Αποτελέσματα 1ου διεθνές τουρνουά Surf Casting στην Κύπρο

Αποτελέσματα 1ου διεθνές τουρνουά Surf Casting στην Κύπρο

Στην Κύπρο ίσως το πιο οργανωμένο σωματείο είναι οι Ψαροκαταστάσεις Κύπρου του η οποίου η δράση είναι πλούσια σε όλα τα επίπεδα. Πολύ πρόσφατα αποφάσισε να κάνει ένα διεθνές τουρνουά Surf Casting, φιλοξενώντας αθλητές από διάφορές χώρες. Ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Για όλα τα τεκταινόμενα του αγώνα μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο site του σωματείου, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμό : 

agonas_kypros

 

Είχαμε την τύχη να συμμετέχει στον αγώνα ο Δημήτρης Σαριδάκης με την ομάδα από την Βόρειο Ελλάδα ο οποίος μας έστειλε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μια μικρή ανασκόπηση του αγώνα. Τον ευχαριστούμε!

ag_kypros

Δημήτρης Σαριδάκης

“Η Διοργάνωση ήταν άψογη. Άριστη φιλοξενία από όλους τους διοργανωτές και τον απλό κόσμο. Πολλοί ξένοι αθλητές παραδέχτηκαν ότι είναι το καλύτερο τουρνουά που έχουν πάρει μέρος. Όλες οι αποστολές γίναμε μια οικογένεια δημιουργώντας μια τέλεια χημεία. Ήταν σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Πολύ γέλιο άπειρες ψαροκουβέντες, συμβουλές και ανταλλαγές γνώσεων. Πολλοί ψαράδες δάκρυσαν κατά την αποχώρηση από το τουρνουά δίνοντας όλοι υπόσχεση να ξανά συναντηθούμε στο επόμενο. Πραγματικά στιγμές μαγικές και μοναδικές. Την Παρασκευή έγιναν οι αφίξεις των ομάδων και η κλήρωση. Το Σάββατο το πρωί έγινε η τελετή έναρξης με τις παρουσιάσεις των ομάδων και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

ag.kypros4Μετά πήγαμε στο κατάστημα του χορηγού του αγώνα Constantinos Tecknofish Demetriou για τα τελευταία ψώνια με πολύ καλή φιλοξενία από μέρους του και πολλά δωράκια. Στον αγώνα τώρα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Όλη την εβδομάδα μελετώντας τον καιρό όλοι μας είχαμε ετοιμαστεί για ασθενείς ανέμους και συνθήκες beach Leagering, μιας και οι τρεις παραλίες του διαγωνισμού Φοινικούδες Μακένζυ και ΚΟΤ είναι ρηχές. Ο καιρός όμως την ώρα του αγώνα μας ξάφνιασε όλους, έχοντας ισχυρούς ανέμους 5-6 μποφόρ και πολλά ρεύματα στην ρηχή θάλασσα. Έτσι αναγκαστικά αλλάξαμε όλοι στρατηγική τελευταία στιγμή. Σε συνθήκες απόλυτου surfcasting έγινε ένας συναρπαστικός αγώνας με πάρα πολλές δυσκολίες. Μέχρι και 175 γρμ. άγκυρα ήταν δύσκολο να σταθεί στα έντονα ρεύματα, παλεύοντας έτσι με τα κύμματα και τα ξεβρασμένα φύκια της παραλίας. Την Κυριακή ήταν η μέρα της τελετής λήξης και των απονομών και μετά ακολούθησε τρελό φαγοπότι με ψητά και γλέντι. Έως και την Δευτέρα το απόγευμά άρχισαν σιγά σιγά οι αποστολές να αναχωρούν ανανεώνοντας όλοι το ράντεβου για του χρόνου!” 

Δημήτρης Σαριδάκης

ag.kyprou1

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες

ag.kyprou2ag.kyprou6 ag.kyprou512431347_1171997662828060_1528808291_n12431370_1171997679494725_1474877761_n10583219_1171997072828119_1195579051_n

logo_makedonia

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.