Παράνομο ψαροντούφεκο : “Στα πράσα!!!”

Παράνομο ψαροντούφεκο : “Στα πράσα!!!”

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει παράνομο ψαρoντουφεκά να παρανομεί χρησιμοποιώντας μπουκάλες αυτόνομης κατάδυσης.
Ο φακός της κάμερας του πανευρωπαϊκά γνωστού αθλητή αγωνιστικού ψαροντούφεκου Μανώλη Γιάνκου, έπιασε “στα πράσα” τον ασυνείδητο “ψαρά” να παρανομεί ασκώντας παράνομο υποβρύχιο κυνήγι σε μεγάλο βάθος με την βοήθεια μπουκάλων οξυγόνου.
Το παραπάνω βίντεο αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο που μας αποδεικνύει την τεράστια έξαρση της παράνομης αλιείας με κάθε μέσο στην χώρα μας. Επίσης είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιοι “τύποι” αμαυρώνουν την εικόνα των ερασιτεχνών ψαράδων και πρέπει η ίδια η κοινότητα τους να τους απομονώσει.
Ας ελπίσουμε το κράτος να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους και να βάλει ένα τέλος στους “εξυπνάκηδες” επαγγελματίες και μη, που θεωρούν την θάλασσα τσιφλίκι τους, γιατί αν συνεχισθεί το καταστροφικό τους έργο οι… πισίνες θα έχουν περισσότερη ζωή από τους ελληνικούς βυθούς!

Categories: Οικολογία

About Author

Μωυσής Λιάσκος

Ο Μωυσής είναι βασικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του καινούργιου site μας Lurebites. Είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση σας σε ότι αφορά τα προϊόντα του αγαπημένου μας χόμπι και θα υπογράφει κάθε έρευνα, δοκιμή ή παρουσίαση που αναρτούμε. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας του τμήματος Μηχανολογίας και θα βοηθήσει με τις γνώσεις του στα τεχνικά θέματα που θα σας παρουσιάσουμε. Ασχολείται φανατικά με το ψάρεμα και ειδικά με τις τεχνικές του spinning, shore jigging και eging.