Fluorocarbon Crystal από την Arcofil

Fluorocarbon Crystal από την Arcofil

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές fluorocarbon πετονιές με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ποιότητες. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Crystal που ξεχωρίζει για ένα πολύ σημαντικό λόγο : είναι το μοναδικό fluorocarbon που παραμένει πιστό με ακρίβεια στις αναγραφόμενες τιμές αντοχής και διαμέτρου!

Ίσως το παραπάνω να σας προβληματίσει γιατί είναι φυσικό να πιστεύετε ότι όλες οι πετονιές και τα fluorocarbon, αναγράφουν ειλικρινή χαρακτηριστικά και τιμές. Όμως μετά από επίσημες έρευνες από μεγάλους οργανισμούς όπως η I.G.F.A. και η E.F.T.T.A. αποδείχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη αναξιοπιστία στην αναγραφή αυτών των τιμών.

crystal_4new

Σωστή διάμετρος και αντοχή

Η εταιρεία Arcofil που ασχολείται με τις πετονιές και τα νήματα για πάνω από 17 χρόνια, διαθέτει μια ξεχωριστή φιλοσοφία στο θέμα αυτό σε σχέση με την υπόλοιπη “αγορά” και μέσα από την γκάμα των πετονιών της προσφέρει ένα fluorocarbon με πολύ καλή συμπεριφορά στο ψάρεμα αλλά πάντα με ακρίβεια στις αναγραφόμενες τιμές.

crystal_3new

Το τύλιγμα έχει γίνει σπείρα – σπείρα

Επί χρόνια βέβαια αυτό ήταν μειονέκτημα για την εταιρεία καθώς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα ψευδή στοιχεία άλλων πετονιών που καθιστούσαν την δική της γκάμα … αδύναμη τόσο σε διάμετρο όσο και σε αντοχή! Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και πια ο μέσος ψαράς είναι ενημερωμένος για όλα αυτά τα θέματα και δεν “τσιμπάει” όπως συνέβαινε την προηγούμενη δεκαετία.

crystal_1_new

Ποικιλία σε διαφορετικές διαμέτρους που καλύπτουν όλες τις τεχνικές

Όποιος λοιπόν θέλει ένα τίμιο fluorocarbon, η επιλογή της Crystal είναι μονόδρομος για όλες τις τεχνικές ψαρέματος αφού θα τη βρείτε σε διαμέτρους από 0,11 mm έως 0,40 mm. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά καθώς πρόκειται για ένα πολύ σκληρό fluorocarbon που θα αντέξει στην επαφή με τα κοφτερά βράχια, θα μας δώσει μεγάλη αντοχή στο κόμπο και θα είναι αόρατη στα μάτια των ψαριών αφού ο λόγος διάθλασης της πλησιάζει αυτόν του νερού.

cryatal_8new

Μια ιδιότητα της είναι η γρήγορη βύθιση

Επίσης βυθίζεται γρήγορα, κάτι που είναι απαραίτητο στις τεχνικές του εγγλέζικου και του bolognese αλλά και στο LRF. Διατίθεται σε συσκευασίες των πενήντα μέτρων, τυλιγμένη σωστά σπείρα-σπείρα μέσα στο καρούλι και σε πολύ καλή τιμή σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό. Κάτι το οποίο θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο τρόπος που ασφαλίζει όταν κόβουμε το κομμάτι fluorocarbon που θα χρησιμοποιήσουμε.

crystal_5new

Ασφάλεια που περνάμε την πετονιά

crystal_6new

Ο πλαστικός δακτύλιος έχει ειδικές θέσεις για να βοηθάει στο ομαλό ξετύλιγμα της Crystal

cryatal_7new

Ο πλαστικός δακτύλιος

Υπάρχει ειδική θέση που μπορούμε να περάσουμε το fluorocarbon ώστε να μην ξετυλίγεται ανεξέλεγκτα αλλά και πλαστικός δακτύλιος που αγκαλιάζει το καρούλι, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση να ξετυλιχτεί ποτέ το fluorocarbon από αυτό. Τέλος λοιπόν, στο χαμό που δημιουργείται από τα ξετυλιγμένα καρούλια fluorocarbon μέσα στις θήκες μας!

crystal_2new

Crystal : Μια τίμια επιλογή!

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι η Crystal είναι μια τίμια επιλογή που όσοι την προτιμήσουν δεν την αλλάζουν ποτέ. Είναι προσεγμένη ακόμα και στην λεπτομέρεια ενώ προσωπικά εκτιμώ το γεγονός ότι μπορώ να ψαρεύω, ξέροντας με τι μέγεθος παράμαλλο έβγαλα το ψάρι…

Θα την βρείτε εδώ :

arcofil_logo

Λεωφόρος Αμαρουσίου 15

Λυκόβρυση, Τ.Κ. 141 23

Αθήνα

τηλ/fax : 210 2831514 – 210 2836809

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.