Dragon Guide Select Cobra από την Dragon

Dragon Guide Select Cobra από την Dragon

Όπως είναι ήδη γνωστό σε όσους ασχολούνται με την τεχνική του spinning, είναι αδύνατο ένα και μόνο καλάμι να αντεπεξέλθει σε όλες τις παραλλαγές της τεχνικής και τις απαιτήσεις της. Θα χρειαστούμε εκ διαμέτρου αντίθετο εξοπλισμό π.χ. άλλο για το ψάρεμα του λαβρακιού και άλλο για την ντάσκα και των πελαγίσιων αρπακτικών.


Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστούμε ένα καλάμι με χαμηλό c.w. που να έχει δοθεί έμφαση στον καλό και εύκολο χειρισμό των τεχνητών ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα μας φανεί χρησιμότερο ένα πιο μακρύ καλάμι με υψηλότερο c.w. για μακρινότερες ρίψεις και με μεγαλύτερα αποθέματα δύναμης. Ένα τέτοιο καλάμι αφορά η παρούσα παρουσίαση, της εταιρίας Dragon με την ονομασία Guide Select Cobra.

cobra_1 pinakas_cobra1Ένα καλάμι που από την εμφάνιση του και την επαφή μαζί του, “φωνάζει” για σκληρή χρήση και απαιτητικά ψαρέματα! Ίσως είναι και το πιο δυνατό καλάμι της αγοράς στην κατηγορία του και απευθύνεται σε όσους κάνουν spinning βασιζόμενοι στην δύναμη του εξοπλισμού τους ή κάνουν spinning σε άγρια μέρη που η μάχη πρέπει να είναι σύντομη αλλά και σε όσους θέλουν να έχουν μαζί τους ένα καλάμι “τσαμπουκά” που θα καθαρίσει όταν τα πιο λεπτά εργαλεία δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα…

COBRA_10Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα δίσπαστο καλάμι με c.w. 18-50 γρμ., μήκους 2,75 μέτρα σε πλήρη ανάπτυξη ενώ το κλειστό μήκος μεταφοράς είναι 1,41 μέτρα. Από την πρώτη ματιά, αυτό που κάνει θετική εντύπωση είναι η slim σιλουέτα του που παραπέμπει σε καλάμια μικρότερου c.w.. Η ένωση των στελεχών γίνεται με την μέθοδο spigot που εγγυάται την δυνατή ένωση τους χωρίς να ολισθαίνουν.

Το spigot ασφαλίζει γερά τα δύο στελέχη

Το spigot ασφαλίζει γερά τα δύο στελέχη

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε την εξαιρετική ποιότητα άνθρακα που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του blank του καλαμιού το οποίο είναι ιαπωνικής προελεύσεως και πιο συγκεκριμένα της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας κατασκευής blank TORAY!

To "Made in Japan" είναι άλλος ένας λόγος να εμπιστευτείτε την Dragon

To “Made in Japan” είναι άλλος ένας λόγος να εμπιστευτείτε τo Cobra της Dragon

Αυτή η συνεργασία είναι πολύ σημαντική και δίνει πόντους στο καλάμι καθώς ακόμη και ο ιαπωνικός ανταγωνισμός, σε αυτήν την κατηγορία τιμής απόκτησης, επιλέγει κυρίως blank κατασκευασμένα στην Κίνα. Πολύ θετικό για την ευρωπαϊκή αγορά και ιδιαίτερα για την Dragon!

Οι οδηγαί του καλαμιού είναι Fuji Alconite και δέκα στον αριθμό

Οι οδηγοί του καλαμιού είναι Fuji Alconite και δέκα στον αριθμό

Κατά μήκος του blank έχουν τοποθετηθεί δέκα μονής στήριξης οδηγοί Fuji Alconite που παρέχουν ικανοποιητική ευαισθησία, ακρίβεια, ισορροπία και ικανότητα ρίψης. Επίσης της εταιρίας Fuji, είναι και η βάση μηχανισμού, που προσφέρει ασφαλή στήριξη χωρίς τζόγους ενώ σφίγγει με φορά προς τα πάνω.

Η θέση μηχανισμού έχει την ιδιαίτερη τεχνολογία Resonance System για άμεση μεταφορά της κίνησης του τεχνητού μας

Η θέση μηχανισμού έχει την ιδιαίτερη τεχνολογία Resonance System για άμεση μεταφορά της κίνησης του τεχνητού μας

Όσον αφορά την λαβή είναι τύπου split, με μετρημένο μήκος τα 32 εκατοστά από εκεί που τελειώνουν οι βόλτες της βάσης στήριξης, μήκος τέλειο για την χρήση του καλαμιού. Μία νέα τεχνολογία που ενσωματώνει η λαβή του Guide Select Cobra ακούει στο όνομα Resonance System: Εξωτερικά η λαβή δεν είναι κατασκευασμένη από μαλακό πλαστικό ή φελλό, όπως τα περισσότερα καλάμια spinning, αλλά είναι από νέας γενιάς γραφίτη.

Επιπλέον το εσωτερικό του blank της λαβής έχει δυναμώσει με την χρήση ενός σωλήνα με την ονομασία resonance tube

Επιπλέον το εσωτερικό του blank της λαβής έχει δυναμώσει με την χρήση ενός σωλήνα με την ονομασία resonance tube

Επιπλέον το εσωτερικό του blank της λαβής έχει δυναμώσει με την χρήση ενός σωλήνα με την ονομασία resonance tube. Αποτέλεσμα του Resonance System σύμφωνα με την εταιρία, είναι η απίστευτη μεταφορά των δονήσεων κατά την πλεύση των τεχνητών στο νερό, ενώ και το παραμικρό χτύπημα του αρπαχτικού μεταφέρεται ακαριαία στον ψαρά! Δηλαδή για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, ο συνδυασμός της νέας γενιάς γραφίτη στην λαβή και η προσθήκη του resonance tube στο εσωτερικό της λαβής αυξάνει κατά πολύ την λήψη πληροφοριών κατά το ψάρεμα όπως τις δονήσεις του τεχνητού ή ακόμα και κάποιου πονηρού τσιμπήματος ενός ψαριού.

Η δράση του καλαμιού είναι extra fast, ικανή να ανταπεξέλθει σε μάχες με αξιόλογους αντιπάλους

Η δράση του καλαμιού είναι extra fast, ικανή να ανταπεξέλθει σε μάχες με αξιόλογους αντιπάλους

Κατά τα άλλα η δράση του καλαμιού είναι καθαρή extra fast με σχεδόν ακαριαία επαναφορά, ιδανική δηλαδή για την χρήση μεσαίων και μεγάλων minnow αυξημένου βάρους και όγκου, vibration τεχνητών, sinking pencils και πλάνων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πολύ υψηλής κατασκευαστικής ποιότητας καλάμι, που αποπνέει μεγάλη αίσθηση στιβαρότητας ενώ το συνολικό βάρος του ανέρχεται στα 191 γραμμάρια.

Το χρήσιμο αλλά και απαραίτητο κρικάκι για το τεχνητό ή τον πλάνο μας

Το χρήσιμο αλλά και απαραίτητο κρικάκι για το τεχνητό ή τον πλάνο μας

Χρήσιμο αξεσουάρ του καλαμιού είναι το κρικάκι πάνω από την βάση του μηχανισμού. Σε αυτό μπορούμε να κρεμάσουμε το τεχνητό ή τον πλάνο και να μεταφερθούμε σε όποιο σημείο θέλουμε χωρίς να ανησυχούμε μήπως… πιαστούμε εμείς αντί για το ψάρι! Ειδικά όσοι αναζητάτε παλαμίδες, μανάλια, συναγρίδες και κυνηγούς στα βράχια, θα σας είναι απαραίτητο…

COBRA_13Κλείνοντας, η σειρά Guide Select της Dragon εκτός του Cobra μοντέλου που παρουσιάσαμε περιλαμβάνει άλλα εφτά μοντέλα με ποικίλα μήκη και c.w. τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν άψογα στις συνθήκες και απαιτήσεις του κάθε ψαρά! Τα καλάμια της σειράς συνοδεύονται από θήκη προστασίας βελούδινης υφής.

COBRA_9Σημαντικό επίσης είναι ότι η Dragon παρέχει εγγύηση διάρκειας δύο ετών για τα συγκεκριμένα καλάμια της σειράς. Επιστρέφοντας όμως στο Cobra, πρόκειται σίγουρα για πραγματικό “εργαλείο” που του ταιριάζουν τα δύσκολα και είναι ικανό να αναδειχθεί νικητής κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο!

Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

rizoulis

Rizoulis Sport Fishing

3χλμ Αγιάς-Λάρισας

Αγιά Λάρισα Τ.Κ. 40003

Email : [email protected], Τηλ.: 24940 22764, FAX: 24940 24055, Κινητό: 6973032014

Categories: Καλάμια

About Author

Μωυσής Λιάσκος

Ο Μωυσής είναι βασικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του καινούργιου site μας Lurebites. Είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση σας σε ότι αφορά τα προϊόντα του αγαπημένου μας χόμπι και θα υπογράφει κάθε έρευνα, δοκιμή ή παρουσίαση που αναρτούμε. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας του τμήματος Μηχανολογίας και θα βοηθήσει με τις γνώσεις του στα τεχνικά θέματα που θα σας παρουσιάσουμε. Ασχολείται φανατικά με το ψάρεμα και ειδικά με τις τεχνικές του spinning, shore jigging και eging.