Βρέθηκε νεκρή φώκια στην Χίο

Βρέθηκε νεκρή φώκια στην Χίο

Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων ψαράδων νεκρή βρέθηκε νεαρή φώκια στην παραλία του Μέγα Λιμιώνα στην Χίο. Το άτυχο νεαρό ζώο το ξέβρασε η θάλασσα μετά από μεγάλη φουρτούνα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Από το νεαρό ζώο έλειπε σχεδόν ολόκληρο το κεφάλι ενώ το κουφάρι του ζώου παραμένει εκεί για μια εβδομάδα χωρίς καμία υπηρεσία να έχει ασχοληθεί να το περισυλλέξει. Τα αιτία του θανάτου δεν έγιναν γνωστά αφού κανένας ειδικός δεν ενδιαφέρθηκε να ερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Ως συνειδητοποιημένοι ερασιτέχνες ψαράδες καλό είναι να προσέξουμε να μην ρυπαίνουμε την θάλασσα με σκουπίδια και να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο σε τέτοιου είδους θέματα. Βέβαια, είναι κοινό μυστικό ότι συχνά αυτά τα θηλαστικά πέφτουν θύματα επαγγελματιών ψαράδων, οι οποίοι τα σκοτώνουν όταν μπλεχτούν στα δίχτυα τους χωρίς να δείχνουν κανένα έλεος προκείμενου να μην τους κάνουν κι άλλες υλικές ζημιές ή γιατί μειώνουν την ψαριά τους. Φυσικά όπως είναι κατανοητό τέτοιου είδους πράξεις πρόκειται για εγκλήματα και πρέπει να τιμωρούνται βάσει νόμου. Αρκετά με αυτές τις απάνθρωπες πράξεις. Πρέπει επιτέλους ο καθένας προσωπικά να λάβει τα μέτρα του έτσι ώστε να προστατεύουμε το περιβάλλον γύρω μας και τα ζώα που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Γι’ αυτό το λόγο από εδώ και πέρα όποιος/α βρεθεί μάρτυρας σε τέτοια περιστατικά κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων να μη διστάζει να έρθει σε επαφή με τις αρχές προκειμένου να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι σκληρές και εγωιστικές πράξεις του ανθρώπινου είδους.

Categories: Οικολογία

About Author

Γιάννης Τσιμπινός

Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χίο και όπως κάθε νησιώτης η επαφή του με την θάλασσα είναι μια σχέση ιδιαίτερη. Τα ψαρέματα τα ξεκίνησε από… μωρό με τα τότε εργαλεία της εποχής καρούλια και απίκο ενώ μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με τις τεχνικές του casting και εγγλέζικου. Όμως τα τελευταία χρόνια έπεσε θύμα και αυτός της γοητείας του spinning. Αν και στα πρώτα βήματα του ακόμη, δεν έχει πρόβλημα να μοιραστεί μαζί σας τις εμπειρίες από τα ψαρέματα του στο νησί. Μαζί με τον φίλο του Δημήτρη, δημιούργησαν την ομάδα στο facebook «Owls Fishing Team» από όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα και τις εμπειρίες των ψαράδων της Χίου.