Καλό πρώτο μας χειμώνα!

Καλό πρώτο μας χειμώνα!

Μετά από πολύ καιρό, είπα να γράψω κάτι για την σελίδα μας που μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις όσον αφορά την ενημέρωση, αυτούς τους εφτά μήνες λειτουργίας της. Και όλα αυτά παρόλο που δεν μπορούμε να είμαστε πιο συνεπείς με περισσότερα άρθρα, περισσότερες παρουσιάσεις, νέα της αγοράς και δοκιμές.

Οι λόγοι είναι πολλοί, κυρίως προσωπικοί αλλά και κοινωνικοί όπως : η βασανιστική καθημερινότητα μας από το οικονομικό τέλμα της πατρίδας μας. Μέσα σε ένα τέτοιο ασφυκτικό πλαίσιο είναι πολύ δύσκολο για εμάς να επενδύσουμε σε αυτό που κάνουμε, όσο και για τους άλλους να επενδύσουν στην δουλειά μας. Για αυτό προτιμήσαμε να κάνουμε μικρά βήματα αλλά σταθερά, χωρίς να ρίξουμε την ποιότητα και την αισθητική μας. Ας δούμε όμως μαζί αναλυτικά ποια ήταν αυτά τα μικρά βήματα…

 • Προτιμήσαμε να αναδείξουμε νέους ανθρώπους -άγνωστους σε εσάς- και όσοι δεν ήταν έτοιμοι, να τους ετοιμάσουμε ώστε να μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στα καταξιωμένα ονόματα του χώρου. Με τους περισσότερους συζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε μαζί τα κείμενα ώστε να υπάρχει ουσία και πληροφορία μέσα από τα άρθρα τους ενώ προσπαθήσαμε να τους δώσουμε κατευθύνσεις στο θέμα της φωτογραφίας. Τελικά αποδείχτηκε ότι πολλά δεν έχουν γραφτεί για το αγαπημένο μας χόμπι…  

arthrografoi

 • Δώσαμε βάση ώστε να γίνουν δοκιμές προϊόντων με ένα τρόπο που κανείς δεν είχε τολμήσει ποτέ να κάνει : Αξιόπιστα! Γράφτηκαν χιλιάδες λέξεις στις μόλις τέσσερις δοκιμές που κάναμε αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι για πρώτη φορά έγινε κάτι συλλογικό με πολλές γνώμες και όχι μόνο η γνώμη του ενός. Άλλες καινοτομίες ήταν τα action charts των καλαμιών, τα σχήματα πλεύσεων του τεχνητού και το συγκριτικό μηχανισμού μέσα από ολικό λύσιμο! Και όλα αυτά με βαθμολογία!! Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ξαναγίνει στην χώρα μας και στο μέλλον ευελπιστούμε να κάνουμε και άλλα…   dokimes
 • Κάναμε παρουσιάσεις με στόχο καθαρά την χρήση και χρησιμότητα του προϊόντος ώστε να το γνωρίσετε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που δεν είναι.
  paroysiaseis

 • Προσπαθήσαμε να φέρουμε την χώρα μας πιο κοντά στο έξω κόσμο μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων της παγκόσμιας βιομηχανίας ειδών αλιείας αλλά και απλών ψαράδων των άλλων χωρών. Με χαρά μας, το τελευταίο είδαμε να γίνεται “μόδα” και στον εγχώριο έντυπο τύπο!
  synenteyjeis1
 • Εκτός από το εξωτερικό, ασχοληθήκαμε και με θέματα που μας αφορούν, συζητώντας με συμπατριώτες μας που ξέρανε να μας τα εξηγήσουν. Και αυτό αγκαλιάστηκε από εσάς με μεγάλη θέρμη.

Untitled-2

 • Πήγαμε για πρώτη φορά στο εξωτερικό για να δούμε από κοντά και να ψαρέψουμε τα καινούργια προϊόντα της Pure Fishing! Αυτό και αν ήταν ανέλπιστο για εμάς… Μια εμπειρία μοναδική που σύντομα θα ξανακάνουμε, πιο οργανωμένοι αυτή την φορά.

polonia

 • Μέσα σε όλα αυτά καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας και τον πρώτο μας διαγωνισμό για να σας ανταμείψουμε για την εμπιστοσύνη σας! 

klirosi

 • Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω την μικρή μας προσπάθεια να μοντάρουμε video μόνοι μας, χωρίς να είμαστε ειδικοί. Δώσαμε και εκεί μεγάλη σημασία στην ουσία και στην πληροφορία στο ψάρεμα και με χαρά μας είδαμε ότι και τα video μας γίνανε παράδειγμα προς μίμηση! Πια δεν νοείται κάποιος να μην βάλει τις πληροφορίες του εξοπλισμού ή το όνομα του ψαρά και αυτό είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. 

kanaliΤελικά δεν ήταν και λίγα αυτά που κάναμε και σίγουρα δεν τα λες μικρά βήματα… Σε γενικές γραμμές, σχεδόν όλες οι “διαφορετικές” ιδέες μας αγκαλιάστηκαν και είχαν ευρεία αποδοχή, ακόμα και… αντιγραφή! Το κυριότερο όμως είναι ότι το Lurebites γίνεται σιγά, σιγά μια παρέα έντιμων ανθρώπων που θέλουν το διαφορετικό και αυτό είναι κάτι σπάνιο στο χώρο μας του ψαρέματος. Είναι σαφές ότι δεν εκπροσωπούμε την μέση νοοτροπία των ψαράδων και ίσως αποτελούμε μειοψηφία εκεί έξω αλλά η ιστορία μας ευνοεί! Από τις μειοψηφίες ξεκίνησαν οι αλλαγές και όχι από τις πλειοψηφίες…

kardia

Categories: Editorial

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.