Οι μύγες για το ψάρεμα της πέστροφας

Οι μύγες για το ψάρεμα της πέστροφας

Το δόλωμα που χρησιμοποιούμε στο fly fishing είναι εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλο είδος ψαρέματος. Αποτελείται από ένα αγκίστρι (ντυμένο) συνήθως με τρίχες και φτερά και βάρος απειροελάχιστο. Τα “δολώματα” αυτά λέγονται μύγες (flies) και μπορεί να είναι από απομίμηση εντόμου μέχρι και μικρού ψαριού!

Οι μύγες που χρησιμοποιούμε στο ψάρεμα της πέστροφας, χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές είναι οι στεγνές μύγες (dry flies), οι υγρές μύγες (wet flies), οι νύμφες (nymphs) και τα streamers ή lures. Ο διαχωρισμός αυτός γίνεται βάση του είδους της απομίμησης και του τρόπου πλεύσης τους.

Διαβάστε περισσότερα….

fly_fishing

Categories: FW fishing

About Author

Αποστόλης Λαχανάς

Ο Αποστόλης κατάγεται από την πόλη της Λάρισας και επαγγελματικά δραστηριοποιείται με τις αντιπροσωπίες ποτών και αναψυκτικών. Ασχολείται με το fly fishing εδώ και αρκετά χρόνια ενώ είναι από τους πρώτους που το έκαναν γνωστό στην χώρα μας. Επίσης σχεδιάζει και κατασκευάζει τεχνητά δολώματα (flies) για την Αγγλική εταιρία Deer Creek ενώ από το 2011 ασχολείται ερασιτεχνικά με το rodbuilding fly καλαμιών. Έχει αρθρογραφήσει στα ελληνικά περιοδικά “Ψαρεύω” και “Ψάρεμα στα γλυκά νερά” καθώς και στο διεθνούς φήμης περιοδικό για fly fishing ''Catch magazine''. Είναι δημιουργός του site FlyFishingGreece, ίσως του πιο καλαίσθητου χώρου ψαρέματος του ελληνικού διαδικτύου. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος καθώς είναι ιδρυτικό μέλος του πανελλήνιου συλλόγου Fly Fishing & Προστασίας Άγριας Πέστροφας "Αστραίος".