Delta Beachcaster από την Total Fishing Gear

Delta Beachcaster από την Total Fishing Gear

Η Total Fishing Gear είναι μια αγγλική εταιρεία κατασκευής και σχεδιασμού ψαρευτικού εξοπλισμού τόσο για γλυκά νερά όσο και για την θάλασσα. Έχει ως field testers των προιόντων της διακεκριμένους ψαράδες-ρίπτες όπως ο πολύ γνωστός σε όλους μας Alan Yates για την θάλασσα και ο Dave Lane στα γλυκά νερά. Με την σειρά Delta Beachcaster η εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα στους ψαράδες που ασχολούνται με το Heavy casting στην χώρα μας να αποκτήσουν ένα καλάμι με μεγάλη δύναμη, λεπτό butt και συνάμα πολύ καλή ένδειξη της τσιμπιάς. Με λίγα λόγια το ιδανικό καλάμι!

Η σειρά αποτελείται από τέσσερις εκδόσεις. Η μια από αυτές προορίζεται για χρήση με fixed μηχανισμό και έχει χαρακτηριστικά : μήκος 3,96 μέτρα (13′) & casting weight 140-200 γρμ. (5-7 oz).  Οι υπόλοιπές εκδόσεις προορίζονται για χρήση με multi μηχανισμό, εκ των οποίων οι δύο αφορούν δίσπαστα καλάμια κάτι που θέλουμε στην τεχνική του Heavy Casting. Αυτά έχουν και τα δύο casting weight 115-230 γρμ. (4-8 oz) με αντίστοιχα μήκη 3,96 μέτρα (13′) και 4,26 μέτρα (14′). Η τέταρτη έκδοση του μοντέλου Delta Beachcaster είναι το αγαπημένο καλάμι του Alan Yates -όπως λέει κι ο ίδιος- το οποίο είναι τρίσπαστο με μήκος 4,87 μέτρα (16′) και casting weight 115-230 γρμ. (4-8 oz) για χρήση μηχανισμού multi.

tfgear1
pinakas_specs_tfgear

Η παρουσίαση αυτή αφορά την δίσπαστη έκδοση του μοντέλου Delta Beachcaster με μήκος 3,96 μέτρα και casting weight 115-230 γρμ.. Σε αντίθεση με άλλα καλάμια στην ίδια κατηγορία τιμής έχει πολύ δύναμη σε όλο το μήκος και σχετικά μικρή  διάμετρο butt λόγω της χρήσης  Nano Technology κατά την κατασκευή του blank.

tfgear4 Το καλάμι ψαρεύεται στην Αγγλία με τεχνικές βολές OTG και Pentulum με βαρίδι 175gr + δόλωμα και έχει τις καλύτερες επιδόσεις για την κατηγορία του.

tfgear5 Η εξαιρετική ένδειξη τσιμπιάς οφείλεται στην μασίφ carbon μύτη, η οποία θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ακόμη και τις μικροτσιμπιές, να καρφώσουμε την κατάλληλη στιγμή και να παλέψουμε με άνεση τον οποιοδήποτε αντίπαλο γιατί πιστέψτε με το καλάμι είναι απλά… άθραυστο!

tfgear8 Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλαμιού η σύνδεση των στελεχών είναι τύπου Spigot για μεγάλη αντοχή στην ένωση. Είναι ζυγισμένο καλάμι και όχι μπροστόβαρο κάτι που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση.

tfgear7 Επίσης υπάρχει ισορροπημένη αύξηση της διατομής από την μύτη στο butt. Κάτι ακόμα είναι ότι διαθέτει ιαπωνικό θερμοσυστελόμενο τύπου “Χ” και μετακινούμενη βάση με σταθερό κράτημα του μηχανισμού.

tfgear3tfgear6Είναι εφοδιασμένο με οχτώ οδηγούς διπλής στήριξης τύπου Slick SIC που βοηθούν ώστε να πετύχουμε μακρινές ρίψεις ενώ είναι παράλληλα κατάλληλοι για χρήση νήματος.

tfgear2 tfgear9 Το βάρος του είναι πολύ λογικό στα 820 γρμ. και το μήκος του κλειστό είναι 2.15 μέτρα. Αυτά ήταν όσα μπορούσαμε να πούμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλαμιού το οποίο υπενθυμίζω είναι τύπου casting δηλαδή κατάλληλο για multi μηχανισμούς. Στην χώρα μας τέτοιου τύπου καλάμια είναι σπάνια και ειδικά στην οικονομική κατηγορία δεν πρέπει να υπάρχει άλλο οπότε αυτό είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό του DELTA Beachcaster.

tfgear10Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι το καλάμι αυτό είναι ένα καλάμι το οποίο θα σας βάλει στο κόσμο του Heavy Casting εφόσον θέλετε να δοκιμάσετε την σιγουριά που προσφέρει ένας multi μηχανισμός. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για το πρώτο σας καλάμι για τέτοια χρήση αλλά οι επιδόσεις του μπορεί να σας κάνουν να το κρατήσετε για πάντα!

logo_fishingforfun

Categories: Καλάμια

About Author

Γιάννης Τσίντσης

Τον Γιάννη τον κέρδισε από την αρχή ένα και μόνο είδος ψαρέματος, αυτό που έχει να κάνει με μεγάλα ζωντανά δολώματα δηλαδή το Heavy Casting στην σημερινή του μορφή. Ξεκίνησε το 2007 να ανακαλύπτει τα μυστικά και τις στιγμές αδρεναλίνης απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, ψαρεύοντας τότε με καρούλια. Με τις άλλες τεχνικές έχει ασχοληθεί με το casting αλλά και με όλες όσες μπορούν να του εξασφαλίσουν το πολυπόθητο ζωντανό δόλωμα για το κύριο ψάρεμα του. Είναι ένας ψαράς ο οποίος παρόλο το μικρό της ηλικίας του έχει ψαχτεί πάρα πολύ ώστε να εξελίξει το ψάρεμα του, ακόμα και σε θέματα όπως η σωστή συντήρηση των ζωντανών, η μεταφορά τους κ.α.. Θα μας μεταφέρει τις γνώσεις και εμπειρίες του τόσο σε τεχνικά όσο και σε ψαρευτικά θέματα.