Νέοι μηχανισμοί για το 2016 από την Milo

Νέοι μηχανισμοί για το 2016 από την Milo

Ήρθαν στην χώρα μας οι νέοι μηχανισμοί για το 2016 της ιταλικής εταιρείας Milo με σαφή προσανατολισμό στην οικονομική κατηγόρια αλλά με γνώμονα την σωστή απόδοση και την ανάλογη ποιότητα. Αυτό όμως που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η εμφάνιση τους που παραπέμπει σε ακριβότερους μηχανισμούς με προσεγμένα χερούλια και μανιβέλες, περίτεχνες αλουμινένιες μπομπίνες καθώς και όμορφους συνδυασμούς χρωμάτων.

Οι περισσότεροι νέοι μηχανισμοί απευθύνονται στους λάτρεις του εγγλέζικου και του bolognese για αυτό έχουν ρηχές μπομπίνες και φυσικά έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο σωστό τύλιγμα της πετονιάς αλλά και το χαμηλό βάρος. Επίσης τα φρένα, έχουν γραμμική απόδοση με πολλές ρυθμίσεις και δύναμη παραπάνω από ικανοποιητική για τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων τεχνικών. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μοντέλα για το spinning, το eging και το LRF αφού ένας μηχανισμός κατάλληλος για εγγλέζικο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις τεχνικές. Όλοι οι μηχανισμοί κινούνται σε χαμηλά επίπεδα τιμής απόκτησης με μέσο όρο τα εξήντα ευρώ, γεγονός που τους κάνουν απαραίτητους για τα σημερινά δεδομένα… Ας ρίξουμε όμως μια πιο κοντινή ματιά σε αυτούς αν και δεν ξέρουμε ακόμα πια μεγέθη θα επιλέξει η εταιρεία να φέρει στην χώρα μας σε κάθε μοντέλο :


DIAN

dianΟ μηχανισμός αυτός είναι κατάλληλος για τις τεχνικές του light spinning, eging και LRF αλλά και για όλες τις match τεχνικές. Αποτελεί την πιο ακριβή πρόταση της εταιρείας ανάμεσα στους άλλους νέους μηχανισμούς και διαθέτει 8+1 ρουλεμάν, computer-balanced ρότορα, anti-twist line roller, ένα γραμμικό micro-adjustable μπροστινό φρένο, anti-reverse, χερούλι από ΕVA και Gear Ratio 5,2:1. Το σώμα είναι από γραφίτη και αλουμίνιο ενώ έχει βαφτεί σε μαύρο ματ χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες.

dian_pianakas
LUGH

lugh2Διαθέτει σώμα από γραφίτη και τιτάνιο ώστε να αντέξει στην φθορά από τα ψαρέματα μας στην θάλασσα και ο προσανατολισμός του είναι στο bolognese και το εγγλέζικο αλλά και στο ελαφρύ spinning και LRF. Το πρώτο πράγμα βέβαια που θα παρατηρήσετε και εσείς είναι το πολύ όμορφο πορτοκαλί χρώμα του σε συνδυασμό με πινελιές χρυσού και μαύρου! Κατά τα άλλα διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και συστήματα του παραπάνω μοντέλου DIAN όπως και την ίδια σχέση περιστροφής 5,2:1. Τέλος, διαθέτει ρηχή μπομπίνα αλουμινίου γεγονός που θα εκτιμηθεί από τους φίλους των light τεχνικών (bolognese, LRF, light spinning, eging κ.α.).

LUGH_pinakas


LIR

lirΤο LIR είναι ένας μηχανισμός που μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά με τον πορτοκαλί LUGH αλλά διαθέτει πιο βαθιά μπομπίνα και ένα παραπάνω ρουλεμάν. Αυτές οι διαφορές θα καλύψουν τις ανάγκες όσον θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά και περισσότερη ευχέρεια στο να χρησιμοποιούν τον μηχανισμό σε πολλές τεχνικές. Η εταιρεία τον προτείνει για spinning, ψάρεμα πέστροφας σε λίμνη, ledgering και για match τεχνικές με καλάμια ελαφριού και μεσαίου action (σκληρότητας). Στην μαύρη ματ εμφάνιση του, τις εντυπώσεις κερδίζουν οι carbon λεπτομέρειες εσωτερικά της αλουμινένιας μπομπίνας.

LIR_pinakas


CARMAN

carmanΤο CARMAN είναι η καθαρόαιμη πρόταση της εταιρείας για το spinning. Με σώμα από γραφίτη και τιτάνιο, ανάλογα το μέγεθος μπορεί να ψαρευτεί με ελαφρύ, μεσαίο και βαρύ εξοπλισμό. Άλλες χρήσεις που προτείνεται είναι το casting, το βαρύ bolognese και γενικά όπου θα χρειαστούμε ένα μηχανισμό για σκληρή χρήση. Διαθέτει 6+1 ρουλεμάν, γρήγορη περιστροφή 5,2:1, ομαλή λειτουργία, computer-balanced ρότορα, anti-twist line roller, micro-adjustable μπροστινό φρένο, unlimited anti-reverse αλουμινένια μανιβέλα με EVA χερούλι και cold-forged αλουμινένια μπομπίνα.

carnax_pinakas


KYUZO

kyozoΟ συγκεκριμένος μηχανισμός είναι ένας all around μηχανισμός με πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση! Διαθέτει σώμα από γραφίτη και αλουμίνιο, βαμμένο σε Total Black χρώμα με λακ αίσθηση στην αφή και μπομπίνα που μοιάζει σαν να είναι κατασκευασμένη στον… τόρνο! Διαθέτει 5+1 ρουλεμάν, computer-balanced ρότορα, anti-twist line roller, ΑVS guide system (Anti Vibro System), unlimited anti-reverse, αλουμινένια μανιβέλα με χερούλι foam (αφρώδες υλικό), και 5.1:1 gear ratio που εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία.

kyozo_pinakas


SHINO

shinoΤο SHINO κατασκευάστηκε με γνώμονα τα ψαρέματα με τις τεχνικές του spinning, εγγλέζικου και bolognese. Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι προσφέρει χωρητικότητα, κάτι ανάμεσα στην ρηχή μπομπίνα του LUGH και την βαθιά του LIR. Είναι ένας πιο στιβαρός μηχανισμός με πολύ καλό τύλιγμα και μικρότερη σχέση περιστροφής από τους άλλους στα 5,1:1. Η εμφάνιση του θα ήταν σχετικά απλή αν δεν υπήρχαν οι εντυπωσιακές κόκκινες λεπτομέρειες στην μπομπίνα και το σώμα να κάνουν αντίθεση με το μαύρο χρώμα και να τον κάνουν να “αστράφτει” από μακριά! Διαθέτει 9+1 ρουλεμάν, micro-adjustable μπροστινά φρένα, computer-balanced ρότορα, anti-twist line roller, S-Stroke guide system για τέλειο τύλιγμα, AVS (Anti Vibro System) guide system και αλουμινένια μανιβέλα με foam χερούλι.

shino_pinakas
Σε μία εποχή όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος αγορές, η Milo παρουσιάζει μια τίμια σειρά μηχανισμών low cost που όμως διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να μην κάνετε τις αντίστοιχες εκπτώσεις στο ψάρεμα σας. Στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και να δοκιμάσουμε κάποια από τα παραπάνω μοντέλα οπότε θα έχουμε και θα έχετε μια πιο πλήρη εικόνα!


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

arcofil_logo

Λεωφόρος Αμαρουσίου 15

Λυκόβρυση, Τ.Κ. 141 23

Αθήνα

Τηλ. 210 283 6809

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.