Έπιασε τεράστιο ραδιενεργό ψάρι στα νερά της Φουκουσίμα!

Έπιασε τεράστιο ραδιενεργό ψάρι στα νερά της Φουκουσίμα!

Ένας ψαράς από την Ιαπωνία, κατάφερε με «υπεράνθρωπες» προσπάθειες να κρατήσει στα χέρια του ένα τεράστιο ψάρι που ψάρεψε στα ραδιενεργά νερά της Φουκουσίμα, κοντά στις ρωσικές ακτές.

O Hirasaka Hiroshi είναι γνωστός επειδή ψαρεύει σπάνια ψάρια, όμως αυτή την φορά έπιασε ένα τεράστιο λυκόψαρο που κολυμπούσε κοντά στις ακτές του νησιού Χοκάιντο.

Τα λυκόψαρα συνήθως ζουν στα βαθιά νερά του Ειρηνικού και του Ατλαντικού ωκεανού και φτάνουν τα 1,2 μέτρα, όμως το ψάρι του Hirasaka είναι κοντά στα δύο μέτρα..

A39B553CAE9181C00A0298B573B5184DΤα νερά της περιοχής που ψαρεύτηκε το λυκόψαρο, είναι κοντά στην Φουκουσίμα, και περιέχουν 2.500 φορές περισσότερη ραδιενέργεια από το κανονικό. Αυτό συνέβη μετά το ατύχημα από το τσουνάμι που χτύπησε το πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής, στο σεισμό του 2011, όπου έχασαν τη ζωή τους 18.500 άνθρωποι. Το δυστύχημα θύμισε το Τσέρνομπιλ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/weird/article/292804/epiase-terastio-radienergo-psari-sta-nera-tis-foukousima-foto/#ixzz3m47V2Nc4

Categories: Οικολογία

About Author

Γιώργος Φενερλής

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία στον περιοδικό τύπο από το 2004, γράφοντας άρθρα κυρίως για την τεχνική του spinning. Ήταν από τους πρώτους που έγραψε για αυτήν την τεχνική ενώ εισήγαγε και νέες όπως το Eging και το LRF. Τα περιοδικά με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι το “Thalassa”, “Boat & Fishing”, “Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του” και τέλος το “Ψαρεύω” στο οποίο υπήρξε συνδημιουργός και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως αρχισυντάκτης του. Πέρα από την αρθρογραφία έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις προϊόντων, δοκιμές, ρεπορτάζ αγοράς, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις αγώνων αλιείας. Επίσης είναι ο δημιουργός και κάτοχος του παρόντος site.