Σκοπιανά προβοκάτσια στο “Ψάρεμα στην Μακεδονία”

Σκοπιανά προβοκάτσια στο “Ψάρεμα στην Μακεδονία”

Η ομάδα στο facebook “Ψάρεμα στην Μακεδονία” φτιάχτηκε με αγάπη από τον Δημήτρη Σαριδάκη για να ενώσει τους τόσους πολλούς Μακεδόνες ψαράδες. Από την αρχή της δημιουργίας αυτής της προσπάθειας συνάντησε θέματα παρόλο που η σελίδα δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί με εθνικά θέματα αλλά απλά με το ψάρεμα. Τα θέματα δεν ήταν σοβαρά αλλά άξιο απορίας ότι προήλθαν από το εσωτερικό, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι σε λίγο η λέξη “Μακεδονία” θα πρέπει να είναι απαγορευμένη λέξη για τον Έλληνα.

Η σελίδα ξεκίνησε, αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους ψαράδες και συνεχίζει την ανοδική πορεία της με σοβαρό προσανατολισμό στο να φέρει κοντά τους Μακεδόνες ψαράδες. Όπως είναι φυσικό, η όλη προσπάθεια δεν πέρασε απαρατήρητη από εκείνες τις φανατικές εστίες Σκοπιανών και πριν λίγες μέρες αποφάσισαν να κάνουν ένα χαζό προβοκατόρικο χτύπημα. Δημιούργησαν δώδεκα ψεύτικα προφίλ Σκοπιανών γυναικών και άρχισαν τα αιτήματα για να εισχωρήσουν στην ομάδα. Εννοείται ότι δεν κατάφεραν κάτι αφού η ομάδα έχει ενεργούς και αρκετούς διαχειριστές. Αλλά το γεγονός αυτό δείχνει ότι ακόμα και κάτι τόσο απλό, όπως το να φτιάξεις μια ομάδα στο facebook για κάποια δραστηριότητα στην Μακεδονία, θα αντιμετωπίσει τον παραλογισμό και το μίσος των φανατικών θυλάκων των Σκοπίων. Με νηφαλιότητα και χωρίς ίχνος εθνικιστικής διάθεσης, καταγγέλλουμε αυτήν την συμπεριφορά προς τους Μακεδόνες ψαράδες μας και θα θέλαμε να τους επισημάνουμε ότι όλοι οι ψαράδες από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα είναι δίπλα τους σε οποιοδήποτε προσπάθεια φίμωσης της χρήσης της λέξης “Μακεδονίας” ή οποιοδήποτε προβοκάτσια στην σελίδα τους. Είναι τραγικό να έχουμε φτάσει να παλεύουμε για τα αυτονόητα και ιστορικά τεκμηριωμένα αλλά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο από το να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον. Δεν ξέρω πως, αλλά καταφέραμε σε αυτή την ηλιόλουστη χώρα να κυριαρχεί η μαυρίλα όμως… από αυτό το μικρό βήμα του Lurebites θα προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστή όλοι την δραστηριότητα της ομάδας ώστε πάντα να “ενοχλεί”… Τις θερμότερες μας ευχές από όλο το team του Lurebites!

Υ.Γ. Τονίζω την λέξη “φανατικών” στο κείμενο γιατί υπάρχουν και αρκετοί Σκοπιανοί που δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα και μάλιστα προτιμούν να ταξιδέψουν στην χώρα μας για ψάρεμα, αφήνοντας τα λεφτά τους στο τόπο μας. Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει τα γεγονότα…

 

logo_makedonia

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.