Καλάμι spinning S.R.C. Professional από την Milo

Καλάμι spinning S.R.C. Professional από την Milo

Είναι γεγονός ότι στο spinning, ένα και μόνο καλάμι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις διαφορετικές ανάγκες της τεχνικής που απαιτούν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον εξοπλισμό. Οπότε όσοι έχουν “κολλήσει” με την συγκεκριμένη τεχνική, η αγορά ενός δεύτερου ή και ενός τρίτου ακόμα καλαμιού, τους είναι απαραίτητη.Αυτό όμως συνεπάγεται και την επιπλέον σημαντική επιβάρυνση της τσέπης μας, που εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθιστούν στους περισσότερους από εμάς απαγορευτική την αγορά συμπληρωματικού ψαρευτικού εξοπλισμού.
SRC_1
Για αυτόν το λόγο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε το καλάμι της εταιρίας Milo με την ονομασία S.R.C Professional που φέρει την εξής ιδιαιτερότητα: Διαθέτει δύο διαφορετικά πάνω στελέχη (κορυφές) με διαφορετικό c.w. το κάθε ένα! Ας αναφερθούμε όμως λεπτομερώς στα στοιχεία του καλαμιού.

src_olokliropinakas_specs-SRCΑρχικά να αναφέρουμε ότι πρόκειται για δίσπαστο καλάμι με συνολικό μήκος 2,74 μέτρα. Η ένωση των στελεχών γίνεται με την μέθοδο spigot προσφέροντας σιγουριά και μέγιστο κράτημα των δύο στελεχών χωρίς να ολισθαίνουν.

SRC_12

Η ένωση spigot

Ο αριθμός των οδηγών κατά μήκος του blank είναι οχτώ στον αριθμό και είναι απλού τύπου αλλά με πολύ ιδιαίτερο σχέδιο ποδιού στους δύο μεγαλύτερους.

SRC_15

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των οδηγών

SRC_14

Οι οδηγοί που βρίσκονται στις μύτες των δύο στελεχών

Σε ότι έχει να κάνει με την βάση του μηχανισμού είναι κλασσικού τύπου, η οποία βιδώνει και συγκρατεί τον μηχανισμό με φορά προς τα πάνω.

SRC_8

Λαβή τύπου split

Η λαβή είναι τύπου split, δηλαδή με το blank του butt να εμφανίζεται ανάμεσα από την βάση του μηχανισμού και το τελείωμα της λαβής.

SRC_9

Το υλικό λαβής είναι από EVA

SRC_10

Το λογότυπο της εταιρίας στο τέλος της λαβής

Το υλικό στο κάτω μέρος της λαβής είναι από ΕVA, προσφέροντας σίγουρο κράτημα χωρίς να ξενίζει. Γενική εντύπωση είναι ότι πρόκειται για μια καλαίσθητη λαβή με όμορφες λεπτομέρειες να την απαρτίζουν.

SRC_11

Το μεταλλικό hook holder

SRC_6

Το λογότυπο της εταιρίας φιγουράρει και στην βάση του μηχανισμού

Η βάση μηχανισμού είναι απλού τύπου και βιδώνει από το κάτω μέρος. Επίσης στο καλάμι, πάνω από την βάση του μηχανισμού έχει τοποθετηθεί hook holder για το αγκίστρωμα των τεχνητών μας που χρησιμεύει όταν πρόκειται να μετακινηθούμε από το ένα σημείο στο άλλο. Τέλος, το συνολικό βάρος του καλαμιού είναι 180 γραμμάρια.

SRC_3

Τα αναγραφόμενα στοιχεία του καλαμιού για το κάθε στέλεχος ξεχωριστά

Πάμε όμως τώρα στα δύο εναλλακτικά πάνω στελέχη του καλαμιού. Το πρώτο στέλεχος έχει c.w. 6–28 γραμμάρια, με fast χαρακτήρα που κατατάσσει το καλάμι στην την μεσαία κατηγορία spinning δηλαδή ιδανικό για το ψάρεμα του λαβρακιού, του λούτσου, του γοφαριού, του καλαμαριού κ.α..

SRC_13

Με τα αρχικά γράμματα μπορεί ο spinner να ξεχωρίζει τα στελέχη

Η δεύτερη μύτη με c.w. 12–35 γραμμάρια και καθαρό extra fast χαρακτήρα, ανεβάζει ένα επίπεδο τα αποθέματα δύναμης του καλαμιού κάνοντας το ικανό να παλέψει μεγαλύτερους και ισχυρότερους αντιπάλους όπως παλαμίδες, καρβούνια, μανάλια κ.α.. Το κάθε στέλεχος στο κάτω μέρος, κοντά στην ένωση, αναγράφει ένα γράμμα για να μπορεί ο κάτοχος του να τα ξεχωρίζει εύκολα και να επιλέγει αυτό που του είναι χρήσιμο κάθε φορά. Το πρώτο με c.w. 6-28 αναγράφει το γράμμα Μ(medium) ενώ εκείνο με c.w. 12-35 αναγράφει το γράμμα MΗ (heavy).
SRC_2Κλείνοντας μπορούμε να πούμε ότι το S.R.C. Professional είναι ένα καλάμι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Αυτό που προσφέρει ουσιαστικά είναι δύο καλάμια spinning που καλύπτουν τις περισσότερες των περιπτώσεων, στην τιμή του ενός!

Θα το βρείτε εδώ :

arcofil_logo

Λεωφόρος Αμαρουσίου 15

Λυκόβρυση, Τ.Κ. 141 23

Αθήνα

τηλ/fax : 210 2831514 – 210 2836809

Categories: Καλάμια

About Author

Μωυσής Λιάσκος

Ο Μωυσής είναι βασικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του καινούργιου site μας Lurebites. Είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση σας σε ότι αφορά τα προϊόντα του αγαπημένου μας χόμπι και θα υπογράφει κάθε έρευνα, δοκιμή ή παρουσίαση που αναρτούμε. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας του τμήματος Μηχανολογίας και θα βοηθήσει με τις γνώσεις του στα τεχνικά θέματα που θα σας παρουσιάσουμε. Ασχολείται φανατικά με το ψάρεμα και ειδικά με τις τεχνικές του spinning, shore jigging και eging.