ότι βοηθάει τα μέγιστα ώστε το τεχνητό να πετάξει αρκετά μέτρα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η μακρινή ρίψη ενισχύεται επίσης και από την slim σιλουέτα του τεχνητού.

HBAIT_07Το Η-Bait θα ανταποκριθεί σε όλους τους τρόπους ανάκτησης με την κίνηση που κυριαρχεί να είναι το wobling με ταυτόχρονο rolling. Επίσης κατά την παύση της ανάκτησης, το τεχνητό λόγω της slow floating πλευστότητας του και της συγκέντρωσης του βάρους προς την ουρά, αναδύεται πολύ φυσικά με το κεφάλι να κοιτάει προς την επιφάνεια ενώ μόλις φτάσει σε αυτή το H-Bait στέκεται με το κεφάλι έξω από το νερό όπως ένα topwater τεχνητό!

HBAIT_01Η ιδιότητα του αυτή να αναδύεται φυσικά με το κεφάλι προς την επιφάνεια, το κάνει μοναδικό στην κατηγορία των minnow και φυσικά η πλεύση που προτείνεται είναι ανάκτηση με jerks και παύσεις! Το Η-Bait θα το βρείτε σε ποικιλία χρωματισμών για όλα τα γούστα, από τους φυσικούς μέχρι τους πιο… ιδιαίτερους που μας έχει συνηθίσει η APIA.

HBAIT_06Ένα εντυπωσιακό και συνάμα ξεχωριστό τεχνητό με ιδιαιτερότητες, που απευθύνεται κατά κύριο στο ψάρεμα του λαβρακιού σε ρηχά σημεία αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί εξίσου άριστα σε όλα τα άλλα είδη όπως το γοφάρι, ο λούτσος και η λίτσα. Ένας γερός… άσσος στο μανίκι μας ώστε να ξεγελάσουμε τα αρπαχτικά που κινούνται ακόμα και σε λίγα εκατοστά νερό!!

hbait_15


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:
logo_fishingtime

About Author

Μωυσής Λιάσκος

Ο Μωυσής είναι βασικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του καινούργιου site μας Lurebites. Είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση σας σε ότι αφορά τα προϊόντα του αγαπημένου μας χόμπι και θα υπογράφει κάθε έρευνα, δοκιμή ή παρουσίαση που αναρτούμε. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας του τμήματος Μηχανολογίας και θα βοηθήσει με τις γνώσεις του στα τεχνικά θέματα που θα σας παρουσιάσουμε. Ασχολείται φανατικά με το ψάρεμα και ειδικά με τις τεχνικές του spinning, shore jigging και eging.