Αποφώνηση για το 2015

Αποφώνηση για το 2015

Ένας χρόνος φεύγει, ένας χρόνος έρχεται και πια κανείς δεν μπορεί να πει ότι ζει μια ζωή ήρεμη, σταθερή χωρίς τίποτα να του συμβαίνει. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά και οι τόσες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, έχουν κάνει όλους εμάς που πατούμε αυτό το χώμα να μην έχουμε καν άποψη για το τι γίνεται γύρω μας. Προσπαθούμε να ζούμε όλοι σε παράλληλα σύμπαντα, δική μας έμπνευσης, ώστε να ξεφεύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας. Ένα τέτοιο σύμπαν είναι και το Lurebites το οποίο μεγαλώνει και αγκαλιάζει στους κόλπους του όλο και περισσότερους ψαράδες, τόσο σε αναγνώστες, όσο και σε αρθρογράφους. Προσωπικά με έχει συγκινήσει η τόση μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει όλα τα παιδιά που έχουν γράψει στο site για να βγάλουν προς τα έξω το καλύτερο τους εαυτό, να μεταδώσουν με συναίσθημα τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στο ψάρεμα, να μεταδώσουν την χαρά της εξόρμησης, να πουν ελεύθερα την άποψη τους ακόμα και για θέματα που “χολώνουν” και τέλος να φέρουν αυτήν την αγνή διάθεση μιας καινούργιας γενιάς αρθρογράφων χωρίς το γνωστό “κάβαλημα του καλαμιού”. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλους σας και όσο ζω θα σας ευγνωμονώ για αυτά που με μάθατε. Ποια είναι αυτά; Καταρχήν μου αποδείξατε ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια, με σεβασμό, με κοινά όνειρα, με το ίδιο πάθος για να γίνουμε καλύτεροι. Έχοντας συνεργαστεί με όλα τα “μεγάλα ονόματα” του χώρου είχα χάσει αυτήν την πεποίθηση… Μου θυμίσατε πως είναι να αγωνιάς να “γεννήσεις” ένα άρθρο, να ζόρισεσαι να βάλεις τις σκέψεις σου σε σειρά μέσα σε ένα λευκό χαρτί. Να βγάλεις τις σωστές φωτογραφίες, στην ουσία χαλώντας το ψάρεμα σου… Μου δώσατε να καταλάβω ότι δεν είμαι μόνος μου σε όλη αυτήν την ιστορία που λέγεται “ψάρεμα” και ότι τελικά υπάρχουν Άνθρωποι να μοιραστώ τις ανησυχίες μου και τους προβληματισμούς μου. Αλλά το κυριότερο που με μάθατε είναι να μην σταματήσω ποτέ να παλεύω κόντρα στην λογική και τις αντίξοες συνθήκες. Βλέποντας την τόσο μεγάλη προσπάθεια σας νιώθω την ευθύνη να οδηγήσω αυτό το καράβι με ασφάλεια σε απάνεμο λιμάνι ώστε να μην χαθεί τίποτα από όσα έχετε κάνει. Σας ευχαριστώ για όλα αυτά και για άλλα τόσα που ούτε εγώ ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι μου έχετε προσφέρει απλόχερα! Δεν ξέρω τι θα φέρει ο καινούργιος χρόνος αλλά το μόνο σίγουρο είναι το Lurebites δεν θα σταματήσει να αποτελεί για το ψάρεμα ένα παράλληλο σύμπαν όπου όλοι είναι για έναν και ο ένας για όλους! Εύχομαι υγεία, ευτυχία και να περάσετε αυτές τις γιορτές μαζί με ανθρώπους που έχουν πραγματική σημασία για την ζωή σας! Καλές γιορτές!!

Υ.Γ. Κλείνοντας αυτήν την χρονιά θα ήθελα να τιμήσω κάποιους ανθρώπους που δώσανε τα μέγιστα στην προσπάθεια μας. Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Κωτσός, ο γραφίστας μας, που μας έδωσε μια ευρωπαϊκή μορφή στην εικόνα μας και αναμφισβήτητα μας ανέβασε ποιοτικά πολύ πιο ψηλά από όσο μπορούσαμε ποτέ να φτάσουμε! Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Βένο με το κρυμμένο ακόμα ταλέντο του στο μοντάζ που δεινοπάθησε για να σας παρουσιάσουμε αυτά τα λιγοστά, είναι αλήθεια, βίντεο! Πραγματικά πολύ αξιόλογη, δημιουργική και πρωτότυπη η δουλειά του!! Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Μωυσή Λιάσκο που έτρεξε, οργάνωσε, παρουσίασε και το κυριότερο υπήρξε δίπλα μου “αγχολυτικό χάπι” για ότι και αν συνέβαινε…

logo_jpeg

Categories: Editorial

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.